Lagbanner
2023-04-29 16:00

Charlton - Port Vale

Inför: Charlton – Port Vale

Inför: Charlton – Port Vale

Säsongens sista hemmamatch på The Valley står vid dörren och där för att knacka på har vi ett, för divisionen, nykontrakterat Port Vale.

Äntligen kan vi snart konstatera att den här säsongen snart är i mål. I stark liknelse med förra säsongen har det varit en ordentlig berg och dalbana, med höga och alltjämt djupa sådana. För att gå i mål ska Charlton först stänga verksamheten på The Valley inför sommarledigheten, och det görs nu i den nästsista omgången när man tar emot Port Vale på hemmaplan. Ett lag vi inte hälsat välkomna hit sedan säsongen 2016/17, då blev det 2-0 seger efter mål av Josh Magennis och Nick Ajose. I övrigt förlorades denna säsongs höstmöte mot the Valiants, i vad som verkligen får beskrivas som ett av höstens stora bottennapp. Kämpaglöden och hungern lyste med sin absoluta frånvaro när Port Vale vann den matchen med 1-0.

Med två matcher kvar finns det inte särskilt mycket att kämpa för i Charltons fall. Så har det i och för sig sett ut typ hela våren. Man kan som bäst sluta på en 10:e placering och då behöver man passera Lincoln som för tillfället har en poäng mer. Eftersom förra omgångens hemmamatch mot Morecambe blev en pinsam historia och förlust med 2-3, så borde högsta prioritet nu faktiskt vara att ändå avsluta med någon form av stil på vår hemmaplan mot ett formsvagt Port Vale. Det är det minsta de lojala supportrarna förtjänar som snart i 46 omgångar har behövt stå ut med att bevittna den här ovärdiga upplagan av Charltonspelare.

I spelartruppen till matchen kommer fortsatt Lucas Ness, Corey Blackett-Taylor och Chuks Aneke vara otillgängliga. Detsamma gäller Ryan Inniss, som avtjänar sin sista match av den tre matcher långa avstängningen. I övrigt ser det rätt ljust ut. Det är säkert ett flertal spelare vars status man checkar till matchdag men det är inget som har läckt ut gällande någon. Gissningsvis kan det handla om Sean Clare, Miles Leaburn och Tyreece Campbell som exempel. Känslan är väl också att Macauley Bonne har gjort sin sista insats i en Charltontröja på grund av instagramincidenten efter matchen mot Ipswich.

Port Vale var länge under hösten en stor överraskning och pigg nykomling som satte sig tryggt i tabellens mittenskikt. Där och då såg man ut att bekvämt segla mot nytt kontrakt. Det kontraktet är nu förlängt och man kommer tillhöra League One en andra säsong i följd. Däremot har vinter- och vårsäsongen varit en lång lidelse för klubben, där man faktiskt nu på slutet blev inblandad i bottenstriden trots allt. Fyra vinster sedan årsskiftet talar sitt tydliga språk, och speciellt om man jämför med att man vann nio under hösten. Kräftgången har varit så påtaglig på sistone att klubben till slut tog det emotionella beslutet att säga upp avtalet med tränare Darrell Clarke och ge ansvaret till Andy Crosby inför avslutningen. Huruvida det var rätt eller fel är det nog många som är kluvna till, men Crosby har fått en hyfsad start och laget såg till att vinna den senaste omgången mot Bristol Rovers med 2-0.

I övrigt gällande Charlton så är det mest nyheterna om den potentiella försäljningen av klubben som drar åt sig ögon och öron just nu. Den amerikanska affärsmannen Marc Spiegel gick tidigare ut i veckan och meddelade att han fortfarande är personen som ämnar genomföra ett övertagande av klubben och att förhandlingar fortgår. Enligt Spiegel själv handlar det nu om dagar. Däremot har exklusivitetsperioden, som binder förhandlingarna mellan Spiegel och ägare Thomas Sandgaard, nu tagit slut och det ger formellt Sandgaard möjligheten till att lyssna efter nya potentiella intressenter. Vi minns ju färskt hur det slutade förra gången, om man säger så. Vad som är rätt och fel gällande en försäljning är svårt att navigera i som blåögd supporter. Man kan bara hoppas på det bästa utfallet. När det gäller ägare för fotbollsklubbar i EFL känns det som att det ibland handlar om ett lotteri om vem som är pålitlig och har goda intentioner. Det återstår nu att se vart som händer under den kommande veckan. En ska är i alla fall säker och det är att det inte är långt tills förberedelserna inför nästa säsong behöver dra igång ordentligt och då behöver en ny ägare vara på plats. Annars finns det stor möjlighet att denna säsongens referat kommer vara identiska med nästa också.  

The Addicks fem senaste ligamatcher: Morecambe 2-3 (h), MK Dons 0-1 (b), Ipswich 6-0 (b), Burton 3-2 (h), Bristol Rovers 1-0 (b)
FVFVF
Bästa målskyttar
Jesurun Rak-Sakyi – 14
Miles Leaburn – 11
Corey Blackett-Taylor – 8

Port Vale fem senaste ligamatcher: Bristol Rovers 2-0 (h), Ipswich 2-1 (b), Lincoln 3-2 (b), Oxford 0-0 (h), Accrington 3-0 (b)
VFFOF
Bästa målskyttar
Ellis Harrison – 11
Matty Taylor – 3
James Wilson – 3

Avspark: 16.00
Följ matchen på: CharltonTV

UP THE ADDICKS!!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-04-29 11:17:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson