Lagbanner
2022-01-12 20:45

Crewe - Charlton

Inför Crewe – Charlton
I mötet under hösten vann Charlton med 2-0 hemma mot Crewe.

Inför Crewe – Charlton

En vecka med dubbla cupmatcher förbyts mot en vecka med dubbla ligamatcher. Det hela börjar med att Charlton reser till Crewe i Cheshire för att spela match mot Crewe Alexandra på Gresty Road.

Ja, Charlton avslutade en ny cupvecka med att säkra vidare spel i EFL Trophy och tacka för sig i FA-cupen. Ett inte helt orimligt utfall om man ser till förväntningarna inför och det mest positiva är att ett av cupspelen lever vidare. Som tidigare förmedlats kommer Charlton möta Hartlepool på bortaplan i den kommande kvartsfinalen av EFL Trophy och det är planerat att göras tisdagen den 25:e januari.

Ikväll bär det alltså av för ligaspel igen, där Charlton ska försöka bryta en liten förlustsvit som uppstått via två raka uddamålsförluster. Det finns väl egentligen inte att säga så mycket att förlora mot just Plymouth och Wycombe som visat sig vara topplag den här säsongen, men det har bidragit till att Charlton fastnat i ett jämnt rike i mitten av tabellen. Man befinner sig inför dagens omgång på en 14:e plats. Charlton har fina möjligheter att påverka detta med det spelschema som väntar framöver. I de tre kommande matcherna väntar Crewe, Cheltenham och Fleetwood. Det gäller som vanligt att vara ödmjuk inför uppgiften men uppgifterna måste ses som ett bra läge att samla en del poäng.

En punkt som dock skapat oro sedan årsskiftet är hur målskyttet blivit lidande på grund av frånvaron från både Conor Washington och Jayden Stockley. På de fyra senaste matcherna som spelats har endast ett mål lyckats göras och det kom på tilläggstid mot MK Dons. Josh Davison är för tillfället iskall, Jonathan Leko är ingen naturlig forward, och Burstow kan inte förväntas dra lasset själv även om han imponerar och förtjänar speltid. När defensiven dessutom agerat stabilt och inte släppt till särskilt mycket mål trots förluster, kommer behovet av mål vara stor om Charlton ska lyckas vinna de kommande matcher som man förväntas göra.

The Railwaymen har haft en kämpig säsong och befunnit sig under strecket under i stort sett hela säsongen hittills. De senaste säsongernas framgångar gav tydligt eko över ön och de spelarförluster man råkat ut för har inte lyckats kompenseras. Manager David Artell, som varit en central bricka i de framgångar som varit, är kvar på sin post trots dystrare tider och det säger väl något om att Crewe ser någorlunda nyktert på den rådande situationen där det gäller att vara realistisk.  

Det går kanske inte att kalla det ett uppsving men Crewe har åtminstone två segrar på sina fem senaste matcher i ligan. Dessa har också tagits i viktiga möten med bottenkandidater (Morecambe, Lincoln, även Gillingham tidigare). Verkligheten är att man inför dagens omgång befinner sig på 23:e plats, näst sist, med 18 poäng och har sju poäng upp till säker mark där AFC Wimbledon balanserar just nu.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Wycombe 0-1 (h), Plymouth 1-0 (b), Cambridge 2-0 (h), Ipswich 2-0 (h), Shrewsbury 1-0 (b).
FFVVF
Bästa målskyttar Charlton
Jayden Stockley – 7
Conor Washington - 7
Ben Purrington – 3

Crewes fem senaste ligamatcher: Burton 4-1 (b), Morecambe 1-2 (b), Sheffield W 0-2 (h), Lincoln 2-0 (h), Ipswich 2-1 (b).
FVFVF
Bästa målskyttar Crewe
Mikael Mandron – 5
Chris Porter – 4
Chris Long – 4

Avspark: 20.45
Arena: Gresty Road
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-01-12 13:02:15
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson