Lagbanner
2022-04-23 16:00

Charlton - Shrewsbury

Inför Charlton – Shrewsbury  
Glada miner som gärna får skymtas under sista hemmamatchen med.

Inför Charlton – Shrewsbury  

The Addicks stänger portarna till hemmaborgen för den här säsongen när lördagskvällen har passerat. Först ska bara den sista hemmamatchen spelas och det görs mot Shrewsbury Town.

Ja, Charlton gör sig redo för att spela och tacka av publiken som varit trogen på hemmamatcherna under säsongen 21/22. Det har på många sätt blivit en långdragen besvikelse, så det känns mer än bra att nästa seriematch på The Valley blir när nytt hopp och mod hunnit fylla kroppen. Nu ska bara Johnnie Jackson och hans mannar avsluta snyggt så lite av den känslan redan kan röra vid publiken imorgon efter slutvisslan.

Segern mot Cambridge var en rättvis och stabil bortaseger. Tre poäng gjorde att Charlton klev upp till 13:e plats och nu har två omgångar på sig att nå 12:e platsen, som är det enda eftersträvansvärda man kan nå. Veckans motståndare från Cambridge är de som innehar den placeringen just och det skiljer ett poäng lagen åt. Med handen på hjärtat vore det dock oerhört märkligt och knappast välförtjänt om Charlton skulle lyckas sladda in på den övre halvan av tabellen precis i slutet. Man har inte varit där på hela säsongen och så som det har sett ut under större delar så har man egentligen inte haft där att göra.

Ryan Inniss är den spelare i laget som åter är uttagningsbar efter en avstängning på tre matcher. Sam Lavelle är skadad och vi kan inte heller räkna med Elliot Lee, Scott Fraser och Ben Purrington. I Shrewsbury väntas Elliott Bennett stå över.

Shewsbury Town kan sägas ha haft den mest intetsägande säsongen av samtliga lag i divisionen. Inför omgången ligger man på 17:e plats och man har genomgående studsat mellan 16:e och 19:e, utan att göra något vidare väsen av sig. Det är inte heller någon sprudlande fotboll som Steve Cotterill har fått sitt gäng att spela. Det är ett robust och hårt kämpande kollektiv som gjort relativt få mål framåt och släppt anmärkningsvärt få bakåt. En ganska stabil undre halvan klubb som vill framåt, men som också behöver börja ta steg åt den riktningen för att inte riskera att småningom handla längre ner än vad man redan befunnit sig i ett par säsonger nu. Det finns inte särskilt mycket intressant att anmärka på i spelartruppen överlag. Det är forwardsduon Daniel Udoh och Ryan Bowman som gjort sitt jobb och Luke Leahy har varit en frisk injektion sedan han anlände från Bristol Rovers.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Cambridge 0-2 (b), Morecambe 2-3 (h), Rotherham 0-1 (b), Wimbledon 1-1 (b), Lincoln 1-2 (h).
VFVOF
Bästa målskyttar Charlton
Jayden Stockley – 12
Conor Washington - 11
Elliot Lee – 3

Shews fem senaste ligamatcher:  Doncaster 3-3 (h), Sunderland 3-2 (b), Ipswich 1-1 (h), MK Dons 2-0 (b), Lincoln 1-0 (h)
OFOFV
Bästa målskyttar Shewsbury
Daniel Udoh – 13
Ryan Bowman – 10
Luke Leahy – 8

Avspark: 16.00
Arena: The Valley, London
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-04-22 21:48:10
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson