Lagbanner
2021-01-19 19:30

Peterborough - Charlton

Inför Peterborough - Charlton
Hela världen hoppas att Jake Forster-Caskeys form kommer hålla i sig.

Inför Peterborough - Charlton

En liten snabb inför-rapport ska vi alltid hinna med innan det är match, och ikväll är det dags igen då Charlton beger sig till Peterborough för en toppmatch.


Januarimånaden blir alltmer intensiv, och Charlton fortsätter bocka av matcher spelschemat. Efter kvällens match har man stött på samtliga lag av årets League One- upplaga, och redan till helgen när Swindon väntar på hemmaplan vänder alltså serien för Charltons del. Laget har fått en träningsdag på Sparrows Lane att återhämta sig sedan segern mot Bristol Rovers i helgen och ska vara mer än redo för en något tuffare uppgift ikväll. Att det blev seger mot Rovers var viktigt i den bemärkelsen att den negativa resultatraden förändrades, men även för att moralen internt skulle få sig en U-sväng. Det var inte den vackraste segern vi sett på år och dagar, men det var kanske just en sådan vinst som behövdes i nuläget. Försvaret slutade läcka, mittfältet jobbade hårt kollektivt och anfallet slet disciplinerat. En rakt igenom gedigen insats. Även viktigt att man lyckades komma undan med en hållen nolla. Det var trots allt ett tag sedan.

Av förklarliga skäl kommer det finnas några förändringar i spelartruppen sedan sist. Darren Pratley är gladeligen tillbaka efter sin tre matchers långa avstängning, Jason Pearce likaså efter att ha missat helgens match, och det råder oklarheter kring om Andrew Shinnie ska inkluderas redan ikväll eller om man väntar till helgen med att involvera honom. Albie Morgan är den person som denna gång är avstängd. Ben Watson rapporteras närma sig en comeback, medan tillståndet med dem långtidsskadade spelarna kommer vänta ytterligare.

Det ska bli intressant att se om Lee Bowyer väljer att fortsätta med en 4-4-2 formation eller om han väljer att ändra igen. Formationen fungerade trots allt i andra halvlek mot Rochdale och nu sist mot Rovers och samtidigt har laget börjat få en del formstarka spelare som verkligen presterat i sina roller på planen.

Motståndarna Peterborough United gör en bra säsong än så länge och kommer till dagens match i bra form. Klubben blev hårt drabbad av Covid-19 under december men har sedan sin återstart gett klara besked på fotbollsplanen om vart man står den här säsongen. På tre spelade matcher, i alla tävlingar, har man ett positivt kryss mot serieledande Lincoln (1-1), en överkörning av Portsmouth i EFL Football League Trophy och senast en betryggande 3-0 seger mot MK Dons på hemmaplan. Laget tränas sedan 2019 av Darren Ferguson, Sir Alex son, och klubben är väl i mina ögon kategoriserat som ett övre halvan lag i League One med möjlighet att någon gång kunna trixa sig upp till Championship. Just den här säsongen ser det ljusare ut än på länge då The Posh har en av ligans klart mest lysande stjärnor i målspottaren, Jonson Clarke-Harris. Forwarden har gjort 13 mål hittills, ligger i delad skytteligatopp och har levererat på den här nivån förr. Han var både förra januari och i somras ett namn på Charltons önskelista och en möjlig ersättare till Lyle Taylor. På grund av vida kända struligheter gick inte någon övergång i lås, och istället lämnade Clarke-Harris Bristol Rovers för Peterborough. Ett klubbyte som också fallit väl ut då laget presterar likt vad Clarke-Harris och hans lekkamrat Siriki Dembele gör.

Charltons fem senaste ligamatcher: - Bristol R 0-1 (b), Rochdale 4-4 (h), Accrington 0-2 (h), Hull City 2-0 (b), Plymouth 2-2 (h).

Peterboroughs fem senaste ligamatcher: - MK Dons 3-0 (h), Lincoln 1-1 (b), MK Dons 1-1 (b), Rochdale 4-1 (h), Portsmouth 2-0 (b).

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-01-19 15:48:24
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson