Lagbanner
2023-04-15 16:00

Ipswich - Charlton

Inför: Ipswich – Charlton
Rak-Sakyi är just nu i en sagolik form och gör nästan vad han vill med sina motståndare.

Inför: Ipswich – Charlton

Det var stunden tuffaste möjliga motståndet väntar The Addicks när man reser till Suffolk, där Ipswich Town tar emot oss för att fortsätta sin jakt på uppflyttning.

Då var även påsken avklarad, och Charlton kom ur det helgfirandet med en förlust och en vinst. Lite talande för hur säsongen som helhet har sett ut. Från slakten av Shrewsbury, till uddlösa nollningen i Bristol, till helhjärtade uddamålssegern mot Burton. Bortsett från insatsen och resultatet i Bristol är formen god och – likt de två senaste säsongerna ser – Charlton ut att avsluta säsongen starkt. Det lämnar just nu en positiv känsla inför vad som komma skall, men det ska vi inte heller dra några för stora växlar av – med tanke på hur förra och denna säsong inleddes under hösten. Att det med jämnare mellanrum börjat trilla in mer poäng har i alla fall haft sin inverkan på tabellen. I och med vinsten mot Burton kunde Charlton nu segla om Shrewsbury – som i sin tur är rejält formsvaga – på 10:e plats. En placering man kommer behöva vara nöjd med om det slutar så om några veckor.

I spelartruppen är Lucas Ness, Corey Blackett-Taylor och Chuks Aneke trion som är, och har varit, skadade en längre period, som dessutom lär fortsätta ett tag till. Samtidigt är Jack Payne avstängd efter att ha tilldelats två gula kort i förra omgången, och inlånade Matt Penney får ej delta mot sin huvudklubb. En Penney som blivit ett helt misslyckat lån och som inte utgjort en del av matchtruppen på ett bra tag nu. Statusen kring Sean Clare och Miles Leaburn varierar från dag till dag, så deras möjligheter till spel kommer att bedömas fram till matchdagen.

Ipswich Town har vuxit ända sedan Kieran McKenna anställdes som ny manager för lite mer än ett år sedan. De lämnade förra säsongen med en god eftersmak och har från början varit ett defintivt topplag den här säsongen. Sedan årsskiftet har det mesta flutit på och oavsett slutplacering så kommer man sammanfattas som ”vårens lag” i slutet av säsongen. Hittills under 2023 har man endast förlorat en match och det var 21 januari mot Oxford (2-1). Sedan dess har man plockat poäng i varje match och det ger 13 matcher i rad utan förlust. Formen har gjort att man ätit upp avståndet till Sheffield Wednesday och Plymouth på uppflyttningsplatserna. Just nu ser det ut som ett trehästarslopp inför avslutningen där det skiljer en poäng mellan vardera lag, med Ipswich på 3:e platsen. Nej, mycket svårare än att för tillfället möta Ipswich Town på Portman Road kan det inte bli. Det bäddar för en laddad och publikfylld match definitivt.

I Ipswichs spelartrupp ser George Edmundson, Lee Evans och Tyreece John-Jules ut att inte komma till spel på grund av skador. Osäkerhet råder också kring Nathan Broadhead. Även om det är fina spelare som saknas så har Ipswich en anmärkningsvärd bredd i spelartruppen, med hög League One-klass på varje position. Ett extra öga ska hållas på skyttekungen Conor Chaplin och assistkungen Wes Burns.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Burton 3-2 (h), Bristol Rovers 1-0 (b), Shrewsbury 6-0 (h), Wycombe 1-1 (h), Cambridge Utd 1-2 (b)
VFVOV
Bästa målskyttar
Jesurun Rak-Sakyi – 13
Miles Leaburn – 11
Corey Blackett-Taylor – 8

Ipswichs fem senaste ligamatcher: Cheltenham 1-1 (b), Wycombe 4-0 (h), Shrewsbury 2-0 (h), Bolton 0-2 (b), Accrington 3-0 (h)
OVVVV
Bästa målskyttar
Conor Chaplin – 19
Freddie Ladapo – 13
Wes Burns – 6

Avspark: 16.00
Följ matchen på: CharltonTV
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-04-15 09:56:19
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson