Lagbanner
Inför: Colchester Utd – Charlton (EFL Trophy)  
Corey Blackett-Taylor kan eventuellt komma till spel i kvällens cupmatch.

Inför: Colchester Utd – Charlton (EFL Trophy)  

The Addicks får möjlighet att varva sitt dåliga ligaspel med framträdanden i cuperna och nu väntar andra gruppspelsomgången i EFL Trophy. För andra gruppmatchen i rad är det League Two-motstånd och denna gång Colchester United som gäller.

Det här blir ingen längre införrapport men den ska likväl skrivas. Charlton ska möta Colchester United på bortaplan och det i EFL Trophys andra gruppspelsomgång. En omgång är redan avklarad i den södra avdelningens grupp I, och då gick dagens aktuella lag hem med tre poäng. Charlton besegrade Gillingham övertygande (3-0) och Colchester hanterade Brightons U21-lag genom att vända sent (2-1). Lagen möttes under försäsongen – då också i Colchester – i en match som slutade 2-4 till Charlton.

Colchester har som lag haft en tuff start på säsongen och befinner sig på 21:e plats i League Two-tabellen, med endast sex inspelade poäng. Starten fick ledningen att agera snabbt och valde att i ett tidigt stadie kicka Wayne Brown som tränare. Det har dock inte gett någon effekt på kort tid hittills utan laget har följt upp med ytterligare två förluster i ligan. Senast i helgen mot Johnnie Jacksons AFC Wimbledon, där den förre Charltonspelare Josh Davison gjorde två mål mot ett. Efter en kort tid med Stevie Ball som interimlösning på tränarposten, så leds laget sedan ett par dagar av Matt Bloomfield som anslöt från Wycombes ledarstab för att ta sig an sitt första huvuduppdrag.

I Charlton kan vi väl återigen förvänta oss en kraftigt roterad startelva när det vankas cupspel. Det ger dessa inroterade spelare återigen en bra chans att visa vad man går för – även om det verkar spela kvitta i somliga fall, typ Jake Forster-Caskey. Det hade i sin tur inte varit fel om ett mer ordinarie lag hade fått spela den här matchen och förhoppningsvis fått smaka på att vinna igen – för det har Charlton inte lyckats göra på sju raka ligamatcher i League One. I matchtruppen lär Aaron Henry (skadad), Chuks Aneke (skadad) och Sean Clare (sjuk) fortfarande inte finnas att tillgå. Däremot kan Albie Morgan och Corey Blackett-Taylor – som missade helgens match mot Oxford – eventuellt göra speltid.

I Colchesters lag, som mest definieras av en drös gamla Championship- och League One-lirare (Luke Chambers, Alan Judge Freddie Sears, Frank Nouble m.m.), ser Tommy Smith och Emyr Huws ut att vara spelarna som inte är tillgängliga.

Avspark: 20:45
Arena: JobServe Community Stadium, Colchester
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-10-04 17:19:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson