Lagbanner
2021-09-21 20:45

Gillingham - Charlton

Inför Gillingham – Charlton  
Jonathan Leko behöver vara på spelhumör ikväll.

Inför Gillingham – Charlton  

The Addicks åker till Gillingham för att ta ikapp en efterhängsen omgång och för att givetvis försöka ta fler poäng än vad man hittills lyckats med.

Knappt har lördagens dystra insats hunnits analyseras tillräckligt eller tränats bort innan Charlton ska ut på vägarna igen. Denna gång håller sig bussen på Themsens södra sida och styr österut, ut mot Medways mynning i Kent, för match mot Gillingham FC på Priestfield Stadium.  

Det kommer behövas dras i alla tillgängliga spakar nu för att få Charlton att börja fungera som lag. En välfylld och, för League One, värdig spelartrupp finns till godo men det är uppenbart alarmerande att ledningen inte funnit en lämplig formation och att truppen inte funnit varandra på planen. Charlton har än inte lyckats uppträda dominant eller spelförande i någon av omgångarna som spelats och det inbegriper ett relativt tacksamt spelschema. Förvisso har fyra av fem förluster slutat med uddamålsresultatet 2-1 och enbart Wigan är motståndaren som vunnit med två mål (en match som också avgjordes i slutet). Så rent resultatmässigt går det att vilseledas och tro att Charlton varit ”nära” fler poäng men sett till det spelmässiga kan inte ens en partisk supporter, det vill säga jag, argumentera för att Charlton gjort sig förtjänt av mer än de fyra poäng som håller oss näst sist i tabellen. Charlton har faktiskt under majoriteten av 90 minuters fotboll varit direkt svagare än lag som Milton Keynes Dons och Cheltenham Town.

Nu, ikväll, väntar Gillingham FC i den omgång som flyttades fram på grund av landslagsuppehållet för två veckor sedan. Ett lag Charlton har ett historiskt övertag på genom 16 vinster av 36 matcher, men där även 13 av dessa slutat oavgjort. Detta pekar på den eviga realitet att det brukar bli hårda och jämna fighter när man möter Gillingham. Något som vi inte minst fick erfara förra säsongen när Gillingham fick med sig fyra av sex poäng över två möten. Matchen i Gillingham förra hösten slutade oavgjort (1-1) och på the Valley i februari segrade the Gills med 2-3.

Gillingham är även i denna säsongs upplaga ett robust kollektiv som står för en cynisk fotboll. Hetlevrade Steve Evans är manager sedan 2019 och har under sin tid lett laget till stabila mittenplaceringar. Det är ingen omöjlighet att så sker även denna säsong men några namnstarka nyckelspelare befinner sig numera på annan ort och därav borde förväntningarna vara något lägre. Hittills har laget tagit en seger och spelat tre oavgjorda, vilket därmed placerar dem med sex poäng på 20:e plats i tabellen. I helgen match förlorade Gillingham stort på hemmaplan mot uppstickaren MK Dons (1-4). En förlust den nämnde Evans tydligt skyllde på domarinsatsen. Ett inte helt ovanligt beteende från Evans eller för all del från sin högljudde assistent Paul Raynor. Två herrar som brukar sätta i system att påverka domare med oavbrutet gapande och har uppträtt med återkommande otrevligt beteende i mötena med Charlton. Undertecknad blev varken förvånad eller nedtyngd när Shrewsburys andremålvakt, Harry Burgoyne, valde att sänka Raynor till marken under bråket som uppstod lagen emellan för ett par omgångar sedan. 

Det som upplagt för en jämn match med hård kamp på Priestfield Stadium där det inte förväntas något skönspel och kanske är det vad som behövs för att väcka Charlton till liv? För att citera Lee Bowyers favorituttryck handlar det nu om att göra ”the basics” rätt och att ”compete”.

I Charlton kommer inte Ryan Inniss, Jake Forster-Caskey och Ronnie Schwartz att komma till spel och i Gillingham handlar samma sak om kvartetten Ryan Jackson, Daniel Phillips, Mustapha Carayol och John Akinde. Den bollvinnande mittfältaren Stuart O´Keefe fick rött kort i helgen och är därmed avstängd i denna match.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Wycombe 2-1 (b), Cheltenham 1-2 (h), Crewe 2-0 (h), Wigan 0-2 (h), MK Dons 2-1 (b).
FFVFF

Gillinghams fem senaste ligamatcher: MK Dons 1-4 (h), Burton 1-1 (b), Shrewsbury 2-1 (b), Morecambe 2-1 (h), Wimbledon 1-1 (b).
FOFVO

Avspark: 20.45.
Arena: Priestfield Stadium, Gillingham.
Följ matchen på: CharltonTV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-09-21 17:10:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson