Lagbanner
Inför Oxford - Charlton
Det är dags för Nigel Adkins att dirigera laget till säsongens första trepoängare.

Inför Oxford - Charlton

För första gången den här säsongen ska Charlton ut på vägarna och härja. Säsongens första bortamatch står på kalendern och denna tar plats på Kassam Stadium i Oxford.

Som vanligt har League One-säsongen inlett hektiskt. Det är lite som att gå från noll till hundra när det inom loppet av en vecka ska spelas en nervkittlande premiär, en första cupomgång och sedan en bortaresa på de. För Charltons del inleddes säsongen med en poäng mot Sheffield Wednesday på the Valley och i Ligacupen, tre dagar senare, blev det en uddamålsförlust (0-1) mot Wimbledon som givetvis innebar utslagning. Dagens gulklädda motståndare från Oxford fick med sig en likadan poängskörd från sin premiär i League One. Nykomlingen Cambridge kvitterade på straff i matchens andra halvlek och det innebar 1-1 som slutresultat. En kanske inte lika meriterande poäng men det är alltid lurigt att möta en nykomling i inledningsskedet av en säsong. De bjöds även på en hård kamp i Ligacupen, där straffar fick bli avgörande för att skicka dem till nästa omgång och neka Burton Albion fortsatt deltagande i samma tävling.

Charltons förutsättningar är snarlika med vad som skrevs förra veckan. Jake Forster-Caskey är långtidsskadad, och trion Ben Purrington, Alex Gilbey och Ronnie Schwartz är inte i tillräckligt duglig matchform än. Det är alltså mer eller mindre en snarlik matchtrupp som kommer finnas att tillgå. Den enda påtagliga förändringen är att veckans nyförvärv, Charlie Kirk, kan vara aktuell för att stoppas rakt in i spelarbussen som styr mot Oxford. En plats i startelvan kan komma lite för tidigt men samtidigt har Kirk genomfört en ordentlig försäsong med Crewe Alexandra. Han var visserligen inte uttagen i deras premiärtrupp på grund av den väntade affären men han borde kunna vara aktuell för speltid redan nu. Det lär oavsett inte dröja allt för länge innan Kirk står uppradad i ledet innan avspark och det kommer bli mycket intressant att se han (till vänster) och DJ Jaiyesimi (till höger) besätta varsin kant om Jayden Stockley i 4-3-3-formationen. Det har även nått mig att Kirks far tragiskt gick bort nära inpå att övergången till Charlton blev klar. Ett ännu mer varmt välkomnande med styrkekramar riktas då åt Charlie Kirk!

I Oxfords läger väntas mittbacken Elliott Morre (Covid-19) och högerbacken Sam Long inte komma till spel. Detta borde inte behöva bli några märkbara avbräck då deras spelartrupp är välfylld med gott om alternativ på varje position. Truppen har under sommaren kryddats med spelare från Championship, som Steve Seddon (vb, Birmingham), Billy Bodin (vy, Preston) och Gavin Whyte (fw, Cardiff lån). Kvar sedan tidigare finns ett av seriens bättre centrala mittfält i James Henry och Cameron Brannagan samt seriens kanske mest erkände målskytt i Matty Taylor (18 mål förra säsongen). Sedan våren 2018 vet vi också att Oxford tränas av Karl Robinson, som huserade på SE7 mellan 2016–2018. Robinson är inte en tränare som ligger mig nära hjärtat men vad det gäller hans arbete med Oxford United räcker jag upp handen och säger, bra jobbat! De senaste två säsongerna har genererat playoffspel, varav en playoff final. De har alltså varit och nosat på platserna som kan betyda uppflyttning och trots att det är hårdare konkurrens i år, lär inställningen vara att nå liknande resultat denna säsong i Oxford.

Mötena mellan lagen från förra säsongen slutade med fyra sammanlagda poäng till Charlton. Under hösten när Oxford hade sin djupaste dipp för säsongen segrade Charlton med 2-0, efter mål av Conor Washington och ett mycket fint frisparksmål av Andrew Shinnie. Vårmötet blev en annan historia och en mycket jämn sådan, där det oavgjorda (0-0) resultatet fick anses som rättvist. Dock så minns vi Ronnie Schwartz straffmiss i sista sekunden, som med facit i hand kunde varit skillnaden som gjort att Charlton spelade playoff istället för just Oxford. Då var då och nu är nu, men det är alltid roligt med historiska tillbakablickar även om de tenderar att vara dystra.

Charltons senaste ligamatcher: Sheffield Wed 0-0 (h).

Oxford senaste ligamatcher: Cambridge 1-1 (b).

Avspark: 16.00.
Arena: Kassam Stadium, Oxford.
Följ matchen på: CharltonTV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-08-14 10:44:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson