Lagbanner
Whaddon Road, 2022-01-15 16:00

Cheltenham - Charlton

Inför Cheltenham – Charlton
Mason Burstow har på kort tid stärkt sina aktier och kan göra startdebut mot Cheltenham.

Inför Cheltenham – Charlton

Charlton beger sig ut på vägarna igen och styr resan mot nykomlingen Cheltenham från Gloucestershire. Detta för att sätta stopp för en röd trend på tre raka förluster och för att snygga till en inte särskilt charmig bortaform.

Ja, Charlton följde upp en, vad man ändå får kalla det, lyckad cupvecka med att för tredje bortaresan i rad åka hem med noll poäng. Det var även fjärde i rad som man inte kom hem med tre. Det finns mycket positivt att skriva om sedan Johnnie Jackson tagit över och det mesta har blivit till det bättre om man jämför med den svåra start som laget försatte sig. Jag menar, de inledande månaderna med Nigel Adkins vill vi såklart aldrig till igen. Men det går inte att låta bli att reagera på den bortaform som Charlton visar upp. Och det är inte bara relaterat till resultaten utan även prestationerna. I bortamatcherna mot Plymouth (1-0) och Shrewsbury (1-0) har varit direkt svaga, och i mötena mot Crewe (2-1) och Morecambe  (2-2) där man haft tillräckligt med chanser för att vinna är det något annat som gjort att motorn hackat. Något helt annat visas allt som oftast upp när laget går ut genom spelartunneln på The Valley. Att man kan vara ett lag som föredrar hemmamatcher kan jag förstå men hur det kan skilja så pass mycket på så få dagar som det handlar om ibland är svårt att begripa. Då handlar det inte om att Charlton är inne i en bra eller svag formkurva, utan att det är hemma kontra bortamatcher som är avgörande för prestationen. Man har såklart inte råd med att det ska skilja så mycket om man vill ta sig själv seriöst i en tabell. Förra säsongen under Lee Bowyer minns vi dock när det vid en tidpunkt under säsongen var tvärtom och segrarna togs på de läktartomma arenorna på bortaplan och inte på ett tomt ekande The Valley.

Men, Charlton får hämta sig snabbt från missräkningen och besvikelsen i Crewe. I League One finns det ingen tid att sörja och tycka synd om sig själv. Istället ska revanschlusten grävas fram när laget tar sig till nykomlingen Cheltenham Town och Johnny-Rocks Stadium. Ett lag vi inte har som vana att stöta på i seriesammanhang och det blir inte bara en extra krydda med ett besöka en arena vi inte är vana vid, utan även att Charlton förlorade höstmötet (1-2) är något som spelar in i dagens uppladdning. Faktum är att dagens möte är det blått tredje lagen emellan och att det är första gången Charlton besöker Cheltenham på bortaplan. Då tycker jag vi inleder med något bra på denna destination.

Charlton får klara sig utan en trio till dagens match. Sam Lavelle är igång och får matchtid med U23-laget men är inte redo för ligamatcher än. Jake Forster-Caskey fortsätter sin rehab som nu är inne på sin åttonde månad och Jayden Stockleys höft hindrar honom från spel. Tillbaka är dock Craig MacGillivray i målet sedan han och hans fru blev föräldrar för första gången i veckan. Ett annat namn som är redo att direkt följa med till Cheltenham är det nygamla nyförvärvet Chuks Aneke, som igår presenterades för en ny sejour i London. Aneke återvänder efter endast ett halvår i Birmingham City och vi alla vet dennes kvalitéer på planen efter de två senaste säsongerna i klubben. Ett lite längre separat inlägg kommer presentera honom inom kort. En annan förändring i spelartruppen som blev klar under förra veckan men som jag glömt att skriva ut här var att låneavtalet med Harry Arter bröts samma dag som EFL Trophy matchen mot MK Dons. Arter fick till ett lån med sin moderklubb under sommarfönstret när speltiden i Championship varit knapp men det här slutade med ett sådant misslyckande som lån kan leda till. Det blev fyra matcher från start i ligan, en från start i FA-cupen och en från start i EFL Trophy men utan att imponera och Arter såg helt ärligt aldrig riktigt ut att vilja spela för Charlton. Han såg oengagerad ut på planen och agerade stundtals slapphänt på en position som han borde ha gjort till sin om han bara presterat.

Det blir i alla fall spännande hur Jacko väljer att ställa upp dagens startelva. Det har mycket samma namn som har florerat i den ordinarie startelvan men nu när vissa spelare dippat i prestation kanske frågan ska ställas om inte någon annan gjort sig förtjänt av få en start. Att MacGillivray kliver in i mål igen känns självklart men vilka han får framför sig är inte lika säkert. Clare-Pearce-Famewo har varit centrallinjen under några månader nu men Ryan Inniss ska vara redo för att spela mer frekvent i ligan och då tror jag att Jacko vill ha in honom i en startelva. Ben Purrington borde vara given till vänster och det lär väl bli DJ Jaiyesimi till höger. DJ har tagit stora kliv i sin defensiv men det känns som att han samtidigt också kommit av sig med att våga utmana offensivt. Det lär inte heller bli någon förändring på det triangulära mittfältet med Dobson-Gilbey-Lee, där konkurrensen inte heller är mördande. Kanske har Albie Morgan gjort sig aktuell för speltid efter sin lyckade kvart mot Crewe senast. Mest intressant blir hur forwardsduon formeras. Det känns inte särskilt troligt att Washington bänkas men frågan är vem som kompletterar. Chuks Aneke borde vara i matchskick och kan gå rakt in i en startelva för att ersätta en saknad Stockley. Leko har startat på sistone och erbjuder alltid teknik och fart men får också ut ganska lite av sin fotboll som en av två forwards. Han är inte heller klockren i det felvända targetspel som han bitvis tvingas till. Det finns en del som pekar på att Mason Burstow kan få möjligheten till sin första start i ligan. Han har tagit stora kliv i sin utveckling sedan han fick chansen i EFL Trophy under hösten och lyckades på sitt femte inhopp göra sitt första ligamål i onsdags. Innan Aneke presenterades igår verkade det faktiskt som att den breda massan av Charltonsupportrar skulle föredra Burstow som alternativ till Washington. Längst bak i hierarkin känns det nu som att helt plötsligt Josh Davison står.

Lite kort om dagens hemmalag och motståndare då. Cheltenham Town fortsätter göra det bra under Michael Duffs ledning. Man har byggt vidare på sin framgång i League Two förra säsongen och har hyllats för sitt sätt att spela i League One. Sett till statistiken är man jämna med Charlton på det mesta. Det skiljer en poäng och placering lagen emellan i tabellen. Däremot har Cheltenham kämpat mot en nedåtgående form på sistone och har faktiskt inte vunnit sedan den 23/11, vilket ger sju poäng på de åtta senaste matcherna. Man har dock varit snabba på att agera under januarifönstret och redan börjat byta ut en del folk i truppen för att stärka den inför vårsäsongen. Ben Williams (Barnsley), Dan N´Lundulu (Southampton lån), Charlie Brown (MK Dons) och Aaron Ramsey (Aston Villa U23 lån) har hämtats in, och flera av dem kan göra sina debuter just idag. Grant Hortons, Dan N´Lundulus och Ellis Chapmans medverkan är osäker, medan Kion Etete George Lloyd garanterat missar omgången.


The Addicks fem senaste ligamatcher: Crewe 2-1 (b), Wycombe 0-1 (h), Plymouth 1-0 (b), Cambridge 2-0 (h), Ipswich 2-0 (h).
FFFVV
Bästa målskyttar Charlton
Jayden Stockley – 7
Conor Washington - 7
Ben Purrington – 3


Cheltenham fem senaste ligamatcher: Burton 1-1 (h), Oxford 1-1 (b), Plymouth 0-2 (h), Shrewsbury 3-1 (b), Lincoln 2-2 (h).
OOFFO
Bästa målskyttar Cheltenham
Alfie May – 7
Callum Wright – 5
Andy Williams/Kyle Joseph – 4

Avspark: 16:00
Arena: Johnny-Rocks Stadium
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

Come On You Redsssssssss!

 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-01-15 11:31:06
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson