Lagbanner
Inför Gateshead FC - Charlton (FA-cupen)

Inför Gateshead FC - Charlton (FA-cupen)

Ny cupmatch väntar tajt inpå det förgående cupavancemanget i veckan. Denna gång är det FA-cupen som hägrar och då tvingas Charlton göra den långa resan till Tyneside och Gateshead.

Ja, jag vet inte vilken omgång som denna helg faktiskt ska spelas i FA-cupen. Många brukar räkna omgång ett som omgången när EFL-lagen går in i turneringen, medan andra utgår från när Premier League-klubbarna gör entré. Ur ett Charltonperspektiv, som jag såklart utgår ifrån, innebär kvällens drabbning omgång två i tävlingen. Detta sedan Charlton i den första omgången fick möta Havant & Waterlooville från National League South och gick segrande ur den matchen med bekväma 4-0. Sanningen är dock att det dröjde cirka 70 minuter innan målen började trilla in och att matchbilden inte alls var så bekväm som kanske resultatet i efterhand kan lura en att tro.

Rent förutsättningsmässigt går det inte att i denna upplaga av FA-cupen klaga på lottningen för Charltons del. För i andra omgången står ett nytt lag från sjättedivisionen för motståndet. Gateshead FC är hemmahörande i National League North, det vill säga en av de två avdelningarna av sjättedivisionen. På grund av orternas geografiska utgångspunkt tillhör alltså Gateshead i Tynedale den norra divisionen och förgående motstånd i Havant & Waterlooville från Hampshire tillhörde den södra. Det har börjat positivt i ligan för Gateshead som i skrivande befinner sig på en 5:e plats, vilket innebär kval uppåt. I ligan kommer man dessutom från tre raka vinster, även om man senast i helgen förlorade mot AFC Fylde i något som kallas för FA-Trophy (en cup för non-league klubbar). I FA-cupen har man tagit sig till kvällens match genom att besegra Bradford Park Avenue, Runcorn Linnets, Marske United och nu senast Altrincham. Den senaste motståndaren kommer från National League (femtedivisionen) och där var det ett dubbelmöte (2-2, 2-3) som gav Gateshead ytterligare ett avancemang framåt. Personligen är inte kvällens motståndare någon vidare bekantskap mer än att man krockat med varandra på Football Manager och att staden innehar ett namn som, i mina öron, skriker industristad. På den sista punkten kan jag dock ha fel. Vid en snabb blick på klubbens seniortrupp innehåller den, för mig, två bekanta namn. Först och främst leds laget av den före detta Newcastlespelaren Mike Williamson, som dessutom innehar den ovanliga rollen som spelande tränare. Ett annat bekant namn är mittfältaren och Hullprodukten Greg Olley.

Vad Charlton slänger ut för manskap till kvällens cupmatch blir spännande att se. Det var en roterad startelva om man jämför helgens startelva mot den som ställdes på banan i EFL-Trophy i tisdags. Av den anledningen skulle man kunna tro att det lutar mot en något mer etablerad laguppställning till ikväll. Sett till cupmatcherna som varit tror jag Aston Villas U21 var ett svårare motstånd men ett uttåg mot Gateshead i FA-cupen skulle innebära ett rejält fiasko och det vill nog ingen riskera. När lottningen varit på Charltons sida är det väl lika bra att ta sig så pass långt som man kan begära att de ska ta sig.

I matchtruppen kommer inte Jason Pearce att inkluderas. Det vore för tidigt för honom att göra comeback. Samma sak gäller Ryan Inniss, som annars ser ut att närma sig träning efter en långtidsskada. I övrigt är det inga förändringar.

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-12-03 18:03:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson