Lagbanner
2021-02-02 20:00

Charlton - Portsmouth

Inför Charlton - Portsmouth FC
Darren Pratley var klockren senast.

Inför Charlton - Portsmouth FC

En tuff toppmatch väntar på The Valley i eftermiddag, när Portsmouth FC reser till sydöstra London för att ta sig an vårt Charlton Athletic. Ett Charlton där det också har gjort några förändringar i spelartruppen.

Charlton ska försöka bygga vidare på en trevlig veckoomgång där man med möda och kamp lyckades vinna med uddamålet uppe i Milton Keynes. Insatsen idag kommer behöva eller kräva ytterligare en högre nivå om man ska bli lyckosamma mot ett något svårare motstånd i Pompey. Det skiljer endast ett poäng och en tabellplacering mellan lagen inför dagens möte, men precis som alla andra helger har motståndaren några matcher färre spelade och i Portsmouths fall handlar det om två stycken. Annars är det femman som möter sexan och bara det vittnar om det kan bli en trevlig fotbollseftermiddag att se fram emot.

Senast lagen möttes befann sig Charlton i sitt höststim och gjorde en av säsongens hittills bästa matcher när man bortabesegrade Portsmouth med 0-2, efter mål av Williams och Aneke. Mycket vatten har hunnit rinna under broarna sedan dess och Portsmouth har garanterat haft mer att jubla över än Charlton på senare tid. Jag är dock nu mer positiv än vad jag varit på länge. Resultatmässigt är det fortfarande ganska hackigt men Charlton har tagit steg framåt och den negativa trednen som det skrivits om tidigare är i mina ögon mer eller mindre bruten. Det tog ett tag och Lee Bowyer famlade rejält i den mörka garderoben för att få det att se bättre ut under december och januari och mycket av detta föll inte särskilt väl ut. Nu har Bowyer och laget däremot, vad det känns som, hittat rätt med en disciplinerad 4-4-2 formation. Det har sett bättre ut under de senaste fyra matcherna och bara det är en förhoppning om att våren ändå kan bli lite underhållande. Det är heller inte orimligt att det är precis rätt läge att möta ett Portsmouth som efter en stark period nu har två raka förluster på kontot. I svängiga League One behöver inte det betyda någonting egentligen och förlusterna har kommit på två toppkonkurrenter (Hull, Lincoln) men det hade säkert varit mer självsäkra miner om det hade varit tvärtom.

I Charlton kommer Ryan Inniss inte finnas tillägnlig men det kan vara positiva nyheter kring Akin Famewo som närmar sig en återkomst. Conor Washington är också högst osäker till spel, medan en utvilad Ian Maatsen ska vara redo igen.

Det har även sedan tisdagens match skett två förändringar i spelartruppen. Två spelare som anslöt i oktober har nu lämnat laget och det handlar om de offensiva aktörerna Paul Smyth och Omar Bogle. Nordirländaren Smyth blev som befarat återkallad av sin huvudklubb Queens Park Rangers, men han hann nog inte packa upp dojorna på Loftus Road innan de skickade han vidare på ett nytt lån och denna gången till Accrington Stanley. Smyth var en kvick och frejdig ytter som alltid gav allt när han fick chansen och var på så vis en uppskattad trupspelare. Han gjorde dock sällan några tongivande insatser och får därför lämna plats åt en möjlig ersättare som kan göra ett större avtryck. Lånespelare är alltid en chansning men det är nästan krav på att de måste fylla en stor funktion för annars kan man bara ta in någon annan och chansa igen. Smyth slutade på ett mål och två assist på 14 framträdanden i League One.

Likaså kommer jag nu inte ha möjlighet att gnälla över Omar Bogles insatser då han under veckan lämnade för Doncaster Rovers. Kontraktet gick ut efter denna säsongen och med facit i hand kan Bogle bara ses som en felrekrytering med tanke på vad han har visat på fotbollsplanen. Visst, han har väl kämpat på och gjort sitt bästa men det har inte bidragit till poäng och han har flera gånger varit helt osynlig spelmässigt. Ankomsten av Jayden Stockley betydde tack och adjö för Bogles del och han packar då väskan för att flytta till en toppkonkurrent och fjärde placerade Doncaster. Det vore ju typiskt om nu Donny fick igång honom…Bogle gjorde två mål och en assist på 17 matcher i League One för Charlton.

I Portsmouth är mittbacken Jack Whatmough avstängd och målvakten Alex Bass samt Paul Downing är skadade. Övrigt i spelartruppen finns det en del spelare att hålla ögonen på. John Marquis fortsätter göra mål, Ronan Curtis är för bra för divisionen, Marcus Harness är en frisk fläkt och Ryan William är en fin spelare.

Charltons fem senaste ligamatcher: - MK Dons 0-1 (b), Swindon 2-2 (h), Peterborough 2-1 (b), Bristol R 0-1 (b), Rochdale 4-4 (h). (VOFVO)

Portsmouths fem senaste ligamatcher: - Lincoln 0-1 (h), Hull 0-4 (h), Wimbledon 4-0 (h), Fleetwood 0-1 (b), Hull 0-2 (b). (FFVVV)

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-01-30 11:34:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson