Lagbanner
2022-04-30 13:30

Ipswich - Charlton

Inför Ipswich - Charlton
Med ett utgående kontrakt kan matchen mot Ipswich vara den sista för Jason Pearce i Charltontröjan. Något vi givetvis inte hoppas på!

Inför Ipswich - Charlton

Charlton avrundar säsongen med en bortatripp till Portman Road och traktorpojkarna i Ipswich. En match mellan två lag som inte har särskilt mycket nämnvärt att spela om, om man ser till hur fruktansvärt spännande den avslutande omgången är för många lag i övrigt.

The Addicks har sett till helheten avslutat säsongen på ett starkt sett. Sex vinster på de nio avslutande är ett trevligt facit som förhoppningsvis håller sig och skapar en positiv nugget att ta med sig inför nästa säsong. Vi vet dock att det är långt ifrån en självklarhet med tanke på hur det utvecklade sig den här säsongen. Avslutningen ska också säga ha innehållit ett par bottennapp (Morecambe hemma *host*), men de senaste två omgångarna har inneburit två stabila 2-0 segrar. Till denna match har Jackson bekräftat att laget får avsluta säsongen utan Scott Fraser, Ben Purrington och Sam Lavelle på grund av skador. Sean Clare ska också adderas hit, men hans frånvaro hänger samman med en behandling av sitt märkbara födelsemärke i ansiktet. Vi önskar Sean lycka till med detta ingrepp! Corey Blackett-Taylor är den spelare som väntas vara tillbaka i matchtruppen igen och han lär gå in rakt från start för att se till att Charlton behåller den 12:e plats man nu står och vaktar.  

Ipswich satsning lyfte in riktigt heller den här säsongen. Mängder med spelare om kontot in var facit inför säsongen och det tog ett par månader, med ett managerskifte inkluderat, för att det skulle bli ordning och reda på planen. För tillfället innehar man 11:e platsen med 67 inspelade poäng och man kan inte bli bättre än 10:a vid ett positivt resultat. Laget har haft en positiv vårsäsong sedan Kieran McKenna blev tränare, även om man nu faktiskt inte vunnit på fem raka matcher. I spelartruppen råder det tveksamheter kring Matt Penney och Wes Burns (10 mål!), där den sistnämnde varit en av lagets starkaste spelare sedan sin ankomst från Fleetwood. En av få värvningar från ”sämre” ligakonkurrenter som faktiskt gått hem. Ja, det känns bra för tillfället att Charlton duckade nitlotten Joe Piggott (1 mål på 21 matcher) – en mening jag möjligtvis får äta upp i framtiden…

The Addicks fem senaste ligamatcher: Shrewsbury 2-0 (h), Cambridge 0-2 (b), Morecambe 2-3 (h), Rotherham 0-1 (b), Wimbledon 1-1 (b).
VVFVO
Bästa målskyttar Charlton
Jayden Stockley – 13
Conor Washington - 11
Chuks Aneke – 4

Ipswich fem senaste ligamatcher: Crewe 1-1 (b), Wigan 2-2 (h), Rotherham 1-0 (b), Shrewsbury 1-1 (b), Cambridge 0-1 (h).
OOFOF
Bästa målskyttar Ipswich
Macauley Bonne – 12
Wes Burns – 10
Conor Chaplin – 9

Avspark: 13:30
Arena: Portman Road, Ipswich
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-04-29 23:43:06
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson