Lagbanner
2021-01-12 20:00

Charlton - Rochdale

Inför Charlton - Rochdale A.F.C.
Maddison ser ut att missa dagens match.

Inför Charlton - Rochdale A.F.C.

Ny match med chansen att visa upp sig från en bättre sida än sist. Charlton tar emot Rochdale på hemmaplan, kl.20.00 på The Valley.

Ibland får man verkligen säga att det är befriande när matcherna duggar tätt på den här nivån. Det är fyra dagar sedan en mycket svag insats på hemmaplan mot Accrington Stanley, och ikväll har Charlton chansen att ställa lite av förtroende till rätta. Det är ny hemmamatch som väntar och denna gång är det nedflyttningsplacerade Rochdale som ställer upp på andra sidan av mittlinjen. En match Charlton borde ha bra möjligheter att få ett bra resultat med sig från och en mycket bra möjlighet att väcka någon form av reaktion från den nedåtgående form som inte gör någon glad för tillfället. Faktum är att, om man bortser från 45 minuter mot Wimbledon, har den senaste månaden ur ett Charlton-perspektiv har varit åt det deppigare hållet. Ikväll har jag en vision om att den rådande situationen kan förändras och att man äntligen kan gå till sängs med ett leende. Eller, för att vara helt rak och ärlig kräver jag tre poäng idag. Det är tre poäng som behövs och det är tre poäng som ska vinnas. Allt annat är faktiskt underkänt.

Sedan ska det sägas att just lag från tabellens nedre regioner inte har varit en dans på rosor för Charltons del den här säsongen. Det är väl egentligen bara Wimbledon och Northampton som man till slut lyckats avfärda på relativt behagliga sätt, även om man givetvis hade sina problem i dessa matcher också. I övrigt har det blivit bottennapp mot Burton och MK Dons, dystra kryss mot Shrewsbury och Swindon samt en knapp vinst mot Wigan. Efter kvällens match återstår endast två omgångar innan säsongen vänder och returmötena inleds. Då bör det vara på sin plats med en seger idag, för vill man ha med toppen att göra krävs det att man lyckas plocka sex poäng mot ett och annat lag från tabellens nedre skikt.

Det finns som vanligt lite att kommentera på det aktuella skade- och frånvaroläget i truppen. Darren Pratley bockar idag av att andra matchen av den tre matcher långa avstängningen genomförs. Han tar sikte på att vara tillbaka i bortamatchen mot Peterborough. Glädjande nyheter är även att den skadedrabbade duon Andrew Shinnie och Akin Famewo kan vara aktuella för att göra sina comebacker i samma match. Gällande Inniss, Watson och Doughty finns det inget nytt att skriva. Marcus Maddison verkar dock vara det nya namnet som kan adderas till denna skara. Maddison trampade, onödigt nog, snett i en helt opressad situation under fredagsmatchens slutminuter och verkar ha gjort sig så pass illa att ett deltagande ikväll inte är möjligt. Synd då Maddison, trots att inte kommit igång riktigt än, är en spelare som verkligen kan stå för avgörande insatser när det väl behövs. Inhoppet mot Plymouth vittnade om detta och den kryddan skulle gärna behövas nu när segerchansen borde vara aningen större.

På transfermarknaden har det blivit något tystare efter de inledande dagarna. Charlton har för tillfället inte möjlighet att agera hur de vill på grund av lönetaket utan varje rörelse under övergångsperioden krävs det att ett pussel läggs. Den som för tillfället är ryktenas man i relation till Charlton är vår alldeles egne Alfie Doughty. Den fartfyllde yttern har genom sin agent kommunicerat att det i nuläget inte är aktuellt att signera ett nytt avtal med Charlton, med tanke på att hans existerande avtal löper ut efter säsongen. Doughty som på kort tid växlat upp från att vara ett hett löfte till att bli en ledande spelare i klubben, har sedan sommaren dragit till sig ett stort intresse. På grund av oviljan att signera nytt kontrakt, det stora intresset från andra klubbar och att Charlton vill kunna vinna något ekonomiskt på att släppa en egen produkt, har Doughty beviljats att diskutera avtal med tre klubbar vars bud har accepterats under veckan som gått. Det ska handla om Championship-lagen Bournemouth, Queens Park Rangers och Stoke. Klart från Charltons förhandlingar med lagen är att oavsett klubbval kommer Alfie omgående att lånas ut för att slutföra säsongen i Charlton. Alltså kommer en övergång med största sannolikhet träda i kraft under januariveckorna som följer men han kommer lämna sitt deltagande i Charlton först i sommar. Hur Doughtys förhandlingar går och vilket lag det slutligen handlar om återstår att se men faktumet att hans dagar i Charlton blir färre verkar mer eller mindre vara klubbat och klart. Tyvärr.

Kvällens motståndare från Rochdale A.F.C. ska sägas vara ett av de lag jag har haft minst koll på under säsongen som gått. Klubben som fyller 104 år i år genomför för tillfället sin sjunde raka säsong i League One. En klubb som i stort sett under hela sin historia pendlat mellan landets tredje och fjärde division. Laget ligger i skrivande stund på en 21:a plats i tabellen med 20 inspelade poäng. Det är en oerhört jämn tabell där varje poäng gör skillnad och bara det är motivation tillräckligt för att Rochdale kommer försöka få med sig ett så muntert resultat som möjligt ikväll. Spelartruppen är relativt anonym men centrallinjen är stark och varje lagdel innehåller en och annan viktig pjäs. Kaptenen Eoughan O´Connell, rutinerade Matty Lund och talangfulle Stephen Humphrys är spelare som driver Rochdale mot segrar och som man behöver se upp med. Matty Lund, som vi stött på flera gånger, har bland annat gjort åtta mål från sin mittfältsposition vilket är imponerande. Klubben har precis som många andra lag varit påverkade av förändringar i spelschemat och spelade i helgen sin första match på länge. Man visade moral på hemmaplan när man räddade upp ett 1-3 underläge till 3-3 på hemmaplan mot Crewe. Innan de hann man med att både få dyngtorsk av Gillingham (1-4) på hemmaplan men även att pulverisera Wigan (0-5) på bortaplan. Det är svårt att spekulera kring Rochdales status och dagsform men precis som alla andra matcher kommer det inte att bli en lätt sådan.

Charltons fem senaste ligamatcher: - Accrington Stanley 0-2 (h), Hull City 2-0 (b), Plymouth 2-2 (h), Swindon 2-2 (b), Wimbledon 5-2 (h).

Rochdales fem senaste ligamatcher: - Crewe 3-3 (h), Gillingham 1-4 (h), Wigan 0-5 (b), Peterborough 4-1 (b), Lincoln 0-2 (h).

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-01-12 11:59:12
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson