Lagbanner
2021-01-26 20:00

Milton Keynes Dons - Charlton

Inför MK Dons - Charlton
Fler måljubel tack!

Inför MK Dons - Charlton

Mötet i december slutade med förlust, men nu har Charlton möjlgheten att ge igen och plocka hem tre poäng. Matchstart 20.00, Stadium MK.

Revanschlusten är inte mindre denna dag efter den oavgjorda och nerviga matchen i helgen. Den är inte heller mindre då Charlton faktiskt har en rejäl revansch att utkräva mot Milton Keynes Dons som man förlorade mot tidigare i december. En jämn och böljande match utspelades då, där MK Dons drog det längsta strået och plockade med sig alla poäng hem. Där och då upplevdes förlusten som en av de tyngre men det är inte annat än att den har fått konkurrens om den titeln sedan dess.

MK Dons kan sägas ha lyft sig någorlunda sedan den där veckokvällen i december. Man befinner sig på en hyfsat stabil 15:e plats i tabellen, med 28 poäng inspelade och har, vad jag sett, spelat relativt bra under säsongen. Det är ganska stort fokus på possession bland Russel Martins mannar, något man också hanterar bra spelmässigt men det är inte alltid det faller väl ut resultatmässigt. Det är väl framförallt ojämnheten under säsongen som gjort att laget placerat sig runt tabellens mittenskikt. Laget visade även i mötet senast att man innehar några toppspelare som kan ställa till det för samtliga lag i den här divisionen. Cameron Jerome känner vi alla till, och mittfältaren Scott Fraser är i mina ögon en av seriens absolut bästa spelare. Han anlände i september från Burton Albion och det är faktiskt märkligt att inte ett ännu bättre lag kunde knipa han. Både Fraser och Jerome är noterade för sju mål vardera den här säsongen. Senast fanns även den inlånade forwarden Carlton Morris med men han bytte permanent mellan Norwich och Barnsley under denna övergångsperiod. MK Dons har inte spelat sedan förra tisdagen då man vann mot Fleetwood, men en konsekvens från den matchen är att manager Martin är avstängd under kvällens match.

Charltons insats mot Swindon under helgen ältades tillräckligt i referatet som publicerades under söndagen. Kort sagt spelade The Addicks bra men mängden målchanser som skapades utnyttjades inte. Jag börjar känna mig tjatig men känslan är att varje rapport handlar om att Charlton antingen inte tagit vara på sina målchanser eller släppt in på tok för billiga mål. Någonstans är det väl så vardagen ser ut för Charlton och det är de mest självklara orsakerna till att poängskörden blir snål. Det spelmässiga fungerar oftast bra i större delen av planen men det är i de båda straffområdena som det inte varit tillräckligt bra och det är oftast där matcherna avgörs.

Till kvällens match har det bekräftats att Ben Purrington kommer gå in från start på vänsterbackplatsen. Ian Maatsen har matchats flitigt och en kombination av trötthet och smällen han fick från helgens match gör att Maatsen kommer vilas. Purrington fick inte plats i matchtruppen under lördagen men har sedan innan dess kunnat förbereda sig på att starta ikväll. Utöver Ben fick även Paul Smyth och Omar Bogle se matchen med civila kläder. I och med Jayden Stockleys ankomst, handlar nog Bogles situation om en ren petning. Däremot i fallet Paul Smyth kom det under gårdagen rykten om att han ska återkallas till sin huvudklubb, Queens Park Rangers. Smyth är en hårt arbetande spelare som har blandat och gett, men har inte tagit en definitiv startplats. Anledningen att han möjligtvis lämnar skulle vara för att skapa utrymme till lönetaket och på så vis möjligen kunna ersätta Smyths plats i truppen med en försvarsspelare.  Just försvaret är fortsatt hårt drabbade av skador och mittbackarna Akin Famewo och Ryan Inniss förväntas vara borta ett tag till. Däremot är Ben Watson och Marcus Maddison tillräckligt fit för att vara aktuella för kvällens matchtrupp. Vi får vänta några timmar för att se hur resultatet blir!


Charltons fem senaste ligamatcher: - Swindon 2-2 (h), Peterborough 2-1 (b), Bristol R 0-1 (b), Rochdale 4-4 (h), Accrington 0-2 (h). (OFVOF)

MK Dons fem senaste ligamatcher: - Fleetwood 3-1 (h), Peterborough 3-0 (b), Swindon 1-4 (b), Bristol R 2-0 (h), Plymouth 1-0 (b). (VFVVF)

COYA!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-01-26 11:16:30
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson