Lagbanner
2023-04-01 16:00

Charlton - Shrewsbury

Inför: Charlton – Shrewsbury Town  

Inför: Charlton – Shrewsbury Town  

The Addicks tar emot Shrewsbury på hemmaplan i en oviss match, som det på förhand upplevs som kan sluta hur som helst.

Yes, då var det dags för omgång 39 och den första matchen i april månad. Charlton tar emot Shrewsbury Town, som det skiljer två placeringar sex poäng mellan. Shrewsbury på 10:e plats med 55 poäng, och Charlton på 12:e med 49 poäng. En tre poängare på hemmaplan i eftermiddag skulle jämna ut avståndet något och en 10:e plats är väl någonstans det bästa Charlton i praktiken kan nå.

Förra helgen blev det en tudelad poäng mot Wycombe Wanderers hemma. En poäng som på pappret inte ser särskilt dum ut, men som med facit i hand upplevs ganska klen med tanke på matchbild, målchanser och att Wycombes sargade startelva kändes överkomlig. Sedan är det inte något att hänga läpp över heller. Den här säsongen är körd sedan länge och fokuset i stora delar av klubben är redan riktat mot sommaren och nästa säsong. Ett steg i den riktningen är att nu står klart att VD Peter Storrie kommer finnas kvar året ut. Samtidigt fortgår samtalen mellan ägare Thomas Sandgaard och spekulanten Marc Spiegel gällande en eventuell försäljning. Dean Holden har dessutom intygat i flertalet intervjuer den senaste tiden att planen, målsättningen och förutsättningarna som har presenterats inför kommande säsong är anledningen bakom beslutet att han signerade ett längre avtal med klubben. Det känns som att man har hört det där förr men blåögd som man är så känns det som att man tror på det varje gång man hör det.

Inför dagens match har Joe Wollacott och Terell Thomas återvänt till spelartruppen efter landslagsuppdrag. Mandela Egbo fick ett bakslag förra veckan och är åter osäker till spel. Todd Kane är tillbaka i ordinarie träning med laget. Frånvarande är Lucas Ness, Corey Blackett-Taylor och Chuks Aneke, som samtliga lär rabblas upp här säsongen ut.

Efter två säsongers lagbygge under Steve Cotterill har Shrewsbury Town den här säsongen börjat göra märkbara kliv. Från två ganska intetsägande säsonger på undre halvan så ligger man nu stadigt på den övre, med förmåga att klättra ännu högre. Formen är i nuläget något ojämn efter att deras långa segersvit tog slut i februari, men det är inte något som heller talar emot dem när de kommer till The Valley. Det som varit en genomgående frågetecken under ett par säsonger nu är det ganska bristfälliga målskyttet, vilket har hållit i sig. Däremot är man kanske divisionens starkaste lag vad det gäller att utnyttja fasta situationer, något som syns när Luke Leahy  (8) och Chey Dunkley (5) är första respektive fjärde bästa målskytt i laget.


The Addicks fem senaste ligamatcher: Wycombe 1-1 (h), Cambridge Utd 1-2 (b), Morecambe 1-4 (b), Accrington Stanley 1-1 (h), Plymouth 2-0 (b)
OVVOF
Bästa målskyttar
Jesurun Rak-Sakyi – 10
Miles Leaburn – 9
Corey Blackett-Taylor – 8


Shrews fem senaste ligamatcher: Ipswich 2-0 (b), Morecambe 3-1 (h), Peterborough 2-1 (b), Derby 2-2 (b), Wycombe 2-0 (h)
FVFOV
Bästa målskyttar
Luke Leahy – 8
Christian Saydee – 7
Tom Bayliss – 6

Avspark: 16.00
Följ matchen på: CharltonTV

UP THE ADDICKS!!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-04-01 12:13:47
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson