Lagbanner
2022-11-19 16:00

Port Vale - Charlton

Inför: Port Vale – Charlton   

Inför: Port Vale – Charlton   

Ny bortamatch stundar, och The Addicks beger sig för första gången på sju säsonger till Burslem utanför Stoke-on-Trent för match mot Port Vale.

Det går inte klaga på underhållningen som Charlton bjudit på i de senaste ligamatcherna. Den oöverträffliga hemmamatchen mot Ipswich (4-4) nådde rubriker i hela landet och övriga Europa genom sina sammanlagt fyra mål under tilläggstiden. Svårt att överträffa är bara förnamnet, men den senaste matchen mot Burton gjorde ändå sitt bästa för att även den etsa sig fast i minnet. En ledning med 0-2 för Charlton, blev snabbt till 3-2 för Burton och sedan landade vi ändå i 3-3 och en pinne till bägge lagen. Charlton spelade bra under den första halvtimmen av matchen men gjorde sedan inte tillräckligt för att faktiskt förtjäna en poäng i matchen. Nu blev det så ändå tack vare rejäl effektivitet från Charltons sida och bristfällig sådan i Burton. Det är en bortamatch av sitt eget slag men det kommer helt klart krävas bättre insatser för fler poäng framöver.

Något som givetvis påverkar en bristande kontinuitet i matchtruppen för tillfället är den rådande skadesituationen. Truppen är hårt ansatt av skador där samtliga lagdelar påverkas, vissa hårdare än andra. Sedan tidigare saknas Eoghan O’Connell, Terell Thomas och Mandela Egbo som försvarsalternativ. Vidare Conor McGrandles, Diallang Jaiyesimi och Miles Leaburn från sina respektive positioner. Utöver det har Charlton på en vecka lyckats mista båda sina målvakter på grund av skadeproblematik. Att Joe Wollacott skulle försvinna fanns i beräkningarna p.g.a. den stundande VM-turneringen i Qatar, men ett finger gjordes så illa under uppvärmningen i Burton att Wollacott blir frånvarande från både Charlton och VM. Det må vara en smutsig evenemang som väntar men det går inte att undgå empatin för att Wollacott personligen missar den här chansen ett spela minst ett VM-gruppspel. Craig MacGillivray kastades väntat in i Wollacotts ställe och gjorde bra ifrån sig, trots tre insläppta. Enligt planeringen väntade nu hans chans att visa upp sig i denna Charlton-upplaga, men lika oturligt för MacGillivray så har han också råkat ut för skadeproblem och kommer inte till spel i helgen. Helt osannolikt egentligen när man tänker på det.

Detta har inneburit fler förändringar i spelartruppen. En eller två målvakter måste man ju ha och därför har Charlton återkallat både Ashley Maynard-Brewer (Gillingham) och Nathan Harness (Bromley) från sina utlåningar. Ben Garner har bekräftat att det sedan är Maynard-Brewer som kommer få chansen att ta platsen mellan stolparna den här helgen. AMB har varit med i seniortruppen och diskussionerna länge och hålls högt av organisationen. Hyllningarna och lovorden kring hans talang och insatser under träningarna har inte undgått någon Charltonberörd och därför ska det bli extra intressant att nu får se honom på allvar. Ironiskt nog har han varit skadad under sin låneperiod i Gillingham och nyligen blivit återställd. På så vis spenderade han ett par månader i Gillingham för rehab medan de betalade hans lön. Förstår irritationen ur Gillinghamperspektiv. Sista två nyheterna är att Sean Clare är tillbaka från avstängning, och att Ben Garner inleder sin första match på läktaren av två matchers avstängning sedan incidenten vid Ipswichmatchen.

Port Vale kvalade sig tillbaka upp i League One förra säsongen och har inte gjort bort sig i sin återkomst. En 15:e plats med 23 poäng på 18 matcher är stabilt för en nykomling i det här skedet av säsongen. Tränare Darrell Clarke ska helt klart vara nöjd sett till helheten. I senaste omgången gick man däremot på pumpen rejält genom hela 4-0 i bortamatchen mot Oxford. Till matchen som väntar den här helgen saknas dessutom anfallsduon Ellis Harrison och James Wilson. Ett par som kompletterar varandra väl genom det enkla att Harrison en starkare bollmottagare och Wilson en kvickare löpare. Harrison är en rutinerad anfallare för den här nivån och har fått en nytändning i den vita dräkten, vilket för Charltons del nu blir skönt att slippa.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Burton 3-3 (b), Ipswich 4-4 (h), MK Dons 0-2 (h), Shrewsbury 0-1 (b), Portsmouth 3-0 (h)
OOFVV
Bästa målskyttar Charlton
Jesurun Rak-Sakyi – 5
Miles Leaburn – 4
Corey Blackett-Taylor – 3

Port Vales fem senaste ligamatcher: Oxford Utd 4-0 (b), Wycombe 2-2 (b), Lincoln 1-0 (h), Ipswich 2-3 (h), Cambridge 0-1 (b).
FOVFV
Bästa målskyttar Port Vale 
Ellis Harrison – 7
James Wilson – 2
Mipo Odubeko – 2


Avspark: 16.00
Arena: Vale Park
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

UP THE ADDICKS!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-11-18 22:08:50
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson