Lagbanner
Inför Hartlepool – Charlton (Papa Johns Trophy)

Inför Hartlepool – Charlton (Papa Johns Trophy)

Då vart vi framme vid kvartsfinal i Papa Johns Trophy och Charlton får för första gången i slutspelet ge sig ut på vägarna. Rutten styr nordost mot Durham, där League Two motståndet från Hartlepool United väntar.

Sedan uttåget ur FA-cupen blir cupveckorna lite mindre intensiva men verkligen inte mindre betydelselösa. Charlton har nu ligaspel i League One och fortsatt deltagande i EFL Trophy att fokusera på och det är den sistnämnda tävlingen som är aktuell när det vankas tisdagskväll. Efter avancemanget från södra avdelningens gruppspel parerades först Aston Villa U21 (2-1) i sextondelsfinal och sedan ligakonkurrenten MK Dons (1-0) i åttondelsfinal. Jonathan Leko stod för det avgörande målet i matchens slutskede mot MK Dons och laget är nu i kvartsfinal, en plats jag inte vet när Charlton befann sig på sist. Kvartsfinalen innebär att cupens norra och södra avdelningar slås samma och detta möjliggjorde att lotten, för Charltons del, hamnade på Hartlepool United från Englands nordöstra delar.

Ett Hartlepool som den här säsongen är nykomlingar i League Two och som för tillfället ser ut att klara av den uppgiften med marginal. Cupspelet har än så länge också varit lyckosamt från Hartlepools sida. En andra plats i norra avdelningens grupp A innebar avancemang tillsammans med Carlisle och det på bekostnad av Evertons U21 och Morecambe. Detta följdes upp med en meriterande 0-3 seger över Sheffield Wednesday i sextondelsfinalen och sedan en 1-0 seger över Bolton i åttondelsfinalen. Adderas straffvinsten mot Morecambe i gruppspelet hit så får det sägas att Hartlepool har ett fint facit mot motstånd från League One. Spelaren att hålla ett öga på i Hartlepool är Matty Daly. Han stod för fyra mål i gruppspelet och var den som tog klubben vidare från åttondelsfinalen genom sitt matchavgörande mål.

Som vanligt i cupsammanhang blir det intressant att se hur Jacko väljer att formera laget. Än så länge har vi sett en relativt reservbetonad startelva i EFL Trophy, även om Jacko varit tydlig varit tydlig med att tävlingen är prioriterad och att varje startelva varit tillräckligt stark för att vinna sin match. Det satt visserligen långt inne mot MK Dons men det löste sig till slut och vad finns det då att klaga på. Enligt mig går det dock att läsa mellan raderna och tyda lite av en diskursförändring i kommentarerna från Jacko inför kvartsfinalen. Han påpekar att cupen hela tiden varit prioriterad och att ett tillräckligt starkt lag alltid (bortsett från matchen mot Leyton Orient) ställts ut men att man nu är medvetna om att klubben endast är två segrar ifrån en final på Wembley. Detta borde kunna leda till att ett något mer ordinarie eller etablerad startelva väljs för att verkligen ta det säkra före det osäkra. Vi vet ju hur få förunnat såväl en finalplats som en cuptitel är och vad det verkligen betyder för varje involverad individ.

Vad det gäller spelartruppen kan Sam Lavelle var aktuell för comeback efter lång skadefrånvaro och Juan Castillo ska vara redo att göra sin debut för klubben. JFC är fortfarande långtidsskadad och undertecknad tror inte att man chansar med Jayden Stockley. Sedan fortsätter det hända grejer under januarifönstret. Det senaste nytt är att Nathan Harness (Dulwich Hamlet), Ben Dempsey (Ayr United) och Josh Davison (Swindon) har lånats ut och spenderar vårsäsongen på annan ort. Lycka till, grabbar!

COYA!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-01-25 14:29:26
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson