Lagbanner
2020-09-12 16:00

Crewe - Charlton

Inför: Crewe Alexandra - Charlton

Inför: Crewe Alexandra - Charlton

Premiär i League One säsongen 2020/2021

Då var det äntligen dags för premiär! En premiär man inte behövt vänta på allt för länge men på grund av den världskända anledningen så känns det ändå aningen speciellt att kicka igång säsongen den 12 september. Det är League One som gäller och det är Crew Alexandra på bortaplan som väntar. Givetvis hade vi hoppats att det var en ny säsong i Championship som stått vid dörren men som så många gånger förr är det bara att gilla läget och omfamna situationen. League One har sin charm och vi har klarat av detta tidigare!
 
Huruvida Charlton står redo för en premiär är nästan omöjligt att sia om. En förlust i EFL Trophy mot Wimbledon med 2-1, följdes upp med avancemang mot Swindon i Ligacupen (1-3). Laget har, i mina ögon, sett ok ut men det är på tok för tunt på pappret och förutsättningarna hade kunnat vara så mycket bättre. Trist nog har snacket de senaste månaderna handlat om allt annat än fotboll. Nya ägarstrul, som förhoppningsvis snart når en lösning, har bromsat Lee Bowyers lagbygge. Skulle en lösning snart nås så kan vi tacka för att fönstret har öppet till den 5/10 så en slagkraftig trupp kan börja etableras. Trots detta har några nya ansikten anlänt. Alex Gilbey (MK Dons), Conor Washington (Hearts) och Dylan Levitt (Manchester United) har kommit in och vi har sett likvärdiga spelare göra bra ifrån sig på denna nivå tidigare. Inför avspark verkar samtliga i truppen finnas tillgängliga förutom centralgestalten Jason Pearce som är skadad. Detta resulterar i att unge Charlie Barker får nytt förtroende i backlinjen.
Charlton ställer upp med följande namn: - Amos, Purrington, Oshilaja, Forster-Caskey, Bonne, Gilbey, Washington, Pratley, Doughty, Lapslie, Barker.
Avb: Maynard-Brewer, Williams, Aneke, Morgan, Öztumer, Levitt, Vennings.
 
Motståndarna Crewe är en av nykomlingarna i årets serie, efter en knapp andraplats i League Two. The Railwaymen, som laget kallas, är för många ett klassiskt lag som studsat mellan systemets lägre professionella divisioner. Det är även ett lag som varit skickliga på att förädla spelare som gjort sig skapliga i landets högre serieskikt. Spelartruppen ger inte särskilt mycket eko och laget är därför svårbedömt men namn som Will Jääskäläinen (Jussis son) och Chris Porter har man krockat med i tidigare sammanhang. I övrigt har Crew, likt Charlton, inlett försäsongen med en vinst och en torsk. Förlust förra helgen mot Lincoln i Ligacupen och sedan en 3-2 seger mot Bolton Wanderers i EFL Trophys gruppspel i tisdags.  
 
Avspark 16.00 – The Alexandra Stadium
COYA!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2020-09-12 15:14:44
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson