Lagbanner
2021-09-25 16:00

Charlton - Portsmouth

Inför Charlton - Portsmouth
Intressant att se hur Adkins väljer att formera startelvan den här helgen.

Inför Charlton - Portsmouth

Tredje matchen på en vecka väntar och Charlton är tillbaka på the Valley, när den återkommande toppkandidaten Portsmouth kommer på besök.

Charlton kommer senast från ett kryss i Gillingham och en förlust i Wycombe innan de. Insatsen mot Wycombe var ingen höjdare och förpassades snabbt till papperskorgen, medan det fanns delar i prestationen mot Gillingham som Charlton ska se till att bygga vidare från. Framförallt genomfördes en framgångsrik första halvlek där det vanns mycket boll på egen planhalva och där offensiven äntligen hade fantasi i sina handlingar. Det största minuset var att inte fler mål kunde presteras och därav fick Gillingham möjlighet att få med sig poäng från matchen när de kom ut och gjorde en bra andra halvlek. Så prestationsmässigt var till viss del ett steg framåt men oavgjort mot ett tunt Gillingham är inte i närheten av tillräckligt för att smilbanden på Charltonsupportrarna skulle se annorlunda ut.

Portsmouth har inlett säsongen med en blandad kompott av resultat. Tre vinster, två oavjorda och tre förluster är facit, och bland dem inkluderas ett par missräkningar i exempelvis kryssmatchen mot Doncaster och förlusten mot Cambridge. Sommarfönstret innehöll samtidigt en del förändringar på både in- och ut kontot och av den anledningen får man nog ha lite tålamod med att Danny Cowley ska få ihop sitt gäng.

Hur som haver så ska Pompey vara ett bättre fotbollslag än de Gillingham som Charlton mötte förra veckan och bara av den anledningen gäller det att vara mer på tårna nu. Portsmouths offensiv är, i mina ögon, definitivt en av divisionens bästa med Marcus Harness, John Marquis och Ronan Curtis. Med dem som motståndare vet vi också att det kommer bli en annan matchbild än jämfört med senast och det kan innebära att Nigel Adkins får genomföra en handfull förändringar i startelvan igen, för att matcha Portsmouth på bästa sätt. Några spelare, typ Charlie Kirk, har lite oväntat blivit utan speltid i de två senaste matcherna och en spelare som DJ Jaiyesimi har inte ens tagits med i matchtruppen.

Glädjande var det i veckan att både Ben Purrington och Alex Gilbey var tillbaka för speltid efter ganska lång tids frånvaro. Vad gäller indisponibla till denna helg är det fortfarande Jake Forster-Caskey, Ryan Inniss och Ronnie Schwartz som avses här. Conor Washington ska även läggas till här på grund av en skada ankel.

I Portsmouth är Liam Vincent och Jayden Reid långtidsskadade och viktige Clark Robertson ser ut att missa dagens match. Connor Ogilvie ser däremot ut att välkomnas tillbaka till matchtruppen.


The Addicks fem senaste ligamatcher: Gillingham 1-1 (b), Wycombe 2-1 (b), Cheltenham 1-2 (h), Crewe 2-0 (h), Wigan 0-2 (h).
OFFVF

Portsmouths fem senaste ligamatcher: Plymouth 2-2 (h), Cambridge 1-2 (h), MK Dons 1-0 (b), Wigan 1-0 (b), Doncaster 0-0 (h).

Avspark: 16.00.
Arena: The Valley London.
Följ matchen på: CharltonTV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-09-25 11:43:46
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson