Lagbanner
Inför Ligacupen – West Ham - Charlton

Inför Ligacupen – West Ham - Charlton

Idag väntar en ny omgång i Ligacupen när Charlton besöker West Ham.

Då var det dags för den så klassiska omgången i Ligacupen, som alltid duggar tätt inpå seriepremiären. I sin första omgång marscherade Charlton förbi seriekollegan Swindon och får därmed idag göra den korta trippen, genom Blackwall-tunneln, för att besöka London Stadium där West Ham United hör hemma. Faktum är att det blir Charltons första besök på den så moderna arenan.
 
Inför matchen så är det inte särskilt svårt att sia om vad man ska ha för förväntningar. Laget ska alltid gå in för att vinna och såklart finns det alltid en inneboende förhoppning men samtidigt så är det en otroligt tuff uppgift som väntar. Enligt rapporter ska det ske en och annan förändring i startelvan, sedan senaste matchen mot Crewe, men hur den formeras går det bara att spekulera i. Lee Bowyer, med förflutet som spelare i West Ham, har yttrat sig om cupens viktiga betydelse för att kunna få spelare i matchtempo. I och med detta kommer Chuks Aneke starta, vilket troligtvis även gäller Jonny Williams. En annan glädjande nyhet är att Dylan Levitt står redo för att göra sin debut. Jason Pearce är fortsatt skadad och förblir utanför sidlinjerna. Vidare har Bowyer tryckt på inspirerande uppgiften och möjligheten att få mäta sig med ett etablerat Premier League lag. Att man har oddsen emot sig är det ingen tvekan om men det ska ändå bli spännande att följa.
 
I West Ham-lägret inleddes Premier League säsongen i moll. Lördagens match bjöd på en 0-2 förlust mot Newcastle på hemmaplan. Ett resultat som skapar mer bekymmer än vad kvällens drabbning borde göra. Hammers kommer bjuda på ett roterat lag där mittfältet lär ha en helt ny konstellation sedan helgen. I laget kommer troligtvis två bekantingar ställas på banan. Darren Randolph (2004-2010) och Josh Cullen (2018-2020) har båda spenderat tid i Charlton och just Cullen tillhörde ju laget så sent som i juli. Finns en trevlig intervju med Josh Cullen på West Hams hemsida från idag, där han talar varmt om sina motståndare för dagen med Lee Bowyer i spetsen. Inte helt oväntat kanske med tanke på dennes hyllade låne-sejour under de två senaste säsongerna.
 
Tillbaka till matchen; oavsett rotation eller möjlig laguppställning så är West Ham givetvis favoriter och man vill ta sig vidare till nästa omgång. Huruvida Ligacupen prioriteras inom klubben finns det säkerligen olika åsikter om men samtidigt så är detta en möjlighet för en klubb som West Ham att faktiskt vinna en titel under året. Frågan är vad man väljer mellan en seger i Ligacupen eller nytt kontrakt i Premier League? En fråga som en supporter från Birmingham City kanske kan besvara.
 
COYA!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2020-09-15 16:53:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson