Lagbanner
2021-11-20 16:00

Charlton - Plymouth

Inför Charlton – Plymouth  
Jayden Stockley är en av två avstängda till helgens omgång.

Inför Charlton – Plymouth  

Charlton är tillbaka på hemmaplan denna helg och det förväntas en hög publiksiffra när serieledaren Plymouth Argyle kommer som motståndare.

Det börjar bli upprepande men återigen är det en oerhört tuff ligaomgång som står vid dörren. Charlton som inte har förlorat på fyra omgångar och påbörjat sin resa uppåt i tabellen ställs mot Plymouth som inte förlorat på hela 16 omgångar och som befinner sig på den mest åtråvärda placeringen. Sett till formkurvorna är det alltså lite av en tillfällig ”toppmatch” mellan två bra lag. Det väntas samtidigt en mäktig inramning då Charlton under veckan kampanjat med #FillTheValley, vilket inneburit att lagen kan räkan med att runt 25 000 tar sig till SE7 för att se matchen.

Charltons vinst i Burton byggde vidare på den stabilitet man byggt upp ända sedan Johnnie Jackson klev in och ledde manskapet för första gången för lite mer än en månad sedan. Fyra segrar, en oavgjord och en förlust är facit sedan dess i alla tävlingssammanhang. I ligan har man vunnit tre, spelat en oavgjord, släppt in ett mål och alltså tagit 10 av 12 möjliga poäng. Det är starka papper för Jacko, som under den senaste veckan fått höra flera röster uttala sig om att han borde få möjligheten till att skriva ett längre kontrakt som huvudtränare för klubben. Tränarkollegor som Phil Brown (tidigare Hull & Southend) och dagens motståndare Ryan Lowe menar att visat sig vara rätt namn för jobbet, och inifrån spelartruppen har Jayden Stockley, Jason Pearce och Ben Purrington visat sitt tyckande. Ägare Thomas Sandgaard har uttalat sig om att ett definitivt besked lär vänta en månad till men med tanke på de sportsliga förbättringarna, omklädningsrummet i ryggen och den diskurs som förs som Jacko i medievärlden är det svårt att se hur Jacko inte skulle få chansen denna gång. Känslan är att antingen ges han den nu eller så får vi också se han lämna klubben. Samtidigt har Sandgaard flugit över från staterna för den vecka som väntar med tre ligaomgångar och det skulle kunna vara ett tecken på att några viktiga beslut ska tas under tiden.

Ja, segern i den tuffa bortamatchen mot Burton var också ett steg i rätt riktning. Det var inte den snyggaste vinsten eller den bästa fotbollen i 90 minuter men Charltons insats som kollektiv viker numera sällan ner sig under full matchtid och uppträder stabilt över hela planen. Det bjuds på få målchanser bakåt och blev aldrig riktigt nervöst trots en skral 0-1 ledning under lång tid. Det kommer krävas en del förändringar i matchtruppen sedan förra helgen. Chris Gunter och Conor Washington ansluter från landslagsuppdrag och är därmed två spelare som åter är tillgängliga. Två spelare som inte är det är Jayden Stockley och Akin Famewo som båda är avstängda sedan senaste matchen. Två riktigt tunga avbräck att åka på samtidigt. Sedan verkar det fortfarande vara för tidigt att hoppas på återkomster för Adam Matthews och Jonathan Leko.

Plymouth Argyle är utan tvekan den stora överraskningen hittills i årets seriespel. Förra säsongen landade man på en 18:e plats men en skakig defensiv (släppte in näst flest mål trots en hyfsat stabil placering) gjorde att jag höjde varningstecken kring dem i inför-guiden inför årets säsong. Defensiva rekryteringar var, inte helt oväntat, prioriterat från Ryan Lowes sida och som han har lyckats med dem. Det var inga spektakulära namn men James Wilson (Ipswich), Dan Scarr (Walsall) och Macauley Gillesphey (Brisbane) har tillsammans med Brendan Galloway fått ordning på en trebackslinje som bara släppt 15 mål och en förlust förbi sig. Samtidigt har det aldrig varit en fråga om produktionen framåt där Ryan Hardie och Luke Jephcott drar sitt strå till stacken. I det stora hela är Plymouth inget ögonbrynshöjande lag men Lowe har skapat ytterligare ett exempel som visar på vad kontinuitet, tid och vissa progressiva förbättringar kan göra. James Bolton och Niall Ennis är de två spelare som the Pilgrims ser ut att behöva klara sig utan under dagens match.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Burton 0-1 (b), Rotherham 1-1 (h), Doncaster 4-0 (h), Sunderland 0-1 (b) Accrington 2-3 (h).
VOVVF
Bästa målskyttar Charlton
Jayden Stockley – 6
Conor Washington - 3
Ben Purrington – 2


The Pilgrims fem senaste ligamatcher: Accrington 1-4 (b), Ipswich 2-1 (h), Morecambe 1-1 (b), Bolton 3-0 (h), Oxford 1-3 (b).
VVOVV
Bästa målskyttar Plymouths
Ryan Hardie – 9
Luke Jephcott – 5
Conor Grant – 4

Avspark: 16.00.
Arena: The Valley, London.
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-11-20 11:43:47
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson