Lagbanner
Inför Lincoln - Charlton
Ben Watson blev lagets första värvning efter ägarbytet!

Inför Lincoln - Charlton

Två nyförvärv presenterade och match mot Lincoln imorgon.

Äntligen var det helg igen. En helg som redan nu i kretsarna kring Charlton Athletic, är bättre än vad många av de förgående varit. En ny ägare är på plats och förhoppningsvis så är en ny era på väg. Transferembargot är upphävt och det har redan hunnit lämna sina konsekvenser på spelartruppen. Absolut, imorgon är det en ny viktig match mot Lincoln på bortaplan men entusiasmen inför den överskuggas idag av nyheterna som rullade in igår.
 
Lee Bowyer gjorde överlyckliga uttalanden om den rådande förändringen i klubben. Han hintade även om att klubben omedelbart skulle bli aktiva på marknaden och att två till tre nya namn kunde komma att synas i truppen, redan till imorgon. Lika sant som det var sagt har sedan två notiser trillat in. På kvällen igår landade nyheten om att Ben Watson hade skrivit på för klubben och tidigare idag hade Akin Famewo säkrats på lån.
 
Ben Watson är ett namn man bör känna igen om man följt det engelska ligasystemet ett tag. Den så rutinerade mittfältaren ansluter på ett ettårigt avtal, med option på ett år till. 35 åringen har varit free agent sedan han lämnade Nottingham Forest i somras. Enligt uppgifter ska laget i Championship varit angelägna om att ha kvar Watson, då han var lagets kapten fram till i somras. Han har, innan sejouren i Nottingham, gjort mängder med stabila säsonger i Crystal Palace, Watford och Wigan, som han till och med lyckades vinna FA-cupen med 2013. Det är nyförvärv som framförallt kommer bidra med sina ledaregenskaper och rutin från högre seriesammanhang.
 
Näste man att ansluta var Akin Famewo från Norwich City. En värvning man vet såklart vet mindre om, i jämförelse med Ben Watson. Akin är en central mittback som ansluter på ett lån över hela säsongen. Att det är en försvarare som kommer in är ingen överraskning. Laget har sedan tidigare tappat både Tom Lockyer och Naby Sarr, och ledarteamet har varit öppna med att förstärkningar i defensiven har varit prioriterat. Famweo har, utöver Norwich, tillhört Luton och spenderat lånetid i både Grimsby och St.Mirren. Det är med glädje som vi ser fram emot vad Akin kan tillföra laget under säsongen.
 
Om vi vänder oss till helgens match så är det Lincoln på bortaplan som gäller. Charlton har inlett med en stabil vinst mot Crewe och en svag förlust mot Doncaster. Att laget har mer att bevisa sett till förra veckan är självklart. I truppen kommer inte Alex Gilbey och Chuks Aneke finnas tillgängliga. Gilbey dras med skada som kommer hålla honom borta i ca fyra veckor och Aneke sitter isolerad efter att ha smittats av Covid-19. Detta är avbräck som definitivt inte stärker oddsen inför imorgon, men det är å andra sidan möjligt att något av nyförvärven kommer till spel omedelbart.
 
Lincoln är ett lag som överraskat inledningsvis. Laget placerade sig på under halvan förgående säsong, men var aldrig något lag som riskerade att åka ur. En bra placering för en nykomling och det verkar som att man kunnat bygga vidare på det. Laget har två raka vinster och därmed full pott inför denna omgång. Visserligen verkar inte lagets forward Callum Morton komma till spel och man kommer från ett tufft spelschema. Tidigare i veckan hade man Liverpool på hemmaplan, något som resulterade i respass från Ligacupen med en 2–7 förlust. Möjligtvis kan detta vara till Charltons fördel, men annars är det ett bra lag som är väldigt fysiskt och intensivt. En spelstil som inte är helt olikt hur deras tränare Michael Appleton själv uppträdde när han var verksam spelare.
 
Charltons två senaste matcher: Doncaster (h) 1-3, Crewe (b) 0-2.
Lincolns två senaste matcher: MK Dons (b) 1-2), Oxford (h) 2-0.
 
COYA!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2020-09-26 16:02:09
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson