Lagbanner
Inför: Plymouth Argyle - Charlton (EFL Trophy)

Inför: Plymouth Argyle - Charlton (EFL Trophy)

The Addicks får för tillfället varva underpresterande insatser i ligaspelet med återkommande cupmatcher, där deltagande lever i samtliga. I kväll går man in i EFL Trophys utslagsrundor och reser till tuffast möjliga motstånd.

Ja, cupmatcherna avlöser varandra sedan Charlton har sätt till att man än deltar i samtliga av dem. Så brukar det traditionellt inte se ut vid den här tiden. Först ut för den här veckan är den första utslagsrundan i EFL Trophy - den enda av de tre cuperna där man faktiskt har en realistisk chans att åstadkomma något, det vill säga vinna. Däremot drog man den på pappret svåraste lotten redan i det här stadiet av utslagsrundorna. Då cupen endast är arrangerad för League One, Two och PL U21-lag, så är det inte i underkant att för tillfället påstå att Plymouth Argyle är det bästa av samtliga deltagande lag just nu. Klubben leder League One och har gått otroligt starkt i inledningen av säsongen. Den enda rejäla plumpen att reagera över är 5-1 förlusten på The Valley i augusti, vilket nu är ett tag sedan. Mycket har hänt sedan dess får man säga. 

Charlton tog sig med nöd och näppe vidare från cupens södra avdelnings gruppspel. Sex poäng - en poäng före Gillingham - och en andraplats bakom Colchester United. Inget imponerande i sig. För Plymouths del blev det en förstaplats och ett ganska bekvämt avancemang tillsammans med seriekollegan Bristol Rovers. Matcherna i cupen brukar falla under att startelvorna roteras rätt rejält och det lär väl inte bli något undantag i den här omgången. Trots att båda lagen har större möjligheter att göra något av sitt deltagande i EFL Trophy så högaktas FA-cupen mer och just därför lär vi få se ett mer beprövat Charlton när Stockport County väntar i den cupen på lördag. 

Något som kan påverka möjligheterna till att rotera i startelvorna är att båda lagen är rejält påverkade av skador. I Charlton redogör vi för skadeläget inför varje match och det är fortfarande allvarligt. Joe Wollacott, Craig MacGillivray, Mandela Egbo, Eoghan O'Connell, Terell Thomas, Conor McGrandles, Diallang Jaiyesimi och Miles Leaburn är otillgängliga. Notera att båda seniormålvakterna ingår här. I Plymouth ser det inte särskilt annorlunda ut, utan att James Bolton, James Wilson, Dan Scarr, Conor Grant, Danny Mayor och Finn Azaz är rejäla avbräck även för dem. Hur mycket tränarna i respektive lag tar hänsyn till det här återstår att se. Det blir en värdemätare och prioriteringsfråga, helt klart. 

Come On You Redssss! 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-11-22 16:37:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson