Lagbanner
2020-12-26 16:00

Charlton - Plymouth

Inför Charlton - Plymouth Argyle
Chuks Aneke får gärna göra mål på Plymouths läckande försvar.

Inför Charlton - Plymouth Argyle

The Addicks tar emot nykomlingen Plymouth på The Valley denna annandag och det finns en revansch att utkräva sedan förlusten i FA-Cupen.

Julafton och juldagen har passerat och då är givetvis annandagen här. En dag som för oss vurmande anglofiler nästan enbart betyder fotboll och som kan kategoriseras som en av årets finare traditioner. Ja, annandagen är kommen och då bänkar man sig i soffan för att kolla på engelsk fotboll!

Dagens Boxing day-match står Charlton som värd för, när Plymouth Argyle kommer och besöker The Valley. Charlton har återigen fått fria veckodagar på träningsanläggningen och den annars så hektiska decembermånaden har inte blivit så fullspäckad som den brukar på grund av förklarliga anledningar. Om tre dagar skulle man egentligen också möta Peterborough men den matchen är framflyttad, och istället är det Hull (2/1) efter årsskiftet som blir nästa match. Inför idag befinner sig Charlton på en 7:e plats i tabellen med 31 poäng och har häng på övriga toppkonkurrenter. Tabellen är för tillfället ett ordentligt getingbo och det är enbart mellan plats 13 och 14 som det skiljer mer än två poäng mellan två platser.

Just på 14:e plats, med 22 poäng, ligger dagens motståndare i Plymouth Argyle. Ett lag vi skakade hand med i november, när lagen drabbades samman i FA-Cupen och där dagens motståndare gick segrande ur den striden (0-1) på The Valley. Efter att ha sett dem i den matchen och sedan följt upp med att se dem i en bra League One-match mot Portsmouth (2-2), fick jag känslan av att Plymouth kunde sikta högt upp i tabellen. Vilket man då också gjorde. Känslan dog dock snabbt ut, för efter matchen mot Portsmouth radade The Pilgrims upp sex raka förluster i seriespelet. En svit man bröt så sent som förra helgen, när MK Dons fick ge vika (1-0). Laget innehåller några välkända namn i mittfältaren Conor Grant, bollmottagaren Frank Nouble, vindsnabbe Byron Moore och den gamle Charlton-spelaren Ben Reeves. Reeves var en spelare som jag uppskattade och han hade en höjd i sig som ibland kunde avgöra matcher på egen hand. Han var även en del av det kollektiv som firade avancemanget på Wembley 2019. I övrigt är annars Plymouth en stad, eller kanske ett namn, som jag främst förknippar med det kristna samfundet Plymouthbröderna, som har lokal förankring i min småländska födelseort.

I dagens spelartrupp kommer inte Akin Famewo, Ryan Inniss och Alfie Doughty finnas tillgängliga. Detta gäller även vår assistbäste spelare Andrew Shinnie. Däremot ska Paul Smyth vara tillbaka från skada, och Albie Morgan är fri från sin självisolering. Detta spetsar till truppen inför dagens match och det ska bli intressant om Lee Bowyer för tredje matchen i rad använder sig av samma startelva. Formen är ok men poängskörden ojämn och efter förra helgen snopna poängtapp vore det såklart skönt med en avslappnad tre poängare. Plymouth å andra sidan har visat sig vara en bra nykomling med flera offensiva hot men där defensiven varit bristande med hela 32 insläppta till dagens datum. Något som Charlton idag förhoppningsvis kan utnyttja!

Charltons fem senaste ligamatcher: - Swindon 2-2 (b), Wimbledon 5-2 (h), Shrewsbury 1-1 (b), MK Dons 0-1 (h), Ipswich 0-2 (b).

Plymouths fem senaste ligamatcher: - MK Dons 1-0 (h), Crewe 2-1 (b), Bristol R 3-0 (b), Ipswich 1-2 (h), Rochdale 0-4 (h).

COYA!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2020-12-26 11:46:38
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson