Lagbanner
The New Lawn, 2023-02-14 20:45

Forest Green Rovers - Charlton

Inför: Forest Green Rovers – Charlton    
Ryan Inniss har fått sin avstängning hävd och kan delta i kvällens veckoomgång.

Inför: Forest Green Rovers – Charlton    

The Addicks spenderar alla hjärtans dag genom att för första gången i ligasammanhang besöka New Lawn Stadium och Forest Green Rovers i Nailsworth, Gloucestershire.

Ja, nu är vi plötsligt inne i ganska tätt matchande igen och det känns faktiskt som att det var ett tag sedan en tisdagsomgång väntade. Det är inte mycket som kittlar i samband med Charlton Athletic för tillfället men en veckomatch var faktiskt välkommen. Då vet man hur man ska spendera den här kvällen. Precis som ingressen antydde, så är det första gången Charlton Athletic beger sig till Forest Green Rovers hemmaarena för match. Endast två gånger tidigare har lagen drabbats samman genom historien. Det första var ett möte i Ligacupen på The Valley 2019, och det andra var det oavgjorda höstmötet (1-1) på samma arena.

Charlton kommer från tre raka 1-2 matcher, varav två av dem inneburit uddamålsförluster på hemmaplan. Är det något som varit genomgående den här säsongen så är det att hemmaformen har varit betydligt starkare än vad som presterats på bortaplan. Nu ser vi ett tillfälligt trendbrott i den statistiken, då Charlton uppenbarligen lyckades besegra Exeter borta men inte Fleetwood på hemmaplan. Sannolikheten att snabbt studsa tillbaka med en trepoängare borde bedömas som hög med tanke på motståndet, men vi ska heller aldrig räkna med något på förhand när det gäller dagens Charlton – det brukar allt som oftast sluta med en besvikelse.

I spelartruppen är det endast fortsatt Mandela Egbo och Todd Kane som definitivt kommer att missa omgången. Miles Leaburn tvingades att stå över helgens match och kan eventuellt komma att behöva stå över denna, beroende på hur läget ser ut. Sean Clare och Matt Penney byttes ut i helgen på grund av skadekänningar men det skulle inte handla om något mer än tillfälliga smällar. På den positiva fronten handlar det mesta om att Michael Hector eventuellt är redo för att för första gången utgöra en del av en matchtrupp i Charlton. Hector har tränat på fullt sedan sin ankomst till klubben, i anslutning till deadline day, och deltog i den U21-match som även Joe Wollacott och Chuks Aneke kom i matchform i under förra veckan. En annan nyhet är  att Ryan Inniss är tillgänglig trots sitt tilldelade röda kort i helgen. Charlton överklagade beslutet och fick avstängningen hävd efter granskning, vilket gör att den klumpige mittbacken är tillgänglig för spel redan ikväll igen. 

Forest Green Rovers bedömdes av många självutnämnda League One-experter – däribland mig själv – som kanske den mest intressanta nykomlingen, med störst hypotetiska potential att faktiskt skrälla till det lite under den här säsongen (vid närmare eftertanke så tippade jag Bristol Rovers högre trots allt, men ja ni fattar). På den här punkten fick jag tidigt sträcka upp handen och medge att jag trodde grovt fel. Forest Green Rovers parkerar inför kvällens stundande omgång på 24:e plats i tabellen – det vill säga jumboplatsen – och har så gjort ett tag. Nyligen gjorde man draget att byta ansikte på bänken inför vårsäsongen. Svenskbekantingen Ian Burchnall fick lämna, och in kom Evertonikonen Duncan Ferguson. Det är inte särskilt svårt att urskilja vad syftet och åt vilket håll klubben ville gå med den förändringen. Det gjordes samtidigt en hel del spelarförändringar under januarifönstret för att försöka vända på skutan medan man kan. Eller vad sägs om 12 nyförvärv in, och 11 spelare ut. Det går inte att anklaga ledningen för att inte göra ett rejält försök att förändra något i alla falla. Än har det däremot inte hunnit ge effekt, utan Forest Green har drabbats av tunga poängtapp under den senaste tiden. En ledning mot Shrewsbury blev till förlust på övertid (2-1), och i senaste omgången kvitterade Morecambe sent till ett oavgjort resultat (1-1). Senast man vann var i hemmamatchen mot Cheltenham den 10/12.

Till sist ska vi nämna lite kort om det senaste nytt kring Charltons ägandestatus. Konsortiet med koppling till Charlie Methven talade igår (måndag) ut, i såväl South London Press som BBC, om det uteblivna köpet av klubben. Methven ville låta sig meddela att han och hans investerare fortfarande i allra högsta grad är angelägna om att köpa klubben och att man inte kommer att dra sig från att ta till rättsliga åtgärder när nu Thomas Sandgaard, till deras besvikelse, drog sig ur affären i den elfte timmen. Som tidigare bekräftats har staben som tillsattes (Andy Scott, Jim Rodwell, Ed Warrick), i anslutning till det tilltänkta uppköpet, lämnat klubben. Att det gick som det gick har möts med positiva tillrop från de flesta supporterhåll. Detta då misstänksamheten mot Methven är stor sedan dennes tid i Sunderland. Det som däremot oroar är manager Dean Holdens framtid i klubben. Managern har på kort tid gjort ett bra jobb med det som finns att tillgå och Sangaard har uttalat sig positivt kring en fortsättning med Holden i klubben. Men det går inte att bortse från hur tydligt sammankopplad tillsättningen av Holden var till det planerade uppköpet från Methven, och relaterat till ämnet har det under de senaste intervjuerna med Holden gått att lästa mellan raderna och tolka en tydligare tveksamhet i dennes framtoning.

Sedan det kollapsade uppköpet har det på nytt börjat ryktas hejvilt om nya intressenter, och konstigt vore väl annat när Sandgaard och klubben nu ska vara tillgänglig för nya budförslag. Sandgaard har bekräftat att Peter Storrie – tidigare i Portsmouth, West Ham, Southend – har kommit in som ny CEO (VD). Det här kopplades omedelbart till den amerikanske Marc Spiegel, som benämns som en potentiell spekulant kring att köpa klubben. Som vanligt blir det att följa fortsättningen med stort intressen.


The Addicks fem senaste ligamatcher: Fleetwood 1-2 (h), Exeter 1-2 (b), Bolton 1-2 (h), Barnsley 2-0, Lincoln 2-1 (h)
FVFVV
Bästa målskyttar
Jesurun Rak-Sakyi – 9
Miles Leaburn – 6
Corey Blackett-Taylor – 5  

Forest Greens fem senaste ligamatcher: Morecambe 1-1 (b), Peterborough 0-2 (h), Shrewsbury 2-1 (b), Bolton 1-0 (b), MK Dons 1-2 (h)
OFFFF
Bästa målskyttar
Connor Wickham - 6 
Myles Peart-Harris - 4 
Josh March - 4 

Avspark: 20:45
Följ matchen på: CharltonTV

UP THE ADDICKS!!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-02-14 16:29:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson