Lagbanner
2021-03-13 16:00

Charlton - Shrewsbury

Inför Charlton - Shrewsbury Town

Inför Charlton - Shrewsbury Town

Idag är det match igen och denna gång mot Shrewsbury Town på hemmaplan. Ett lag vi kryssade mot i december med 1-1. Då gjorde Ben Watson mål, Shrewsbury kvitterade med matchens sista spark och det var faktiskt en hel del publik på läktaren.

Charlton befinner sig på en åttonde plats i tabellen efter 34 spelade omgångar och har 51 poäng i säcken. Det är endast en poäng upp till Portsmouths play-off plats, och man kan säga att från plats fem (Doncaster) till plats elva (Blackpool) är det känning mellan lagen. Sedan är tabellen fortfarande en röra med efterhängsna matcher och om den hade varit i fas hade det troligtvis sett ganska annorlunda ut.

Skönt till eftermiddagens match är att Charlton i tisdags lyckades bryta sin usla svit på åtta hemmatcher utan vinst. Jobbet gjordes mot Northampton, och Conor Washingtons två pytsar bäddade för segern. På pappret kommer det bli en tuffare uppgift idag men det är också en fin möjlighet att bygga vidare på det som varit under de senaste omgångarna. Framför allt att fortsätta prestera hemma på The Valley.

Vad det gäller spelatruppen, går det fortsatt långsamt framåt för Ryan Inniss som är tillbaka i träning. Alex Gilbey skulle kunna vara redo för en matchtrupp idag, och det gäller även Akin Famewo som vilades i tisdags. Adam Matthews förväntas dock vara utanför spel mellan 7 – 14 dagar.

Shrewsbury har än så länge haft en hackig säsong med mycket varierande resultat. En svag inledning reparerades av ett tränarbyte med positiv effekt, när Sam Ricketts ersattes av Steve Cotterill. Detta hände i nära anslutning till förra matchen mot Charlton och poängen i den matchen blev starten på The Shrews bästa form under säsongen. Sedan har det blandats och givits men man var också ett av de lag som drabbades hårt av Covid-19 runt årsskiftet. Den då relativt nyanställda managern Steve Cotterill har fått åka in och ut från sjukhuset på grund av sina problem att bli kvitt besväret från Covid och till dagens match är han åter inlagd. Vi kan bara hålla tummarna och hoppas att Steve kryar på sig och blir frisk!  

I tabellen sitter Shrewsbury hyfsat stabilt på en 17:e plats med 41 poäng på 31 omgångar. I slutet av säsongen bör man inte vara ett lag som är indragna i bottenstriden och det har man också hunnit visa igen den senaste tiden. Senast kommer man från en 0-2 seger över jumbon Rochdale och man är ett lag med flera solida League One-spelare. Mest kännetecknande för laget är den starka trebackslinjen med Ro-Shaun Williams, Ethan Ebanks-Landell och Aaron Pierre. Till Charltons fördel kan inte Pierre delta idag vilket är ett jätteavbräck, och sedan kommer inte heller Ollie Norburn eller Donald Love till spel. En annan spelare att nämna i truppen är mittfältaren David Davis som anslöt i januari från Birmingham City. Cotterill hade hand om Davis på St. Andrews och Davis känner vi till efter dennes misslyckade fem matcher i Charltontröjan under våren 2020.

Charltons fem senaste ligamatcher: - Northampton 2-1 (h), Oxford 0-0 (b), Wigan 0-1 (b), Blackpool 0-3 (h), Burton 1-2 (h).
VOVFF

Shrewsburys fem senaste ligamatcher: -  Rochdale 0-2 (b), Fleetwood 0-2 (h), Wimbledon 1-1 (h), Bristol R 2-1 (b), MK Dons 4-2 (h).
VFOFV

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-03-13 10:31:13
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson