Lagbanner
2021-02-20 16:00

Fleetwood - Charlton

Inför Fleetwood - Charlton

Inför Fleetwood - Charlton

Charlton reser långt åt nordväst för bortamatch på halvön Fylde i Lancashire. Där står fiskebygdens stolthet, Fleetwood Town, för motståndet och ett sådant brukar de alltid kunna leva upp till.

Senast lagen möttes var i ett tidigt skede av november månad och samma kväll som skulle bli inledningen till ett maktskifte i de Förenta staterna. Det var även i slutskedet av Charltons positiva stim under hösten och i de mötet lyckades Charlton komma undan med en 3-2 seger på The Valley, där Conor Washington blev tvåmålsskytt. Det har hänt en del sedan dess och efter att båda lagen spelat 28 matcher befinner man sig på en 9:e (Charlton) respektive 16:e (Fleetwood) plats i tabellen. Charlton kommer senast från en rejäl felkalkylering förra helgen när Gillingham kom undan med tre poäng från vår hemmaplan. Det har skrivits tillräckligt om den men att ge bort sammanlagt fyra poäng till Gillingham under en säsong kommer aldrig att vara godkänt. Möjligtvis kan ens munterhet ändras lite genom ett positivt resultat idag. Tabellen fortsätter åtminstone att täta till sig och den är, och kommer säkert fortsätta vara, mycket spännande.

I matchtruppen kommer förhoppningsvis Akin Famewo inkluderas för första gången på länge. Mittbacken har varit saknad och måste nu hållas frisk under resterande del av säsongen. Ryan Inniss är dock inte redo och även Jake Forster-Caskey får vila helgens omgång. JFC hade känning redan förra veckan och fick stiga av tidigt i matchen mot Gillingham. Med tanke på hur viktig han har varit för laget den här säsongen är det såklart ett tungt tapp. På forwardssektionen är Washington tillbaka för spel, medan Chuks Aneke ska avtjäna sin avstängning som han onödigt drog på sig i förra veckan. Spelartruppen är inte hundraprocentigt optimal sett till hur förutsättningarna hade kunnat se ut inför dagens match men det ska bli intressant att se vilka som får chansen som ersättare. En annan positiv nyhet som kommer underlätta den problematik som uppstått med antalet lånespelare i klubben, är  att avtalet med Andrew Shinnie har övergått från en lånespelare till en permanent sådan för klubben. Avtalet sträcker sig över den aktuella säsongen och på pappret är alltså Shinnie nu en skriftlig Charltonspelare och inte tillhörande Luton Town. Med tanke på Shinnies inverkan under säsongen skulle det vara överraskande om han inte spenderar ännu längre tid här framöver. Nu kan samtliga lånespelare inkluderas i en matchtrupp.

I Fleetwood har det hänt grejer sedan sist. Ett lag som i mina ögon spelar ganska roligt och frejdigt med mycket fart, skulle helt klart kunna vara ett lag för den övre halvan. Det var också de man såg ut att vara under hösten som gick. Precis runt årsskiftet började det blåsa turbulenta vindar längs den nordliga västkusten, och den profilerade Joey Barton fick lämna sitt uppdrag som tränare. Detta efter oenigheter med klubbens styrelse där Barton valt att rata klubbens anfallsstjärna Ched Evans får ”dåligt uppförande”. Att Barton och Evans skulle råka i luven på varandra förr eller senare kunde nog även den mest IQ-befriade människan lista ut. När Charlton idag anländer till Highbury Stadium är Joey Barton borta och Ched Evans spelar fotboll i Preston North End. Inte klagar jag då Fleetwood såg bättre ut under Bartons ledning och Evans faktiskt var den mest obehagliga forwarden att ha som motståndare i serien. In har istället Simon Grayson kommit. Ett mycket bekant ansikte i League One då han basat över Leeds, Huddersfield, Bradford och Blackpool på den här nivån. I sin trupp finns ett par bra spelare i Callum Camps, Wes Burns och Josh Morris. Mest känd till namnet är dock Glenn Whelan som man fick faktiskt får klara sig utan idag på grund av skada.

Charltons fem senaste ligamatcher: - Gillingham 2-3 (h), Rochdale 0-2 (b), Portsmouth 1-3 (h), MK Dons 0-1 (b), Swindon 2-2 (h)
FVFVO

Fleetwoods fem senaste ligamatcher: - Plymouth 1-0 (b), Doncaster 3-1 (h), Bristol R 0-0 (h), Oxford 1-0 (b), Northampton 0-0 (h).
FVOFO

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-02-20 10:59:41
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson