Lagbanner
2021-04-24 16:00

Charlton - Peterborough

Inför Charlton - Peterborough
Kan Alex Gilbeys form hålla i sig?

Inför Charlton - Peterborough

Fem matcher återstår och tre av dem på hemmaplan, varav Charlton tar emot Peterborough på the Valley denna eftermiddag.

Rent resultatmässigt kommer Charlton från den roligaste midweek-omgången på år och dagar. Plymouth kördes fullständigt över på bortaplan och senast Charlton vann siffror stora som 0-6 är för mig omöjligt att minnas senast det hände i seriesammanhang. Utöver några ganska jämna 20 minuter i första halvlek, var det en match där allt klaffade för Charltons del. Riktigt starkt att bara köra på och vinna så övertygande i en ansedd svår bortamatch och riktigt kul att när det väl lossnade ordentligt offensivt så var det bra spridning på målskyttet med hela fem olika namn i protokollet. I och med detta förlängdes den obesegrade sviten till tio matcher nu och så länge inte något av detta stiger någon i laget över huvudet så är det bara positiva förutsättningar att ta med sig inför dagens tuffa hemmamatch.

Det är som sagt Peterborough United som är motståndet denna lördag. Ett genomgående topplag under hela säsongen som vi dessutom förlorade mot på bortaplan i januari med 2-1. Om jag inte missminner mig var det då en spelmässigt jämn på en usel gräsmatta där Charlton lyckades ta ledningen hyfsat tidigt genom Conor Washington, men två mål av Sammie Szmodics i andra halvlek vände på steken. Detta var också under en period där Peterborough hade ett klart mentalt överläge sett till form. Denna har heller aldrig kommit av sig under säsongen och The Posh sitter i en ganska trygg position på 2:a plats i tabellen. Laget har 79 poäng inspelade med en match färre spelad och fyra poäng upp till Hull. En plats de såklart vill åt genom de fyra matcher man har kvar att spela. Åt andra hållet har man samtidigt en marginal på sju poäng ner till jagande Sunderland och Lincoln. Sett till dagens match tror jag Adkins och spelartruppen har full koll på det är som gäller. Det brukar bli Rock n Roll när Peterborough spelar och det är full fart i båda riktningarna av planen. Man har en sylvass offensiv med Jonson Clarke-Harris (28+3), Sammie Szmodics (14+5) och Siriki Dembele (10+10) som verkligen kommer sätta Charltons försvar på prov. De har samtidigt en ganska hel och fräsch spelartrupp där endast Reece Brown och målvakten Christy Pym uppges missa eftermiddagen i London.

I Charlton ser det också mycket bra ut i spelartruppen. Det är frågan om den varit så här frisk någon gång under hela säsongen. Conor Washington och Ian Maatsen är åter uttagningsbara efter olika typer av skavanker, och Ryan Inniss som matchats hårt sedan sin comeback är tillbaka efter att ha vilats i veckan. Detta innebär en stenhård konkurrens på samtliga positioner och det kommer helt klart bli intressant att se hur Nigel Adkins bär sig åt att handskas med så pass angenäm problematik.

För att återkoppla lite ytterligare till veckoomgången så var det åter väldigt många resultat på andra arenor som gick Charltons väg. Direkta konkurrenter som Blackpool, Ipswich, Oxford och Portsmouth förlorade, och detta mot lag som Rochdale (1-0), Northampton (3-0), Wimbledon (2-1) och Swindon (3-1). Utöver detta man även Wigan mot Shrewsbury med 1-2. En trevlig afton för bottenlagen med andra ord, där endast Bristol Rovers verkar ha skrivit ut sin biljett till League Two nästa säsong. Det var en hel del resultat som var omöjliga att förutse och det är imponerande att se hur vissa lag verkligen har rest sig när det krävts som mest. Tänker framförallt på Wimbledon och Wigan som för tillfället håller sig ovanför strecket. I absoluta toppen kunde Hull kvittera till sig en poäng mot Sunderland (2-2), Lincoln vann mot Burton (0-1), och dagens motståndare Peterborough förlorade faktiskt mot Gillingham (0-1). Dessa resultat hade inte någon större inverkan på Charltons strid om play-off platsen men det är klart att Peterboroughs miss på hemmplan spelar in till dagens förutsättningar.

Charltons fem senaste ligamatcher: - Plymouth 0-6, Ipswich 0-0 (h), Sunderland 1-2 (b), Doncaster 0-1 (b), AFC Wimbledon 1-1 (b).
VOVVO

Peterboroughs fem senaste ligamatcher: - Gillingham 0-1 (h), Northampton 3-1 (h), Swindon 0-3 (b), Sunderland 1-1 (h), Fleetwood 0-1 (b).
FVVOV

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-04-24 10:25:36
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson