Lagbanner
2020-10-03 16:00

Charlton - Sunderland

Inför Charlton - Sunderland

Inför Charlton - Sunderland

En rapport inför Charltons möte mot Sunderland.

Äntligen ny match och ny anledning till att bädda ner sig i soffan 16.00 en lördagseftermiddag. Charlton tar idag emot Sunderland i den fjärde ligaomgången av League One, säsongen 20/21.
 
Sunderland gör den långa resan söderut när Charlton slår upp portarna till vår fina arena, The Valley. Ett intressant och numera klassiskt möte som gör att fina minnesbilder kommer på tal. Lagen ställdes mot varandra tre gånger under säsongen 18/19 för två år sedan. Samtliga möten bjöd på tre heta sådana. En tung förlust i premiären (1-2), en oavgjord batalj i januari (1-1) och en underbar seger (2-1) i play-off finalen, där Patrick Bauer avgjorde med, mer eller mindre, matchens sista spark. Troligtvis är highlightsen från den matchen som undertecknad har sett flest gånger sedan den dagen.
 
Historia är alltid kul men vi får heller inte glömma att leva i nuet. Verkligheten idag är långt ifrån en play-off final på Wembley. Charlton ligger efter tre omgångar på plats 18 i tabellen och ska nu börja resan för att förändra den situationen. Den resan börjar mot, vad som i mina ögon är, tuffast möjliga motstånd i Sunderland AFC. Det ska bli intressant att se hur Charlton står sig mot ett starkt Sunderland, och om man kan höja sig någorlunda efter två poänglösa matcher mot Doncaster och Lincoln,
 
I truppen är Alex Gilbey och Jason Pearce fortsatt inte tillgängliga för spel. Den sistnämnda har dock återvänt till träning, vilket är en mycket positiv nyhet. Att ha kapten Pearce i baklinjen är något som Charlton verkligen hade behövt nu. Ett nytt alternativ i Marcus Maddison har anslutit till truppen och Ben Watson börjar närma sig matchform efter värdefulla minuter mot Brighton u-21 i veckan. Chuks Aneke är tillbaka från sin sjukdom och kan direkt kliva in i startelvan, då Macauley Bonne lämnat en plats efter sig. De sista dagarna på övergångsfönstret närmar sig och det finns fortfarande hål att fylla i spelatruppen. Det kommer krävas om Charlton, på något sätt, ska kunna konkurrera med de lag som för tillfället står med starkare förberedelser. Lee Bowyer och Steve Gallen hade igår möte med nya ägaren Thomas Sandgaard, och man arbetar febrilt med få in några nya namn innan det är försent. En högerback och minst en forward är ett nästan ett måste för att bli slagkraftigare.
 
Om Charlton är ett lag som inte hade möjlighet att förbereda sig inför säsongen, så står Sunderland i andra ändan av den skalan. Laget var ganska aktivt på spelarmarknaden och lyckades få in några namn som står sig bra i den här divisionen, däribland forwarden Danny Graham. Sunderland är genom sina tre första matcher obesegrade. Laget har en oavgjort och två vinster, då man senast besegrade Peterborough med 1-0. Man placerar sig på en femte plats med sju poäng. Undertecknad har inte lyckats se någon av Sunderlands matcher hittills denna säsong men det vore inte konstigt om dem placerat sig högre upp när vi närmar oss våren. Laget har både bredd, spets och en välkänd tränare i Phil Parkinson som gjort resan från League One tidigare. Parkinson tränade Charlton mellan 2008 – 2011. Lee Bowyer benämnde dem som ”psykologiskt starka” i sin presskonferens och det råder ingen tvekan att Sunderland intar dagens match som favoriter.
 
Charltons tre senaste ligamatcher: Lincoln 2-0 (b), Doncaster 1-3 (h), Crewe 0-2 (b).
Sunderlands tre senaste ligamatcher: Peterborough 1-0 (h), Oxford 0-2 (b), Bristol R 1-1 (h).
 
COYA!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2020-10-03 13:00:17
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson