Lagbanner
2020-11-28 16:00

Ipswich - Charlton

Inför Ipswich - Charlton
Ian Maatsen behöver göra en bättre insats idag om Charlton ska ha någon chans mot Ipswich.

Inför Ipswich - Charlton

En tidigare uppskjuten match väntar. Charlton beger sig till klassiska Portman Road och Ipswich Town för ett toppmöte i League One.

Då var det dags igen. Ipswich väntar på bortaplan i en av två uppskjutna matcher som spelas under lördagen. Dagens match skulle egentligen spelats andra veckan i oktober men blev framflyttad på grund av ett landslagsuppehåll, vilket vi vant oss vid nu. På Kassam Stadium spelar Oxford, samtidigt, mot Swindon, 16.00. En full League One-omgång spelas nästa vecka under tisdagen och onsdagen.

Dagens möte blir ett av ligans mest klassiska den här säsongen. Både Ipswich och Charlton är, och har varit, ämnade för större sammanhang. I vilka de också befunnit sig under längre tid tidigare. Matchen är viktig på så sätt att tre poäng verkligen hade gett avstamp i en haltande tabell. Har man ständigt mindre matcher spelade, likt i Charltons fall, blir det en återkommande referenspunkt när man studerar tabellen. Därför är det alltid oerhört skönt om man sedan kommer undan med seger när den släpande omgången ska spelas och antalet matcher ska jämnas ut.  

Ipswich befinner sig på 5:e plats och Charlton ligger på en 8:e plats i tabellen. Det blåa laget har en match till godo men båda lagen kommer från en tung veckoomgång. Charltons sammanbrott i tisdags har vi talat tillräckligt om och därför är det idag ett bra läge att visa att matchen mot Burton bara var en otroligt dålig dag på jobbet. Alla, i och runt klubben, vill se en reaktion från detta och det är en perfekt motståndare att ge svar på tal till kritikerna. Ipswich fick även de under tisdagen en hemläxa, när toppkonkurrenten Hull avfärdade dem med en 0–3 seger.  Förhoppningsvis kan detta fått hemmalaget lite i gungning men de är samtidigt ett mycket bättre motstånd än Burton. Ipswich är också ett av de lag som har ambitioner och kommer vara ett av de lag som har inställningen att nå de platser även Charlton har siktet inställt på.

I Charlton ser frånvarolistan ganska oförändrad ut. Alfie Doughty, Jake Forster-Caskey och Ryan Inniss kommer inte deltaga. Samma gäller för Akin Famewo, som däremot visar förbättringar. Oroväckande är fortfarande bortfallen i lagets bakre led. Jason Pearce och Deji Oshilaja är troligtvis med i matchtruppen men Lee Bowyer har påpekat att ingen av dem bör vara redo för att starta. Därmed får troligtvis vikarierande Chris Gunter och Darren Pratley ställa in sig på att vara mittbackar även i dagens match. I offensiven finns det fler möjligheter och drag att göra från Bowyers sida. Prestationerna har varit upp och ner från flera olika håll och det ska bli intressant att se hur man väljer att formera dagens trio på topp.

Ipswich, eller The Tractor Boys som laget kallas, går in på sin andra raka säsong i League One. Förra säsongen slutade på en 11:e plats och sedan 2018 tränas man av meriterande Paul Lambert. Den före detta Celtic- och landslagsspelaren från Skottland har som tränare mest, mer eller mindre, misslyckade projekt bakom sig. Jag är dock snäll så istället för att påminna om dessa kan vi minnas Lamberts uppflyttning till Premier League med, Ipswich största rival, Norwich 2011.
 Inför dagens match finns det frågetecken kring ett flertal spelare. Däribland Teddy Bishop, Gwion Edwards, Cole Skuse, Flynn Downes, Jon Nolan och Freddie Sears. Just Sears är ett av dem namn man känner igen sedan tidigare, tillsammans med Stephen Ward, Luke Chambers och finurlige Alan Judge.

Matchen spelas på klassiska Portman Road. En arena vi senast spelade på 2016 och som vi inte vunnit på sedan 2012. Då med 1-2 efter mål av Johnnie Jackson och Ricardo Fuller. De namnen får idag gärna bytas ut mot Andrew Shinnie och Chuks Aneke så man får en munter och trevlig lördagskväll.

Charltons fem senaste ligamatcher: - Burton 4-2 (b), Gillingham 1-1 (b), Fleetwood 3-2 (h), Portsmouth 0-2 (b), Oxford 2-0 (h).

Ipswich fem senaste ligamatcher: - Hull 0-3 (h), Shrewsbury 2-1 (h), Sunderland 2-1 (b), Crewe 1-0 (h), Gillingham 1-0 (h).

COYA!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2020-11-28 12:06:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson