Lagbanner
2020-10-24 16:00

Northampton - Charlton

Inför Northampton Town - Charlton

Inför Northampton Town - Charlton

Charlton reser till Northampton och PTS Academy Stadium för en ny match i League One.

Vi rör oss framåt i spelschemat och mot höstens allt mer dunkla mörker. Charlton ska spela sin sjunde match i årets League One och det är nykomlingen Northampton Town som står för motståndet.
 
Både lagen har haft fyra dagar att återhämta sig sedan senaste omgången och efter idag dröjer det inte länge innan det är en ny avspark som väntar. Man hinner inte bli uttråkad när man lever i fotbollsvärlden under Premier League.
 
Charlton kommer med två raka vinster i bagaget och tre raka utan förlust om vi inkluderar kryssmatchen mot Sunderland. Här noterar vi även att detta resulterat i tre raka hållna nollor vilket innebär att laget endast släppt in fem mål och dessa har kommit fördelat på två matcher. Offensivt sett har det i och för sig levererats sparsamt med endast fem gjorda mål men med i stora delar ett nytt lag och två tunga uddamålssegrar bakom sig, hoppas vi att offensiven ska lossna.
 
Inför matchen kommer Charlton till spel utan de tre vise männen Alex Gilbey, Jason Pearce och Deji Oshilaja som ännu har skadeproblematik. Den inte riktigt lika vise mannen, Ben Purrington, är också indisponibel på grund av sina mycket tveksamma ingripanden i tisdags som gav två gula kort och därmed en matchs avstängning. Positivt är dock att Marcus Maddison verkar vara aktuell för en matchtrupp. En spelare vi verkligen hoppas på och som mycket möjligt kan vara skillnaden mellan hur många poäng som fördelas efter slutsignalen.
 
Om motståndarna Northampton Town skall det sägas att jag personligen inte vet särskilt mycket om årets upplaga. Min enda relation till laget är att jag, på något vänster, lyckats ta över dem på Football Manager vid något tillfälle. Laget är som sagt nykomlingar efter att ha stått som segrare i League Twos play-off under sommaren. Man placerade sig som sjua i tabellen men kunde avfärda både Cheltenham och Exeter under vägen mot uppflyttning, något som alltid ändå är en imponerande bedrift. Laget har inlett som förväntat kanske och hör till i tabellens nedre regioner. Det är alltså tredje mötet på rad som Charlton har en motståndare med en ganska tuff start på säsongen. I tisdags vann man dock på hemmaplan mot Swindon med 2-1. I spelartruppen återfinns en gammal Charlton spelare i Mark Marshall och ett annat namn som klingar bekant är forwarden Joe Nuttall. Det är kanske inget motstånd som direkt skrämmer, men vi måste också alltid komma ihåg att det aldrig finns några enkla matcher, vilket vi inte minst redan fått erfara den här säsongen.
 
Charltons fem senaste ligamatcher: - Blackpool 0-1 (b), Wigan 1-0 (h), Sunderland 0-0 (h), Lincoln 2-0 (b), Doncaster 1-3 (h).
 
Northamptons fem senaste ligamatcher: - Swindon 2-1 (h), Plymouth 2-1 (b), Peterborough 0-2 (h), Bristol R 2-0 (b), Hull 0-2 (h).

COYA!!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2020-10-24 11:08:57
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson