Lagbanner
2021-04-20 20:45

Plymouth - Charlton

Inför Plymouth - Charlton
Chuks Anekes närvaro i matchtruppen är fortsatt osäker.

Inför Plymouth - Charlton

Charlton spelar under tisdagen bortamatch mot Plymouth och avsparken sker på den klassiska Champions League-tiden, 20:45.

En av de få veckomgångar som återstår går av stapeln denna tisdag och blir inledningen på ett relativt hektiskt spelschema som ska fortgå till avslutningsomgången den 9/5. Under dagen beger sig Charltons ledarstab och den uttagna matchtruppen till Englands sydvästra kust för spel mot Plymouth Argyle. Ett lag vi nu stöter samman med för tredje gången den här säsongen efter dels en förlust i FA-cupen (0-1) och sedan ett oavgjort resultat på annandagen (2-2). En match vi kanske mest minns för Marcus Maddisons få sekunder av briljans i klubben då han stod för en minnesvärd kvittering i den matchen.

Charlton kommer senast från en jämn och tuff hemmamatch mot Ipswich (0-0). Delad pott var både rättvist och förväntat sett till matchbilden. Glädjande med det oavgjorda resultatet var att försvraret tillsammans med Ben Amos fick fira ytterligare en hållen nolla och att hela laget kunde förlänga sviten med obesegrade matcher till nio. I spelartruppen lär man inte behöva förvänta sig några större förändringar sedan i lördags. Visserligen anslöt både Conor Washington och Chuks Aneke till träning under måndagen men det är mycket möjligt att denna match är planerad för nära inpå. Ian Maatsen är också fortsatt osäker till spel.

Motståndarna från Plymouth är en av säsongens nykomlingar och har hanterat den uppgiften med ett fullt godkänt resultat. Laget har pendlat upp och ner mellan mittenskiktets övre och nedre halva under hela säsongen. Mycket såklart beroende på vilket resultat dagsformen lyckats lösa från fotbollsplanen. Det har i många avseenden varit en ojämn säsong för laget med både någon knall i kolumnen och något bottennapp. Samtidigt har man hela tiden hållit ovanför nedflyttningsstrecket med marginal och bara det får anses vara värt en hyllande ryggdunk för Ryan Lowe och hans mannar. Från helgens omgång tog pilgrimerna med sig en poäng från ett formstarkt Burton (1-1) och till viss del finns det kvalité i laget. Bland annat har man tre intressanta forwardsalternativ i Ryan Hardie, Niall Ennis och Luke Jephcott. Den sistnämnde har gjort 16 mål i årets seriespel och stod för båda Plymouths mål i matchen under annandagen. Det verkar som den unge talangen svalnat någorlunda under våren och har på senare tid fått se sig placerad på bänken som konsekvens av att Hardie och Ennis har prioriterats före. Till dagens spelartrupp ska Sam Woods finnas tillgänglig efter skadefrånvaro, medan Conor Grant ska vara otillgänglig av samma anledning.

Charltons fem senaste ligamatcher: - Ipswich 0-0 (h), Sunderland 1-2 (b), Doncaster 0-1 (b), AFC Wimbledon 1-1 (b), Bristol R 3-2 (h).
OVVOV

Plymouths fem senaste ligamatcher: - Burton 1-1 (b), Hull 0-3 (h), Shrewsbury 3-0 (b), AFC Wimbledon 1-0 (h), Blackpool 2-2 (b).
OFFVO

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-04-20 16:33:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson