Lagbanner
2022-10-17 21:00

Charlton - Portsmouth

Inför: Charlton – Portsmouth   
Miles Leaburn skada från matchen mot Exeter kommer hålla honom borta från spel under ett tag framåt...

Inför: Charlton – Portsmouth   

För första gången på länge ska The Addicks försöka bygga vidare på en positiv insats och seger, och det på hemmaplan där man hittills är obesegrade. Däremot ska det göras mot en av divisionens mest kompetenta motståndare, nämligen Portsmouth FC

Ja, tänk vad mycket en vinst kan göra med en. Från åtta raka utan seger och självförtroendet hade fått en att tvivla i en match mot ett lag från National League, till att faktiskt göra det riktigt bra mot ett bra Exeter City och nu känns det riktigt inspirerande att även ta sig an Portsmouth – på hemmaplan då. En bortamatch hade kunnat ställa till denna inneboende och ytterst tillfälliga känsla, även om Charlton har som vana att göra det bra på just Fratton Park. Men, men.

Enligt de första planerna skulle matchen lagen emellan spelats under lördagen likt övriga, men den blev som bekant flyttad två dagar framåt och valdes ut som huvudmatch av Sky Sports för att skänka lite rampljus till en förväntad toppmatch i tredjedivisionen – vilket tyvärr Charlton inte kan leva upp till i detta nu. Det är heller inte särskilt ovanligt att just mötet mellan Charlton och Portsmouth blir en huvudsändning – samma sak hände under förra säsongens bortamatch, som Charlton för övrigt vann med 1-2.

Charlton kommer alltså senast från tre poäng i den uppskjutna veckomatchen mot Exeter och gjorde skäl för att äntligen plocka tre poäng igen. Insatsen var bra och varje spelare gjorde denna gång sitt för att enheten skulle lyckas. Det har sällan gjorts fler än ett mål i matcherna tidigare under säsongen men nu gjordes det fyra och man tog sin tredje seger för säsongen – otroligt skönt men knappt en statistik värd att skryta om.

Truppen ser relativt snarlik ut som senast, med undantag av en spelare. Miles Leaburn utgick skadad i matchen mot Exeter med en nu bekräftad ligamentskada och kommer hålla sig utanför fotbollsplanen för en tid framöver. Ett hårt slag för både ynglingen och klubben, som på otroligt kort tid växt ut till en seniorspelare som faktiskt inför omgången idag leder lagets interna skytteliga. Typiskt att det även skulle ske nu när Chuks Aneke precis kommit tillbaka från skada för att bredda anfallsalternativen i en 4-4-2 formation. Nu är man alltså nere på två forwards igen. Övriga spelare att missa kvällens match är Diallang Jaiyesimi och Aaron Henry. Det ska även säga att Charles Clayden – som även han gjorde sig ett namn som vänsterback under kort tid – har lånats ut till kompisklubben Bromley i National League för mer speltid. Hans möjligheter till det i Charlton blev sämre efter att Mandela Egbo och Steven Sessegnon återvänt från skador.

I Portsmouth har lagbygget verkligen fallit väl ut och fått önskvärd effekt den här säsongen. Kontinuitet och tro ger framgång och trygghet – det är bröderna Cowleys arbete med Pompey ytterligare ett bevis på. Man går in i lite mer än sin andra säsong med klubben och har nu fått mycket att stämma. Placeringen i tabellen inför kvällens match är en 4:e plats med 22 poäng. Det är först nu under de senaste omgångarna som poängplockandet har kommit av sig något med två oavgjorda och en förlust, men det är också mot motstånd som Plymouth och Ipswich som för tillfället delar på varsin uppflyttningsplats. Spelartruppen är både bred och spetsig, och innehåller de två före detta Charltonspelarna Michael Morrison och Joe Pigott – med betoning av Morrison som gjorde 136 matcher för klubben under de respektabla åren 2011 – 2015. I övrigt ska det - som varje gång - hållas ett öga på den brunkiga målspottaren Colby Bishop, som under sommaren hämtades in från Accrington Stanley.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Exeter 4-2 (h), Lincoln 0-0 (b), Oxford 1-1 (h), Barnsley 3-1 (b), Fleetwood 1-1 (b).
VOOFO
Bästa målskyttar Charlton
Miles Leaburn – 4
Scott Fraser – 3
Corey Blackett-Taylor – 2

Portsmouths fem senaste ligamatcher: Fleetwood 1-1 (h), Ipswich 3-2 (b), Plymouth 2-2 (h), Burton 0-2 (b), Peterborough 2-1 (h).
OFOVV
Bästa målskyttar
Colby Bishop – 7
Dane Scarlett – 3
Josh Koroma – 2

Avspark: 21.00
Arena: The Valley, London
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-10-17 15:57:22
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson