Lagbanner
2021-04-02 13:30

Doncaster - Charlton

Inför Doncaster - Charlton
Idag börjar Adkins-eran på allvar!

Inför Doncaster - Charlton

Det är långfredag och Charlton är på väg till Doncaster i South Yorkshire för match på Keepmoat Stadium. Matchen går av stapeln på den inte helt vanliga avsparkstiden 13:30.

Det är ett tag sedan Charlton spelade match (20/3) och det har hänt en del sedan dess. Nigel Adkins har fått mer tid att gnugga in sin påverkan på laget och i dagarna kompletterades hans ledarstab med att Jason Euell flyttas upp från U23 och akademiorganisationen. Euell har som alla vet en stark koppling till klubben genom sina sejourer som spelare mellan åren 2001-2006 och 2011-2012. Sedan 2013 har han tillhört klubbens akademiverksamhet, där han har lovordats väl och fått hyllningar för sitt sätt att arbeta med yngre spelare. Han har även, parallellt med sin tjänst i Charlton, arbetat med Englands ungdomslandslag (U18, U20). Det har under året varit en del spekulationer om att Euell ska varit aktuell för en del senioruppdrag och i och med de kan man läsa mellan raderna att det är något han också har börjat sträva efter. Därmed känns det bra att Charlton lyckas behålla en profil som Euell och att de kan erbjuda honom just en sådan tjänst inom klubbens seniorverksamhet. Det känns också bra att klubben lyckats knyta fast både Jason Euell och Johnnie Jackson på så kort tid. Personer med stark koppling till klubben är alltid välkommet.

Charltons kamp för att fortsätta vara med i kampen om play-off platserna kan sägas inledas idag. Efter en tids uppehåll på grund av landslagsspel återstår nu knappt en månad kvar av seriespelet. Har man anknytning till Charlton är det klart att man hoppas på att säsongen förlängs med minst två matcher men vi vet också alla om att det är en tuff väg att gå. Tar man en snabb titt på tabellen kan man konstatera att Charlton i dagens läge inte har något att förlora, utan laget kan gå in i aprils slutspurt med inställningen att bara köra på. Vila får man göra efter säsongen och då finns det inget annat skäl till att inte tömma sig fullständigt nu! Det är lite den inställningen jag hoppas att få se under den sista månaden.

För tillfället befinner sig Charlton på en 10:e plats med 56 poäng och 37 matcher spelade. I kampen om play-off platserna kan det sägas att samtliga lag från plats 3 till 11 är inblandade. Lika jämnt är det i botten och det är klart att man kommer följa League Ones avslutning slaviskt.

I spelartruppen finns det en del att prata om. Ryan Inniss kan potentiellt göra sin comeback idag, efter att ha förklarats återställd från sina långa skadeproblem. Han gjorde minuter i träningsmatchen mot Brentford B och har fått ytterligare träningsveckor i kroppen. En välkommen återkomst för en spelare som hann göra avtryck på sina fem första matcher i höstas. Tillbaka från landslagsuppdrag är Liam Millar (Kanada) och Chris Gunter (Wales). Grattis säger vi till Millar som fick delta i sitt lands båda VM-kvalmatcher. Det blev två vinster mot Bermuda (5-1) och Caymanöarna (0-11). Ett ännu större Grattis skickar vi till Chris Gunter som firade landskamp nummer 100 i träningsmatchen mot Mexiko. På skadelistan finns nu endast Conor Washington, som av Charltonfans blev utnämnd till månadens spelare i mars. Som vi minns linkade han av tidigt i matchen mot Wimbledon och fick därför lämna återbud till det nordirländska landslaget. Han är ännu inte helt återställd och kommer inte att deltaga idag.

I Doncaster har det offensiva hotet i Tyreece John-Jules varit borta sedan i januari och just han är en spelare jag minns från mötet i september. I övrigt har Donny ett stabilt lag på pappret med ett par spelare som gjort bra ifrån sig i år. Madger Gomes och Fejiri Okenabirhie (9 mål) har imponerat på mig, och rutinerade James Coppinger är ej att förglömma! I truppen finns även, den för oss januariflyktade, Omar Bogle som inte hann lämna något positivt avtryck på The Valley. I Doncaster har forwarden mäktat med två mål på nio framträdanden, och jag har svårt att tro att han slutat vara en målsumpare på cirka tre månader.

Klubben befinner sig på en 8:e till dagens möte, med 57 poäng inspelade och endast 35 matcher genomförda. Det finns alltså gott om chanser för Donny att studsa upp till de play-off platser som man rört sig vid under hela säsongen. Dessvärre har inte interim-lösningen Andy Butler fått det att fungera sedan Darren Moores avsked. Laget har inte vunnit på en månad och senast kommer man från en 1-0 förlust mot MK Dons. Personligen tror jag Doncaster, trots en fin säsong, kommer halka utanför topp sex men det är klart att de har alla möjligheter att motbevisa mig på sina elva återstående omgångar.


Charltons fem senaste ligamatcher: - AFC Wimbledon 1-1 (b), Bristol R 3-2 (h), Shrewsbury 1-1 (h), Northampton 2-1 (h), Oxford 0-0 (b).
OVOVO

Doncasters fem senaste ligamatcher: - MK Dons 1-0 (b), Gillingham 2-2 (b), Oxford 3-0 (b), Northampton 0-0 (h), Crewe 1-0 (b).
FOFOF

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-04-02 10:44:01
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson