Lagbanner
St. James Park, 2023-02-04 16:00

Exeter - Charlton

Inför: Exeter – Charlton     
Dean Holden vet nu, efter januarifönstrets stängning, vilken trupp han har att arbeta med under våren.

Inför: Exeter – Charlton     

The Addicks beger sig ut på vägarna igen och rör sig mot öns sydvästra delar, där man ska bortaspela mot Exeter City på St James Park.

På grund av olika omständigheter är det faktiskt årets andra bortamatch i ligan som väntar, trots att vi nu är inne i den andra månaden. Av den anledningen har det blivit tre raka hemmatcher som inneburit sex poäng. I senaste omgången, förra helgen, kom den första förlusten i ligan för 2023 och det mot ett bra Bolton Wanderers, som vann fullt rättvist på The Valley. Resultatet stannade vid en uddamålsförlust men så här i efterhand har det slagit en hur långt efter det upplevdes att Charlton faktiskt var mot ett Bolton, som med största sannolikhet kommer jaga avancemang fram till omgång 46.

Sedan dess har övergångsfönstret i januari hunnit stänga och det innebar en hel del förändringar i Charltons spelartrupp. Under fönstrets sista 48 timmar adderades två spelare till truppen, samtidigt som fem försvann ut. Jayden Stockley (Fleetwood), Eoghan O’Connell (Wrexham), Diallang Jaiyesimi (AFC Wimbledon), Charlie Kirk (Burton) och Sam Lavelle (Burton) är de spelare som inte längre kommer vara med oss under vårsäsongen. I de två första fallen rör det sig om permanenta flyttar, medan i de tre övriga handlar det om låneavtal som sträcker sig säsongen ut. Sedan tidigare hade även Jake Forster-Caskey (Stevenage), Craig MacGillivray (Burton) och Conor McGrandles (Cambridge) lämnat klubben, varav den sistnämnda även han var involverad i ett låneavtal.

Förändringarna under fönstret har gjort att truppen har trimmats till efter Dean Holdens önskemål och tappat en del konkurrenskraft. Samtidigt går det att argumentera för att truppen innan januaris början var för stor, och Holden har vittnat om att flera spelare ibland fick stå över spelövningar på träningsplanen – vilket sällan är optimalt. De spelare som nu är kvar och ska utgöra Charlton Athletic från och med nu och till säsongens slut ger en målvaktsuppsättning med Joe Wollacott, Ashley Maynard-Brewer och unge Nathan Harness. Wollacott är fortfarande skadad och Harness kommer finnas kvar som backup under hans rehabilitering.

På högerbacken är det gott om alternativ. Sean Clare, Todd Kane, Mandela Egbo och Steven Sessegnon är samtliga spelare som föredrar högerkanten och det kan tyckas märkligt att det handlar om fyra namn på den här positionen. Sägas ska dock att Kane är skadad under några veckor framöver och att det verkar som att Egbo blir borta ett bra tag till. Till vänster finns det för första gången den här säsongen ett renodlat alternativ och det är lånet Matt Penney från Ipswich. Sessegnon kan givetvis fortsätta att vikariera här vid behov. I mittförsvaret handlar det fortsatt om fyra alternativ men konstellationen ser annorlunda ut nu. O’Connell och Lavelle har försvunnit och Michael Hector har kommit in. Det ger kvartetten Lucas Ness, Michael Hector, Ryan Inniss och Terell Thomas.

På det centrala mittfältet i lagets 4-3-3 formation är det alltid tre stycken som kommer till spel. Två spelare har försvunnit på en position där det funnits fullspäckat med spelare sedan början och en har kommit in. Sex spelare finns nu till hands och det ger täckning på varje roll. George Dobson, Scott Fraser och Albie Morgan är de som mest frekvent har kommit till spel tillsammans, och där bakom huserar Jack Payne, Aaron Henry och lånet Gavin Kilkenny som konkurrenter. Ytterkantspositionen är den position som nu upplevs som tunnast. Charlie Kirk lämnade utan att ersättas, och kvar finns då enbart Jesurun Rak-Sakyi, Corey Blackett-Taylor och Tyreece Campbell. Längst fram slåss Miles Leaburn, Macualey Bonne och Chuks Aneke om en plats. Tilläggas ska att Aneke sällan konkurrerar särskilt mycket på grund av sina skadebesvär och att Daniel Kanu också finns med i diskussionen kring positionen.

Exeter City är ett av få lag som Charlton lyckades besegra under Ben Garners tid som manager i klubben och gjordes ganska övertygande tidigare i oktober. 4-2 blev det i matchen på The Valley och Miles Leaburn, Chuks Aneke och Jack Payne stod för målen. Det var dock ingen förlust som skakade nykomlingarna särskilt mycket utan man har fortsatt att övertyga sedan dess. I nuläget besitter man en 10:e plats i tabellen och det är väl mer eller mindre redan klart nu att Exeter komma att överleva sin första säsong i tredjedivisionen sedan 2011/12. Matt Taylor, som tog upp klubben under förra säsongen, lämnade tidigare under hösten för att ta chansen att leda Rotherham United i Championship. In som hans ersättare kom den före detta Celtic- och Wiganbacken Gary Caldwell. I senaste omgången blev det en stabil 0-2 seger på folktomma Stadium MK i Milton Keynes. Båda målen stod lagets kanske främsta spelare Jevani Brown för, men han finns i med i helgen på grund av en disciplinär avstängning från klubben. Anledningen är att han inte meddelat frånvaro vid ett av veckans träningstillfällen. Med Brown borta försvinner ett stort hot att hålla ögonen på och därmed kan mer fokus läggas på Sam Nombe, som även han stått för en imponerande säsong hittills.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Bolton 1-2 (h), Barnsley 2-0, Lincoln 2-1 (h), Portsmouth 1-3 (b), Oxford 3-1 (b)
FVVVF
Bästa målskyttar
Jesurun Rak-Sakyi – 7
Miles Leaburn – 6
Scott Fraser – 5


Exeters fem senaste ligamatcher: MK Dons 0-2 (b), Portsmouth 2-0 (b), Forest Green 1-1 (h), Oxford 0-1 (b), Bristol R 3-4 (b).
VFOVV
Bästa målskyttar
Jevani Brown – 12
Sam Nombe – 11
Jay Stansfield – 4

Avspark: 16.00
Följ matchen på: CharltonTV eller Twitter 

UP THE ADDICKS!!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-02-03 21:15:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson