Lagbanner
2022-01-01 16:00

Charlton - Wycombe

Inför Charlton – Wycombe

Inför Charlton – Wycombe

Det nya året kommer inledas med att åter få se Charlton Athletic spela. Detta när man tar emot 6:e placerade Wycombe Wanderers på The Valley.

Ja, pandemin sköljer stora delar av Europa på nytt och lämnade inte Charlton oberörd på dem brittiska öarna. Ett nytt ofrivilligt uppehåll tvingades fram för de klubbar som fått in smittan i sina katakomber, med uppskjutna matcher som konsekvens. Där var Charlton inkluderade och det betydde att den älskvärda annandagsfotbollen sorgset uteblev och så även den omgång som brukar fylla på tre dagar senare. Dessa omgångar involverade ett derby på annandagen mot AFC Wimbledon på bortaplan och en hemmamatch mot Gillingham för att avrunda året 2021. Nu blev istället torsken på Home Park, den 18/12 i Plymouth, årets sista match.

Divisionen har dock inte stått helt still under mellandagarna utan en del klubbar har haft friheten att röra på sig och påverka sina tabellplaceringar. Plymouth, Shrewsbury, Accrington, MK Dons och Sunderland var lagen som förgyllde den planerade omgången på annandagen (Doncaster – Sunderland spelade den 27/12) med tre poäng. Detta gick i sin tur ut över Cheltenham, Fleetwood, Rotherham, Lincoln och Doncaster som kammade noll. Detta följdes upp den 29/12 med att Ipswich firade en 1-0 triumf under ny tränare mot Wycombe, att Oxford körde över Wimbledon (3-0), att Shrewsbury och Accrington tuggade 0-0 mot varandra, att Crewe tog en viktig bortaseger mot Morecambe (1-2), och att Sunderland sedan gårdagen går in i 2022 som serieledare sedan Sheffield Wednesday pulveriserats med 5-0. På grund av det här har viss rörelse skett i tabellen där Charlton befinner sig på 12:e plats med 29 poäng och morgondagens motståndare, Wycombe, befinner sig på 6:e plats med 42 poäng. Precis som tidigare säsonger haltar dock tabellen i antalet spelade matcher för respektive lag och det är något vi lär få leva med även nästa år.

Spelledigheten har gjort sitt och det lilla positiva den förde med sig är att spelartruppen i Charlton Athletic har börjat återhämta sig. Adam Matthews och Corey Blackett-Taylor är tillbaka i full träning och breddar Johnnie Jacksons alternativ framöver, och Ryan Inniss har inte råkat ut för ett bakslag sedan han gjorde comeback mot Plymouth. Nu är det alltså enbart Jake Forster-Caskey och Sam Lavelle som vi väntar in. I Wycombe, som trots allt spelade match för bara några dagar sedan, råder det oklarheter Ryan Tafazolli och Dominic Gape. Samtidigt missar Nick Freeman på grund av skada och Sullay Kaikai som förbereder sig för afrikanska mästerskapen med Sierra Leone.

Det är annars dubbla känslor när man ska spela match igen efter att inte ha kunnat göra det på närmare två veckor. Där borde Wycombe ha någon form av fördel eftersom de ändå fick bege sig till Portman Road i onsdags, även om det slutade med en uddamålsförlust (det ska tilläggas att Wycombe inte spelade sina två omgångar innan dess). Det finns i alla fall en liten trygghet i att vi drar igång på hemmaplan igen. Är det något som imponerat sedan Jackson lett mannarna så är det spelet hemma på The Valley. 13 poäng av 15 möjliga har samlats in där. Efter den senaste förlusten på bortaplan mot Plymouth flyger dock inte den statistiken lika mycket. Sedan har Charlton en revansch att utkräva mot Wycombe och framförallt att visa för sig själva vilka kliv man har tagit de senaste månaderna. Man förlorade visserligen inte med mycket, endast 2-1, men insatsen mot Wycombe i september är kanske den sorgligaste insatsen vi sett den här säsongen då man inte var i närheten av att spela till sig något från Adams Park. Någonstans var det där alarmklockorna började ringa allvarligt om vart Charlton var på väg.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Plymouth 1-0 (b), Cambridge 2-0 (h), Ipswich 2-0 (h), Shrewsbury 1-0 (b), Morecambe 2-2 (b), Plymouth 2-0 (h).
FVVFO
Bästa målskyttar Charlton
Jayden Stockley – 7
Conor Washington - 7
Ben Purrington – 3


Wycombe fem senaste ligamatcher: Ipswich 1-0 (b), Wimbledon 2-2 (h), Burton 2-1 (h), Sheffield W 2-2 (b), Plymouth 0-3 (b).
FOVOV
Bästa målskyttar Wycombe
Sam Vokes – 6
Garath McCleary – 6
Ryan Tafazolli – 4

Avspark: 16.00
Arena: The Valley
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-12-31 12:59:31
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson