Lagbanner
Inför Gillingham FC - Charlton
Målfirande från när Charlton senast begav sig till Gillingham.

Inför Gillingham FC - Charlton

Äntligen dags för League One igen. Charlton åker till Gillingham och sparkar igång matchen redan 14.00. Förlängs segersviten med sjunde raka?

Ännu ett landslagsuppehåll är avverkat och Charlton kan äntligen återgå till att fokusera på League One. Det är hela 18 dagar sedan hemmavinsten mot Fleetwood, även om man däremellan har hunnit med att avsluta cupspelet i både FA-cupen och EFL-Trophy. Förra veckans, inplanerade, match mot Rochdale flyttades på grund av att Charlton återigen hade en handfull spelare iväg på nationella uppdrag. Ingen gnäller över de på Sparrows Lane, utan Lee Bowyer fick istället välbehövlig tid att nöta lite träning med övriga spelartruppen. Samtidigt fick jag chansen att se och scouta några av de lagen som faktiskt spelade förra veckan, däribland Sunderland – MK Dons (1–2) och Plymouth – Portsmouth (2-2). Svårt att dra några större växlar av en enskild omgång, men det är klart att Sunderlands mycket svaga insats under lördagen, helt klart, kan göra att en och annan höjer på ögonbrynen. Vi får även passa på att hälsa Accrington Stanley välkomna tillbaka till matchspel, efter att Covid-19 tvingat dem till en rad uppskjutna omgångar. Det ofrivilliga uppehållet verkade dock inte ha påverkat laget till det negativa, utan istället tog man två raka segrar mot Northampton (0-1) i lördags och Swindon (0-3) i tisdags.  
 
Nu fokus på Charlton. Laget är på väg till Gillingham och Priestfield Stadium, där matchen kommer sparkas igång vid den ovanliga starttiden 14.00 – värt att notera! Det må vara länge sedan det spelades match i League One men det har också gjort att den fina segersviten fortfarande lever (om vi bortser från FA-cup matchen mot Plymouth). Därmed är det inte svårare än att Bowyer och hans mannar reser österut, längs med väg A2, för att ta sjunde raka vinsten. Charlton är inför omgången, placerade på fjärde plats i den, som vanligt, jämna och haltande tabellen. Faktum är också att samtliga lag ovanför Charlton (Peterborough, Hull, Ipswich) har fler matcher spelade.
 
I spelartruppen har Jason Pearce och Deji Oshilaja bättrat sig och kan bli involverade i matchtruppen. Pearce startade senast, i vinsten, mot Leyton Orient i EFL-Trophy och det är givetvis något som gör en lyckligare. Alex Gilbey gör också framsteg och är tillbaka i träning, medan Akin Famewo och Alfie Doughty definitivt inte är med. Jonny Williams återvände från landslagssamlingen med någon känning och är även han ett frågetecken inför dagens match.
 
Senast The Addicks besökte Gillingham var under den lyckosamma säsongen 2019 och man kom då undan med en trevlig 0-2 seger, efter mål av Josh Cullen och Joe Aribo. Ett resultat vi inte tackar nej till idag heller.
 
Gillingham FC är ett av de lagen, eller kanske det främsta, som jag förknippar med League One. Ett stabilt mittenlag som vet sin plats i näringskedjan, och som man gärna har två matcher mot, vid varje visit, i den här serien. Laget tränas av skotten Steve Evans som har tränat olika lag, på varierande nivå, i seriesystemet. Till sitt förfogande har han en, i mina ögon, anonym spelatrupp, men som spelar utifrån sina förutsättningar och är ett stenhårt arbetande kollektiv som alltid ger 100%. Ser man till deras resultat hittills under säsongen kan man dra den enkla slutsatsen att de haft svårt mot förväntade topplag men samtidigt tagit poäng mot lag som de gärna har bakom sig. Inför idag befinner laget sig på en 16:e plats med 13 inspelade poäng. Frånvarande i deras trupp kommer, den gamle Chelsea-talangen, Jacob Mellis och Stuart O´Keefe vara.
 
Charltons fem senaste ligamatcher: - Fleetwood Town 3-2 (h), Portsmouth 0-2 (b), Oxford United 2-0 (h), Northampton Town 0-2 (b), Blackpool 0-1 (b).
 
Gillinghams fem senaste ligamatcher: - Crewe A 0-1 (b), Sunderland 0-2 (h), Ipswich Town 1-0 (b), Fleetwood Town 0-2 (h), Portsmouth 0-2 (h).

Finns nu även en fungerande länk ("Statistik") på sidan med statistik över Charltons spelartrupp i League One. Den innehåller en sammanställning över matcher, mål, assist och min poängliga och kommer uppdateras efter varje match. 
 
COYA!!!!!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2020-11-21 12:07:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson