Lagbanner
Globe Arena, 2021-11-23 20:45

Morecambe - Charlton

Inför Morecambe – Charlton    
Jonathan Leko är tillbaka från en tids frånvaro.

Inför Morecambe – Charlton    

När Charlton har fått upp farten är det skönt att spelschemat duggar tätt. Denna afton beger sig Charlton för första gången någonsin till nykomlingen Morecambe för bortamatch.

Ja, tro det eller ej men för första gången någonsin ska kvällens lag ställas mot varandra. Det finns inga tidigare möten mellan varandra och därav blir kvällen den historiskt första bekantskapen med Mazuma Stadium och Morecambe FC. För den som följer EFL är dock Morecambe givetvis ingen ny klubb i sammanhanget. Säsongen 07-08 debuterade man i League Two och EFL. En division man hållit sig i sedan dess. På så vis har man aldrig tidigare spelat i samma division som Charlton och man har lyckats undvika att stöta på varandra i samtliga cuptävlingar under hela sina samtida existenser. Det får ändå sägas göra kvällens möte speciellt. Vi får se hur många bortasupportrar som offrat tisdagen för att ta sig till västsidans kuststad för denna historiska match.

Efter flertalet säsonger i följd på League Twos under halva, stod Morecambe förra säsongen för en ordentlig succésäsong när man slutade på 4:e plats i tabellen. Detta innebar playoff-spel och väl där avverkades först Tranmere Rovers, innan förra säsongens skyttekung och den numera Lutonspelaren Carlos Mendes Gomes sänkte Newport med 1-0 i playoff-finalen och sköt upp klubben en division. Uppflyttningen innebar ett ofrivilligt tränarbyte när Derek Adams lämnade sin post för Bradford och ersattes av Stephen Robinson. En stor renovering genomfördes även i spelartruppen med en mängd nyförvärv in och en rad spelare ut. Förväntningarna inför säsongen har därför varit från många håll att Morecambe riskerade att bli League Ones slagpåse men hittills har man klarat sig förhållandevis bra. Titt som tätt har poäng trillat in. Detta genom att bland annat ha besegrat Sheffield Wednesday med 1-0 och spela 1-1 mot Plymouth. På senare tid har formen gått neråt något och på de sju senaste matcherna syns endast en seger och den vanns i den senaste omgången, i helgen, när Fleetwood åkte på däng med 1-2. Den som ordnade segern med sitt 1-2 mål i 94:e minuten var lagets stora utropstecken i Cole Stockton. Forwarden har stått för 12 mål på 17 omgångar och är definitvit den som, tillsammans med Adam Phillips, ska hållas i schack i kväll.

I Charltonlägret har det blivit ännu mer positivt sedan senaste matchen. Laget stod för en ny klockren insats när Plymouth denna gång besegrades på ett kokande the Valley. Av den anledningen är man fortfarande obesegrade sedan Johnnie Jacksons intåg och hans svit som tränare är intakt. Ja, ni kan det där vid det här laget. Laget uppträder som ett rejält kollektiv, där ingen faller ur ramen och det ser närmast ut som spelarna för tillfället spelar för att Jackson ska tilldelas jobbet. Även spelare som Charlie Kirk och Albie Morgan, som fått snålt med speltid under Jackson, ser ut att trivas och veta vilken viktig funktion de fyller för gruppen. Man är inte orolig över att dessa inte kommer bidra till sitt yttersta när väl deras chans står på tur. För det är den typen av kollektiv som Jackson vill bygga. Alla är viktiga och en del av dem framgångar laget ska bygga.

Ännu har dock inget beslut tagits om Jackos vara eller inte vara, men det är frågan hur länge ledningen kan fortsatta vänta och vad är det man väntar på? Några rykten publicerades om att Jimmy Floyd Hasselbaink skulle vara ett seriöst alternativ för jobbet. Han gör det absolut bra med Burton och har en snäv koppling till klubben, men det låter i mina öron märkligt om det skulle bli så.

Det finns en del att anmärka på även denna omgång gällande Charltons matchtrupp. Jayden Stockley tilldelades tre matchers avstängning efter brottningsmatchen mot Deji Oshilaja i Burton och missar därmed både kvällens och helgens match. Vidare gjorde kapten Jason Pearce sig så pass illa mot Plymouth att han är indisponibel i kväll och det gäller fortsatt kvartetten Adam Matthews, Jake Forster-Caskey, Ryan Inniss och Sam Lavelle. Stephen Hendersons skadade sig på träning under förra veckan och är inte heller redo för att sitta bänk. På så vis blir åker Nathan Harness med som bänknötande andrakeeper. För att avsluta lite positivt efter detta dystra textstycke kan det meddelas att både Jonathan Leko och Papa Souaré har rest med laget till Lancashire. Det är ingen resa som görs om den måste och därför får man dra slutsatsen att båda kan vara tillgängliga för spel.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Plymouth 2-0 (h), Burton 0-1 (b), Rotherham 1-1 (h), Doncaster 4-0 (h), Sunderland 0-1 (b).
VVOVV
Bästa målskyttar Charlton
Jayden Stockley – 6
Conor Washington - 4
Ben Purrington – 3

Morecambe fem senaste ligamatcher: Fleetwood 1-2 (b), Cambridge 0-2 (h), Oxford 3-1 (b), Plymouth 1-1 (h), Cheltenham 3-1 (b).
Bästa målskyttar Morecambe
Cole Stockton – 12
Adam Phillips – 5
Jonah Ayunga – 2

Avspark: 20.45.
Arena: Mazuma Stadium, Morecambe.
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-11-23 17:36:50
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson