Lagbanner
2021-03-06 16:00

Oxford - Charlton

Inför Oxford - Charlton
Jason Pearce går gärna upprepa sin insats från i tisdags!

Inför Oxford - Charlton

Ny match som uppföljare till tisdagens trendbrott i Wigan, men en aningen tuffare sådan när Charlton beger sig till Kassam Stadium i Oxford.

Det finns mycket att ta med sig från tisdagens omgång för att man ska se med tillförsikt på dagens match. En stark kollektiv insats med förändringar som föll väl ut bröt trenden av håglösa insatser. Men även om insatsen var bra så ska man inte förblindas av tre poäng, utan komma ihåg att 0-1 segern satt långt inne och vid dags datum väntar en helt annan utmaning i Oxford United som motståndare.

Dagens motståndare Oxford inledde säsongen något skakigt och fick under säsongen inledande skede befinna sig i tabellens nedre regioner. Under denna period segrade Charlton mot dem med 2-0 på hemmaplan, efter mål av Washington och Shinnie. Att förra säsongens play-off finalister hade ett för bra lag för att få några problem längre fram skulle dock visa sig vara rätt. Från första december till sista januari var Oxford obesegrade och matcherna slutade oftast med att tre poäng bärgades. Detta gav The Yellows en rejäl skjuts framåt såklart och sedan dess får man se sig vara med i kampen i och runt kriget om play-off platserna även denna säsong. På senare tid har trepoängarna kommit av sig men man är fortsatt svårslagna och stött på något tuffare motstånd på sistone. När vi möter Oxford är alltid den främsta bekantskapen vår gamle tränare i Karl Robinson. Han basar över en bra spelartrupp med flera namn som gör sig bra i den här divisionen. Matty Taylor, Cameron Brannagan och Olamide Shadipo har större uppgifter i sig och i januarifönstret fick man in Brandon Barker från Rangers FC.

Charlton sitter på en 9:e plats inför dagens omgång och har genom de en placering och en poäng till godo på 10:e placerade Oxford. Skillnaden är som vanligt att Oxford har två matcher färre spelade och i sinom tid ska det här börja jämna ut sig. Det är ingen hemlighet att Charlton behöver hitta en positiv form under de avslutande 14 omgångarna för att en play-off plats ska vara möjlig. Det är så verkligheten ser ut.

I spelartruppen är det glädjande att Ryan Inniss och Alex Gilbey närmar sig comeback på träningsplanen. Båda förväntas göra lite speltid i u23 innan de blir aktuella för ligaspel igen. Chuks Aneke klev av matchen i tisdags med handen på baksidan men rapporterna meddelar att det ska vara tummen upp på hans status till idag, tack och lov. Darren Pratley håller sig dock hemma i London för att avtjäna den andra och sista matchen av sin avstängning, vilket automatiskt gör han tillgänglig till veckomatchen mot Northampton på tisdag.


Charltons fem senaste ligamatcher: - Wigan 0-1 (b), Blackpool 0-3 (h), Burton 1-2 (h), Fleetwood 1-1 (b), Gillingham 2-3 (h).
VFFOF

Oxfords fem senaste ligamatcher: - Peterborough 0-0 (h), MK Dons 1-1 (b), Portsmouth 0-1 (h), Ipswich 0-0 (b), Wigan 2-1 (h).
OOFOV

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-03-06 09:46:04
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson