Lagbanner
2023-02-25 16:00

Charlton - Sheffield W

Inför: Charlton – Sheffield Wednesday
Miles Leaburn kan eventuellt vara tillbaka till helgens match efter lite skadebekymmer.

Inför: Charlton – Sheffield Wednesday

Tuffast möjliga motstånd väntar The Addicks när man tar emot ugglorna från Sheffield Wednesday denna lördagsomgång.

Ja, med början av en bortaförlust i Derby förra helgen (2-0) så är Charlton nu inne period av spelschemat där det väntar tufft motstånd ett par omgångar i rad. Om jag inte minns helt fel var man i ett liknande läge för exakt ett år sedan när Sheffield Wednesday, Wigan och Bolton väntade på kort tid. Nu följs Derby upp med Wednesday, Peterborough och Plymouth.

Formen för Charltons del är som den har varit ett tag. Det pendlar i prestation och varierar mellan vinst och förlust. Det är nu sex omgångar i rad som slutat med varannan vinst och förlust. En trend som gärna fortsätta den här helgen, men ska man vara helt ärlig pekar det mesta på det motsatta. Charlton hade inte mycket att sätta emot ett play-off jagande Derby och siffrorna var i underkant. Nu väntar ett motstånd som är ett steg ovanför Derbys nivå och som varit suveräna ända sedan säsongen kickade igång i slutet av juli.

Ja, det är ett förstaplacerat Sheffield Wednesday som väntar, som tillsammans med Plymouth varit överlägsna League One den här säsongen. Det är målskillnad som skiljer lagen åt mellan första och andra plats, men sedan är det behagliga åtta poäng ner till närmast jagande Ipswich Town och play-off platserna. Att förlora vet man knappt hur det känns. Det har bara blivit tre sådana hittills under säsongen och den senaste kom så länge som den 4/10 i bortamatchen mot Plymouth (2-1), vilket nu ger 19 omgångar i rad utan förlust. Mer behöver egentligen inte sägas om helgens motståndare. Det är väl i så fall att spelare som Ben Heneghan, Michael Ihiekwe, Callum Paterson och Malik Wilks ser ut att missa matchen på grund av skadebekymmer, medan Marvin Johnson har tilldelats en tre matchers avstängning.

I Charlton börjar det ordna upp sig ytterligare och det verkar bara vara av den vanliga ordningen att Mandela Egbo och Todd Kane inte kan delta. För Miles Leaburn verkar det mesta vara återställt och han kan eventuellt bli involverad i helgens match. Detta kan innebära att Charlton har tre forwardsalternativ i Leaburn, Chuks Aneke och Macauley Bonne, vilket sällan varit fallet under säsongen hittills.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Derby 2-0 (b), Forest Green Rovers 0-1 (b), Fleetwood 1-2 (h), Exeter 1-2 (b), Bolton 1-2 (h)
FVFVF
Bästa målskyttar
Jesurun Rak-Sakyi – 9
Miles Leaburn – 6
Corey Blackett-Taylor – 6  

Wednesday fem senaste ligamatcher: MK Dons 5-2 (h), Morecambe 3-0 (h), Ipswich 2-2 (b), Plymouth 1-0 (h), Fleetwood 1-0 (h)
VVOVV
Bästa målskyttar
Josh Windass – 10
Michael Smith – 10
George Byers – 6

Avspark: 16.00
Följ matchen på: CharltonTV

UP THE ADDICKS!!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-02-25 09:50:49
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson