Lagbanner
2022-03-05 16:00

Charlton - Sunderland

Inför Charlton - Sunderland

Inför Charlton - Sunderland

Med fem raka förluster i ryggen tar Charlton emot Sunderland på hemmaplan.

Nej, den senaste tidens Charlton Athletic har gjort någon berörd glad. En form med fem raka förluster har klubben inte råkat ut för sedan degraderingssäsongen i Championship 15/16 och det kan bli än värre när Charlton nu tvingas säga välkommen till ett Sunderland som strider för en playoffplats. Det är fjärde matchen i rad som Charlton möter en playoffkandidat och innan dess mötte man ett Wigan som med största sannolikhet når avancemang. Med andra ord har inte bara skadebekymmer och dåliga insatser bidragit till den mindre smickrande formen utan även det mycket tuffa spelschemat. Att situationen varit tuff den senaste tiden medförde i alla fall att ägare Thomas Sandgaard gav en intervju i veckan för att uttala sig om klubbens långsiktiga planer, kortsiktiga åtaganden och förtroendet för att Johnnie Jackson är personen som ska leda laget under kommande säsong. En del ska möjligtvis tas med en nypa salt men det är alltid intressant att få insikt i några uttalade planer och intervjun kom lägligt med tanke på missnöjet som just nu råder.

Vad det gäller lagens matchtrupper i eftermiddag finns det en del att redogöra för. I Charlton kommer Stephen Henderson, Chuks Aneke, Corey Blackett-Taylor och Ryan Inniss stå skrivna som skadade och Sean Clare avtjänar sin sista match som avstängd. Conor Washington närmar sig en comeback och vi kan gladeligen berätta att Jake Forster-Caskey är redo för speltid i U23-laget, efter mer eller mindre ett års skadeproblem. Adam Matthews är den enda spelaren som uppges vara tillbaka till dagens match och ställs då mot sin före detta arbetsgivare. I Sunderland väntas Danny Baath och Callum Doyle vara tillbaka, medan skadelistan är lång och innehåller Lee Burge, Nial Huggins, Jordan Willis, Luke O´Nien, Aiden McGeady och Nathan Broadhead.

Sunderland befinner sig på plats 6 och den sista playoffplatsen inför dagens match. Säsongen har varit upp och ner som många gånger förut i den här divisionen. En lysande start gjorde att laget kändes som en allvarlig uppflyttningskandidat, men när det detta följdes upp med varierande resultat fick Lee Johnson under januaris sista dagar. Den forna Prestonmanagern, Alex Neil, har kommit in men det har tagit sin lilla tid att hamna rätt i formen. Efter Johnsons sista match och 6-0 förlusten mot Bolton, hade laget sex matcher utan vinst. En bra möjlighet för Charlton att få till ett bra resultat var känslan fram tills förra helgen då Sunderland hittade en vinst i mörkret och bortabesegrade Wigan med 0-3. Det blev två nya mål från forwarden Ross Stewart senast och det är den främsta spelaren att hålla ett öga på. Skotten är nu uppe i 22 mål och det är närmast endast han som har förmågan att hitta nätet i Sunderland.


The Addicks fem senaste ligamatcher: Sheffield W 2-0 (b), MK Dons 0-2 (h), Oxford 0-4 (h), Wigan 2-1 (b), Bolton 2-1 (b).
FFFFF
Bästa målskyttar Charlton
Conor Washington - 9
Jayden Stockley – 7
Elliot Lee – 3

Sunderlands fem senaste ligamatcher: Wigan 0-3 (b), Burton 1-1 (h), MK Dons 1-2 (h), Wimbledon 1-1 (b), Cheltenham 2-1 (b).
VOFOF
Bästa målskyttar Sunderland
Ross Stewart – 22
Nathan Broadhead – 5
Alex Pritchard – 4

Avspark: 16.00
Arena: The Valley  
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-03-05 12:29:39
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson