Lagbanner
2022-02-19 16:00

Charlton - Oxford

Inför Charlton – Oxford United
Sean Clare under höstmötet mot helgens motståndare.

Inför Charlton – Oxford United

Tre raka vinster blev till två raka förluster uppe i Greater Manchester. Nu är Charlton tillbaka på hemmaplan och tar då emot den playoff aspirerande kandidaten Oxford United.

Ja, trots en formkurva som pekade uppåt så kunde inte Charlton göra sig rätt och komma undan med poäng under de dubbla resorna till Manchesterdistriktet. Boltons form var än bättre och Wigan blev för starka över 90 minuter. Att Charlton befinner sig i något av ett ingenmansland, fortsatt kämpar med sina insatser på bortaplan och lider av skador på nyckelspelare är andra aspekter som varit med och bidragit till nederlagen. Denna omgång är man (äntligen) tillbaka på hemmaplan igen, vilket brukar leda till något bättre. Den befintliga tabellpositionen visar efter 31 spelade omgångar på en 14:e plats med 39 inspelade poäng. Det är fyra-fem poäng upp till närmsta gäng i Accrington, Burton och Portsmouth, samtidigt som Cheltenham delar samma poängskörd strax på placeringen under. Illavarslande kan det låta men det är ändå nio poäng ner till Morecambe under strecket och även om Charlton har varit påtagligt ojämna den här säsongen så har prestationerna varit tillräckligt bra för att nu slippa en potentiell bottenstrid.

Det rådande skadeläget i spelartruppen är dock något som inte bara låter illavarslande utan det är det också. Corey Blackett-Taylor kommer hållas utanför de kritade linjerna denna helg med och görs sällskap på läktaren av, först och främst, Jayden Stockley och Jake Forster-Caskey. Samtidigt framstår det som mest troligt att trion Scott Fraser, Chuks Aneke och Conor Washington också missar ytterligare en omgång. Att Stockley, Aneke och Washington tillsammans inte kommer till spel igen visar på att anfallsalternativen är skrala för tillfället.

Vad det gäller Oxford United så är det inget lag som egentligen behöver en närmare presentation. Vår gamle tränare i Karl Robinson leder fortfarande The Yellows och ser för tredje säsongen i rad ut att kunna leda laget till ett playoff-spel. Ett kärt återseende för vår Jacko som benämner Robinson som en mentorsfigur i sitt ledarskap. Det var trots allt under Robinson som Jacko tog sina första kliv mot positionen han har idag. Just nu innehar Oxford en 7:e plats men det är ett Plymouth på samma poängantal ovanför och det skiljer inte mycket till övriga lag heller. Kvar i laget finns målskytten Matty Taylor, navet Cameron Brannagan och ledaren James Henry. Det finns gott om kvalité, talang och kontinuitet i laget för att störa dem flesta och vi fick se Charlton förlora säsongens bortapremiär med 2-1 efter en ordentligt blek bortainsats. Till denna omgång råder det tveksamheter om James Henry och Billy Bodin kommer till spel, medan Jamie Hanson, Alejandro Rodriquez och Marcus Browne definitivt missar matchen. Oxfords form går att likna vid Charlton. En tids starka insatser har på senare tid följts upp med två raka förluster och det lämnar intressanta förväntningar efter sig när lagen nu drabbar samman.                

The Addicks fem senaste ligamatcher: Wigan 2-1 (b), Bolton 2-1 (b), Wimbledon 3-2 (h), Portsmouth 1-2 (b), Fleetwood 2-0 (h).
FFVVV
Bästa målskyttar Charlton
Conor Washington - 9
Jayden Stockley – 7
Ben Purrington – 3

Oxfords fem senaste ligamatcher: Bolton 2-3 (h), Accrington 2-0 (b), Portsmouth 3-2 (h), Wigan 1-1 (b), Gillingham 2-7 (b).
FFVOV
Bästa målskyttar Oxford
Matty Taylor – 14
Cameron Brannagan – 9
James Henry – 7

Avspark: 16.00
Arena: The Valley
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-02-18 22:50:45
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson