Lagbanner
Inför MK Dons – Charlton
Mål senast av Washington. Fler behövs idag.

Inför MK Dons – Charlton

Nu är vi igång på allvar och säsongens första veckoomgång är kommen. Charlton gör sin andra bortaresa på kort tid, då bussen styr mot Stadium MK och Milton Keynes.

Efter en relativt odiskutabel förlust är det skönt att snabbt få möjligheten att ställa saker någorlunda till rätta. Det är tre dagar sedan Charlton reste hem med noll poäng från Oxford och ikväll (20.45) har laget då chansen att omgående ta sig upp på benen igen.

Spelmässigt kommer det krävas en mycket bättre insats idag om det på något vis ska sluta annorlunda från helgens resultat. Oxford gjorde mycket bra som blottade Charltons brister och flera spelare stod för bleka insatser. Vad gäller spelartruppen har det inte skett några förändringar på listan över otillgängliga spelare, men med några extra träningspass i benen ska nu Charlie Kirk vara aktuell för en uttagning. Hans deltagande ger omedelbart mer alternativ offensivt.

Milton Keynes Dons står på samma poäng som Charlton efter två omgångar. Laget inledde med en underhållande tillställning mot Bolton (3-3) i premiären och föll i helgen med uddamålet mot Sunderland (1-2). Till dagens match står en ny tränare innanför lagets tekniska zon. Den ganska så okände Liam Manning blev tillsatt för fyra dagar sedan och kommer senast från Lommel SK i Belgien. Manning är utsedd som ersättare till Russel Martin, som med snabba ryck försvann till Swansea under premiärveckan. Den mångårige spelaren, Dean Lewington, ledde klubben i den första omgången men han var på det klara med att inte ville ta sig an en definitiv tränarroll än.

Personligen har jag ingen direkt koll på Manning, mer än att han är en ung tränare som siktar högt i sin karriär och uppenbarligen passade han MK Dons eftersökta profil med en tränare som vill satsa ungt och spela passningsorienterat. Ett vägval som varit lyckat för dem under de senaste säsongerna med Russel Martin. Deras spelartrupp kännetecknas just av många unga och hungriga spelare där offensiven med nyförvärven Mo Eisa (Peterborough), Troy Parrott (Spurs) och Scott Twine (Swindon) måste hållas i schack.

Charltons senaste ligamatcher: Oxford Utd 2-1 (b), Sheffield Wed 0-0 (h).

MK Dons senaste ligamatcher: Sunderland 1-2 (h), Bolton W 3-3 (b).

Avspark: 20.45
Arena: Stadium MK, Milton Keynes
Följ matchen på: CharltonTV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-08-17 13:25:33
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson