Lagbanner
2023-03-04 16:00

Plymouth - Charlton

Inför: Plymouth Argyle – Charlton  

Inför: Plymouth Argyle – Charlton  

The Addicks fortsätter att vandra längs en stig med tuffa motståndare och den här helgen väntar Plymouth Argyle, som är bland det bästa man kan mäta sig med på den här nivån.

Ja, Charlton avverkade en uppskjuten hängmatch och kom ifrån Peterborough med ett mållöst resultat och en poäng. Spelmässigt var det helt okej, men det var uddlöst framåt och man hade inte kvalitén att utnyttja ett numerärt övertag i 35 minuter. Plymouth var inte i samma sits som Charlton och behövde alltså inte snöra på sig skorna nu i veckan. Senast de var spelade var därmed i förra helgen och även för dem betydde det en bortamatch på London Road Stadium i Peterborough. Där fick sig Plymouth en rejäl omgång och åkte hem med en 5-2 förlust i bagaget. Lagets blått femte förlust i divisionen och definitivt den mest omtumlande sedan 5-1 förlusten på The Valley i augusti. Ordentligt mycket vatten har dock runnit sedan dess och det går inte på något sätt att varken argumentera för eller tro att det ska upprepa sig i eftermiddag.

Det har rört på sig lite grann i förutsättningarna inom Charltons spelartrupp. Todd Kane är fortsatt skadad och det mesta pekar mot att Chuks Aneke inte kommer synas till mer den här säsongen efter hans nyuppslagna skada mot Wednesday. Mandela Egbo kommer inte heller att vara med, men positivt är att det i hans fall åtminstone börjar närma sig då han deltog i fredagens U21-match. Sedan stod Steven Sessegnon och Scott Fraser över torsdagens träningspass, vilket förhoppningsvis bara var en säkerhetsrisk med tanke på deras täta matchande. Sedan fick Miles Leaburn ett inhopp senast och ska vara redo för att starta igen.

Plymouth har även de ett par riktigt tunga tapp. Målvakten Michael Cooper är långtidsskadad tillsammans med Dan Scarr och Conor Grant. Tre spelare som annars utgör startspelare för pilgrimerna. Sedan är det osäkert läge kring mittfältaren Adam Randell. I övrigt är det en välfylld spelartrupp som kan fylla de luckor som skapats. Man har till exempel inte lidit allt för mycket av att höstsuccén Morgan Whittaker blev återkallad till Swansea. Nej, alternativen är många för Steven Schumacher och klubben besitter i nuläget en 2:a plats i tabellen, vilket i slutet av säsongen skulle innebära en direktuppflyttning. Det är mycket nu som i det långa loppet pekar mot att det lär bli så. Med andra ord finns det inte mycket som får en att tro att ett 13:e placerat Charlton Athletic ska ha särskilt mycket att säga till om idag.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Peterborough 0-0 (b), Sheffield Wed 0-1 (h), Derby 2-0 (b), Forest Green Rovers 0-1 (b), Fleetwood 1-2 (h)
OFFVF
Bästa målskyttar
Jesurun Rak-Sakyi – 9
Miles Leaburn – 6
Corey Blackett-Taylor – 6  

Plymouths fem senaste ligamatcher: Peterborough 5-2 (b), Fleetwood 0-0 (h), Oxford 1-3 (b), Portsmouth 3-1 (h), Sheffield Wed 1-0 (b)
FOVVF
Bästa målskyttar
Ryan Hardie – 11
Morgan Whittaker – 9
Niall Ennis – 8

Avspark: 16.00
Följ matchen på: CharltonTV

UP THE ADDICKS!!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-03-04 11:13:57
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson