Lagbanner
Pride Park Stadium, 2023-02-18 16:00

Derby - Charlton

Inför: Derby County – Charlton
En kontraktsförlängning för Dean Holden ska, enligt honom själv, ligga i fatet.

Inför: Derby County – Charlton

I svallvågorna efter stormen Otto ska The Addicks ut på vägarna för andra gången den här veckan, och idag styr bussen mot mäktiga Pride Park och play-off jagande Derby County.

Yes, Charlton är inne på sin tredje match på en vecka och har hamnat i en tillfällig form där varannan match går vägen. För första gången den här säsongen står man dessutom inför faktumet att prestationerna på bortaplan har varit bättre än dem på hemmaplan. Tre raka bortasegrar har förfinat bortastatistiken och senast i tisdagskväll blev det 0-1 borta mot jumbon Forest Green Rovers. Den första halvleken kontrollerade Charlton komfortabelt, men utan att kunna stick upp i något högre än en uddamålsledning. I andra gick man ned sig, så hade det inte varit för otaliga uppoffringar i försvarsspelet hade det inte blivit en fullpoängare i Nailsworth.

Det är nu en vecka sedan uppköpet av klubben från Charlie Methvens-konsortium var menat att gå igenom, men efter att Thomas Sandgaard valt att dra sig ur affären i sista stund så är vi tillbaka i tiden av hypoteser och spekulationer. Några heta rykten har inte briserat sedan veckoomgångens inlägg, däremot finns det nyheter kring manager Dean Holdens möjliga framtid i klubben. Holden bekräftade i dagarna till South London Press att samtal angående en eventuell kontraktsförlängning skulle ta vid i helgen.

Vad det gäller spelartruppen till helgens match så kommer Miles Leaburns medverkan vara osäker fram till matchdagen. Den unge forwarden har missat de två senaste matcherna på grund av en krånglande höft men ska alltså nu vara från dag-till-dag redo. Frånvaron gäller fortsatt Mandela Egbo och Todd Kane, som dock till de positiva nyheternas behag är tillbaka i någorlunda funktionell fotbollsträning. Kane ligger närmst en comeback av dem. I övrigt var det positivt att se Chuks Aneke starta en match i den senaste omgången och att Michael Hector kunde hoppa in på slutet för att genomföra sin debut och säkerställa tre poäng. Trots att inhoppet bara handlade om runt tio minuter så utmärkte sig Hector omedelbart genom att ta för sig och smälla på i mittförsvaret.

Motståndarna i Derby County har växt medan säsongen har utvecklat sig. Sedan klubben löste sina ägarproblem utanför planen, skramlade ihop en slagkraftig startelva och fick in meriterade Paul Warne som manager, har man hållit sig på och runt en play-off plats. Det är inget snack om att Derby som klubb hör hemma minst en division högre upp och att deras närvaro i League One får bedömas som högst tillfällig. Frågan är bara om denna säsongs bygge blev för framstressat för att det ska lyckas bära hela vägen direkt? Klass och rutin från högre sammanhang finns det gott om, eller vad sägs om Curtis Davies, Conor Hourihane, James Collins och lagets bäste målskytt David McGoldrick (12 mål).
Formen ser, på det hela taget, god ut för Derby. Det har visserligen blivit poängtapp i de två senaste omgångarna, men det ska man nog inte lägga allt för stor vikt vid. Placeringen i tabellen ger i nuvarande läge en 5:e plats med 54 poäng och man är i allra högsta grad en kandidat till att få förlänga säsongen i maj. De två spelarna som väntas vara frånvarande hos the Rams är James Chester och Max Bird.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Forest Green Rovers 0-1 (b), Fleetwood 1-2 (h), Exeter 1-2 (b), Bolton 1-2 (h), Barnsley 2-0 (h)
VFVFV
Bästa målskyttar
Jesurun Rak-Sakyi – 9
Miles Leaburn – 6
Corey Blackett-Taylor – 6  


The Rams fem senaste ligamatcher: Lincoln 1-1 (h), Wycombe 3-2 (b), Morecambe 5-0 (h), Port Vale 1-2 (b), Bolton 2-1 (h)
OFVVV
Bästa målskyttar
David McGoldrick – 12
James Collins – 9
Conor Hourihane – 7

Avspark: 16.00
Följ matchen på: CharltonTV

UP THE ADDICKS!!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-02-18 10:03:58
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson