Lagbanner
2022-08-09 20:45

Charlton - QPR

Inför: Charlton – Queens Park Rangers (Ligacupen: Omgång 1)
Ben Garner väntas rotera en del i startelvan i första omgången av Ligacupen.

Inför: Charlton – Queens Park Rangers (Ligacupen: Omgång 1)

The Addicks går in i Ligacupens första omgång och ett - för säsongens skull ovanligt - Londonderby väntar.

Två ligaomgångar är avverkade och har inneburit fyra poäng – en vinst och en oavgjord. Nu drar även cupspelet igång genom att den första omgången av Ligacupen skjuts in som en veckomatch mellan ligaomgångarna på helgerna. Charlton tilldelades en hemmafördel i lottningen och det är ett Londonderby som väntar, när Queens Park Rangers står som motståndare. För ovanlighetens skull är det faktiskt det hittills enda inplanerade Londonderbyt den här säsongen. När AFC Wimbledon blev degraderade till League Two efter förra säsongen så betydde det att Charlton stod som ensamt Londonlag i nuvarande League One-säsong.

Det ska, och kommer, inte göras för stor grej av matchen mot QPR. Det är kul med ett lokalderby och givetvis alltid inspirerande att ställas mot ett lag högre upp i hierarkin. Men, även om Ligacupen är en sedvanlig och trevlig cup som fyller sin funktion under säsongen, så är det också en tävling där Charlton – med många andra – sällan har något att hämta. Det brukar bli respass tidigt och det är inga större förväntningar på att det ska bli ändring på det den här säsongen. Men det är väl roligt att delta.

Charltons fem senaste deltaganden i Ligacupen
Säsongen 17/18: Exeter City 1-2 (b), Norwich 4-1 (b). Ut omgång två.  
Säsongen 18/19: MK Dons 3-0 (b). Ut omgång ett.
Säsongen 19/20: Forest Green Rovers 0-0 (3-5 e.s.) (h). Ut omgång ett.
Säsongen 20/21: Swindon 1-3 (b), West Ham 3-0 (b). Ut omgång två.
Säsongen 21/22: AFC Wimbledon 0-1 (h). Ut omgång ett.

Ben Garner har bekräftat att det kommer roteras friskt i startelvan sedan helgens ligamatch mot Derby (1-0). Inte heller det är någon överraskning då det är precis så första omgången av Ligacupen brukar hanteras av lagen i EFL. Det är väl också det som faktiskt är mest positivt med cupen ur Charltonsynpunkt. Ligaspelet har brakat igång, och med det följer stenhård konkurrens där flera spelare redan övertygat för att behålla sin startplats framöver. På så vis är det redan ett gäng som sitter utanför, utan att ha fått särskilt många speltidsminuter under de senaste två veckorna. Nu finns det möjlighet för flera av dem att få en match i benen och kanske göra en påverkan som gör att deras status har förändrats till helgens kommande ligaomgång.

Förutsättningarna i spelartruppen är liknande det som var i helgen. Mandela Egbo och Chuks Aneke. Dit adderas nu även Conor McGrandles som fick utgå efter en halvtimmes spel mot Derby. Hos gästerna rapporteras Jake Clarke-Salter och Taylor Richards vara högst osäkra till spel.

Queens Park Rangers har likt Charlton hunnit med två ligaomgångar. Det har betytt förlust mot Blackburn (1-0) och vinst i helgen mot Middlesbrough (3-2). Deras spelartrupp står sig bra i en konkurrenskraftig division och innehåller på pappret flera toppspelare. Chris Willock, Ilias Chair och Lyndon Dykes, som exempel. Det finns även två före detta Charltonspelare att nämna i Sam Field och Macauley Bonne, som båda representerade Charlton under vändan i Championship 19/20. Intressant är också att Charlton ställs mot QPR:s nya tränare Michael Beale. För de som följde månaden av tränarrykten till Charlton innan sommaren så är Beale ett bekant namn då han var en av dem som det pratades allra mest om. Men Beale behövde inte ta sig till League One för sitt första huvuduppdrag utan fick napp hos QPR.  

Avspark: 20:45
Arena: The Valley, London 
Följ matchen på: Viaplay, SkySports eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!


 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-08-09 16:38:21
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson