Lagbanner
2021-11-02 20:45

Charlton - Rotherham

Inför Charlton - Rotherham  
DJ Jaiyesimi var framgångsrik i sitt långa inhopp under förra matchen.

Inför Charlton - Rotherham  

För andra gången på tre dagar återvänder Charlton till the Valley och det gör man med Rotherham United som gäster.

Ja, Charlton har lyckats stopp ännu mer mod innanför västen efter att laget följt upp tränarförändringen med två raka vinster. Först gav en fantastisk laginsats i Sunderland en 0-1 seger och nu i helgen kördes bottenkollegan Doncaster över med 4-0 på hemmaplan. Därmed kan Johnnie Jackson fortsatt kliva ut som en huvudansvarig tränare med ett hundraprocentigt facit av segrar. Troligtvis är det med den stiliga rocken på.

Det kommer bli en högintressant tillställning på hemmaplan då Charlton på nytt får mäta sig med ett av de mer framgångsrika lagen i divisionen. Två segrar med bra spel är något att bygga vidare på och på bara en och en halv vecka har the Addicks blivit ett lag som nog inte alla vill möta för tillfället. Samma sak gäller egentligen motståndarna i Rotherham United, som är obesegrade i elva raka tävlingsmatcher. På de fem senaste har de fyra vinster och här kan två segrar i Papa Johns Trophy också inkluderas. På så vis har Rotherham ännu en gång tagit sig upp som en rejäl kandidat till uppflyttning med Paul Warne som tränare. Få lag har åkt så mycket upp och ner mellan två divisioner som Rotherham har gjort och med på den resan har Warne varit hela tiden. Att vifta med två uppflyttningar och tre nedflyttningar på fem säsonger är sannerligen en tudelad statistik.

Inför kvällens uppskjutna omgång och efter 15 spelade matcher ligger Rotherham på 4:e plats med 30 poäng. Charlton, med lika många spelade, ligger på 20:e plats med hälften så få poäng. Anmärkningsvärt för båda lagen är att Charlton fick med sig fyra plusmål i helgen efter 4-0 mot Doncaster, och att Rotherham slaktade Sunderland på sin hemmaplan med 5-1. Två av målen i den matchen stod Michael Smith för och han är nu uppe på elva fullträffar den här säsongen. En snubbe att hålla ögonen på med andra ord. Annars är Rotherham ett sammansvetsat gäng utan klart lysande namn till stjärnor. Flera spelare har ett par säsonger tillsammans och man råkade inte ut för någon plundring efter förra säsongens nedflyttning. Det är något flera nedflyttade lag numera undviker för att istället satsa på en snabb återkomst till det man precis lämnade. Just det har Rotherham varit bra på under de senaste åren.

I de båda lagen kommer ett par namn att inte finnas tillgängliga. I Charlton är det de tre vännerna Sam Lavelle, Jake Forster-Caskey och Ryan Inniss som missar på grund av sina långtidsskador, och i Rotherham är det trion Angus McDonald, Joe Mattock och Jamie Lindsay som väntas missa. Tillbaka i Charlton förväntas dock både Jonathan Leko och Adam Matthews att kunna vara. Matthews missade förra matchen, medan Leko blev utbytt efter en kvart.

Vi får se ikväll om Charlton verkligen har blivit att räkna med direkt eller om ett ytterst formstarkt Millers är numret för stort. Spännande blir det också som vanligt hur Jacko väljer att formera laget. Den kontrollerande 4-4-2 formationen känns redan rätt inplementerad och anfallsspelet nådde stora framgångar under förra matchen då man mer går till offensiven med något som ser ut som en 3-5-2 version. Intressant är det vilka spelare som genast kommit till Jackos nytta för att uppfylla hans begär. Då tänker jag främst på Ben Purrington och George Dobson, men även DJ Jaiyesimi som hoppat in i båda matcherna och verkligen gjorde bra ifrån sig på sina 75 minuter i helgen. Å andra sida har några spelare som stod ut under Nigel Adkins sista matcher inte synts till. Då tänker undertecknad främst på Corey Blackett-Taylor, Albie Morgan och Charlie Kirk


The Addicks fem senaste ligamatcher: Doncaster 4-0 (h), Sunderland 0-1 (b) Accrington 2-3 (h), Lincoln 2-1 (b), Fleetwood 1-2 (b),
VVFFV
Bästa målskyttar Charlton
Jayden Stockley – 6
Jonathan Leko – 2
Josh Davison – 2 

Rotherhams fem senaste ligamatcher: Sunderland 5-1 (h), MK Dons 0-3 (b), Wycombe 0-0 (h), Portsmouth 4-1 (h), Cheltenham 0-2 (b).
VVOVV
Bästa målskyttar Rotherham
Michael Smith – 11
Freddie Ladapo – 4
Ben Wiles – 4

Avspark: 20.45.
Arena: The Valley, London.
Följ matchen på: CharltonTV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-11-02 17:13:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson