Lagbanner
2021-01-23 16:00

Charlton - Swindon
2 - 2

Inför Charlton - Swindon

Inför Charlton - Swindon

Charlton tar emot Swindon och här har ni förutsättningarna.

Under lördagen vänder serien, i alla fall för Charltons del, och Swindon Town är första laget ut som Charlton ställs mot för andra gången den här säsongen. Eller rättare sagt tredje gången, om vi inkluderar mötet i Ligacupen i september.

Det är med en ganska stor revanschlusta som Charlton tar emot Swindon på hemmaplan under morgondagens eftermiddag. Charlton gjorde inte säsongens bästa insats när lagen möttes för fem veckor sedan men spelade ändå definitivt tillräckligt bra för att ha möjligheten att resa hem med tre poäng. Det här var under den perioden när Charlton blev hårt straffade i slutet av flera matcher, och Brett Pitmans sena 2-2 i denna matchen får symbolisera lite av decembermånaden. Andra saker vi minns från den här matchen var Omar Bogle faktiskt lyckades snubbla in ett mål, Jaiyesimis snabba fötter och Washingtons förarbete till Anekes mål.

Förgående mötet var alltså en besvikelse sett till resultatet och det vore inte mer än på sin plats med en trepoängare imorgon. Båda lagen har en identisk poängskörd på de fem senaste matcherna men även om formen är oviss ska Charlton vara några nivåer bättre. Swindon kan inte sägas ha lyft sig sedan tillsättandet av John Sheridan som manager, utan nykomlingen är fortfarande fast under strecket genom att ligga näst sist. En stor anledning till detta är The Robins förmåga att släppa in mål, vilket man gjort 45 gånger hittills och också de är näst sämst i serien. Visst, det är ruggigt jämnt såväl i toppen som botten och bara en seger skulle kunna ta Swindon upp på fastare mark. Troligtvis kommer varje match för Swindon, under resterande del av säsongen, fortsatt vara en kamp för nytt kontrakt och det blir inget undantag med det imorgon.

Charlton kommer senast från en mycket tung förlust mot Peterborough och har givetvis förhoppningar om att kunna studsa tillbaka till tendenserna från förra helgen i Bristol. Kampmässigt var det inget fel på insatsen sist men misstagen som innebär mål bakåt var tillbaka och de måste upphöra om inte Charlton ska sluta skänka bort poäng. På frånvarolistan finns det inte särskilt mycket att rapportera om. Albie Morgan är tillbaka från avstängning men annars är det som inför tidigare matcher. Möjligtvis att Ben Watson eller Marcus Maddison skulle kunna bli involverade redan imorgon men oddsen är inte riktigt på deras sida. I Swindon uppges Zeki Fryers, Jonathan Grounds, Tom Broadbent och Mathieu Boadry missa matchen.

Om vi ska ge oss in transfermarknaden också, nu när jag har tid över. Det var ju trots allt ett tag sedan och här finns lite att förmedla.

* Det bekräftades precis vid fönstrets öppning att George Lapslie skulle bli en free agent efter säsongens slut men det gjordes klart redan nu att han, under lånets gång, lämnar permanent för Mansfield Town i League Two. Mina tankar som skrevs vid förra beskedet står kvar och om inget annat är det bara att önska George lycka till! Fortsätter han på det sätt som han inlett i Mansfield, kommer det inte dröja allt för länge innan är tillbaka i den här divisionen.

* Josh Davison kallades hem efter 11 framträdanden i Woking, för att omedelbart slussas vidare till en ny utlåning och denna gång blir Forest Green Rovers färger i League Two.

* Samtidigt stod det klart under dagen som gick att Alfie Doughty nu har kritat på för Stoke City i Championship. Adressen har under ett tag varit oklar men det var, som tidigare rapporterats, ett väntat avsked. Det är med tunga tangenttryckningar som jag skriver det här då Alfie verkligen var en spelare som jag snabbt tagit till mig. En egen produkt likt Lapslie, men som i kontrast till denne kom fram som en komet på kort tid medan Lapslie aldrig riktigt slog igenom under två säsonger. Doughty har flera egenskaper som jag också verkligen gillar. Han har snabbheten, han gör sig aktuell för samtliga kantpositioner på båda kanterna och har faktiskt en funktionell teknik som annars kan saknas hos unga brittiska spelare på den här nivån. En riktig duracellkanin som kan underhålla och ta hand om en kant helt själv under en hel match. Helt enkelt en spelare det är svårt att inte tycka om, om man har honom i sitt eget lag! Att valet sedan föll på Stoke som ny hemvist känns väl också i slutändan helt okej. Det ryktades under denna övergångsperiod om just Stoke men även om Bournemouth och Queens Park Ranger ska ha fått sina bud accepterade. Både Stoke och Bournemouth är två lag som ligger ganska långt före Charlton idag och båda dessa har säkert i sina målsättningar om att ta sig till landets högsta serie. En arena jag är övertygad om att Alfie kommer ta sig till för eller senare ändå. Men jag får erkänna att det var skönt att han inte flyttade inom London och till Q.P.R. Tänker jag tanken att Charlton skulle lyckas genomföra en uppflyttning inom snar framtid, är Q.P.R. i min tankevärld ett lag som Charlton skulle kunna ha bakom sig i tabellen. Stoke och Bournemouth tror jag Charlton inte rår sig på inom en ett eller två års period och därför skulle det göra mindre ont att möta Alfie i just de här klubbarna. Tilläggas ska det att i och med Alfies skadesituation beslutades det att inte genomföra något återlån. Det var inledningsvis både Alfies och Charltons önskan men det kommer enligt uppgifter bara röra sig om en kort tid som återstår av säsongen och därmed menas det inte vara lönsamt för någon av parterna.

På fronten IN finns det inga bekräftade nyheter utan enbart rykten. Det pratades länge om Boreham Woods kvicka spelare Sorba Thomas, men han dök upp i Huddersfield istället. Lee Bowyer har meddelat att de jobbar på att få in något namn till innan fönstret stänger och att det bara gäller spelare som direkt skulle höja kvaliten på laget. Namnen som florerat på sistone är mittfältarna Joe Randall (Exeter) och Nnamdi Oforborh (Bournemouth).

Nyligen blev ett nytt forwardsalternativ bekräftat i Jayden Stockley som lånas in från Preston North End. Han presenterades med nummer nio och bara de skvallrar väl om vad syftet med hans intåg är. Forwardspositionen är relativt välbefolkad men ändå i behov av spets. Chuks Aneke har varit mest framträdande hittills men är å andra sida alldeldes för skör för att bära hela ansvaret själv. Schwartz behöver tid men har blixtrat till en gång, Conor Washington är för ojämn, och Omar Bogle har jag pratat nog om. Stockley fick sin fotbollsutbildning i Bournemouth som han tillhörde mellan 2009-2016. Under denna tid genomförde han även hel del utlåningar för att skapa sig erfarenhet. Från 2016 – 2019 blev det sedan Aberdeen och Exeter City, innan han hamnade i Preston där han presterat 9 mål på 65 matcher.

Charltons fem senaste ligamatcher: - Peterborough 2-1 (b), Bristol R 0-1 (b), Rochdale 4-4 (h), Accrington S 0-2 (h), Hull City 2-0 (b),

Swindons fem senaste ligamatcher: - Doncaster 1-2 (h), Ipswich 2-3 (b), MK Dons 1-4 (h), Charlton 2-2 (h), Doncaster 2-1 (b).

COYA!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-01-22 20:19:35
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson