Lagbanner
2022-01-31 20:45

Portsmouth - Charlton

Inför Portsmouth – Charlton
Charlton letar efter att få något att glädjas åt på bortaplan. Kanske hittas det i kväll på Fratton Park i Portsmouth.

Inför Portsmouth – Charlton

Mitt under brinnande deadline-day reser Charlton söderut till Portsmouth, för match mot detta ständiga övre halvan gäng.

Efter att det blev respass ur kvartsfinalen i EFL Trophy i tisdags, fick Charlton en ledig helg att ladda batterierna för en något ovanlig måndagsmatch i League One. Att åka ur EFL Trophy på straffar mot Hartlepool United från League Two med en erkänd startelva, var ytterligare en missräkning denna säsong. Inte för att förväntningen inför säsongen var att vinna cupen men utifrån rådande tabellposition i ligan och med Hartlepool som motståndare i en kvartsfinal så var ju det förhoppningen.

Vi fick istället se en helg av fotboll där Charlton, för ovanlighetens skull, inte deltog. Tabellen är delvis fortfarande släpande men det börjar att jämna ut sig i antalet matcher. Undantaget är andraplacerade Wigan som bara har 25 spelade matcher, men som trots de sitter i en fin position. Helgen bjöd annars verkligen på både väntade och oväntade resultat. Lagen i botten fortsatte att antingen förlora eller att dela på poängen med varandra. Rotherham gick upp i ligatopp igen och Plymouth, Wednesday och Burton fyllde på sina poängkolumner. Mest anmärkningsvärt var Boltons hemmakross av Sunderland (6-0), där Dion Charles verkar vara precis den offensiva garanti som Bolton behövt. Resultatet förde också med sig konsekvensen att tredjeplacerade Sunderland kickar Lee Johnson efter 14 månader som tränare. Ett ögonbrynshöjande beslut kan man tycka med tanke på tabellposition och datum på säsongen (en dag kvar av övergångsfönstret), men det verkar ha blivit en storförlust för mycket under Johnsons ledning. Det ska även noteras att MK Dons tog en stark bortaseger över Wycombe i striden om att befästa sig på play-off platserna.

Vad kan vi förvänta oss av Charlton under övergångsfönstrets sista dag då? Jo, det har ryktats från och till gällande vissa spelare och det hetaste ryktet för tillfället säger att Charlton ska ha fått ett bud accepterat på den offensive mittfältare Scott Fraser i Ipswich. Fraser har inte fått det att stämma i Ipswich under hösten men han var innan dess, i mitt tycke, an av divisionens främsta på sin position i klubbar som Burton och MK Dons. Ytterligare spelare som Charlton adderat till truppen är den unge mittfältaren Nile John som lånas in från Tottenhams U23. Det andra lånet det här övergångsfönstret. John har redan fått känna på seniorspel i Spurs och beskrivs som en energifylld kreativ mittfältare med ett öga för det offensiva spelet. Han knöt också snabbt an till Charlton som klubb genom att överlämnas från Chris Powells trygga armar, som numera tjänstgör inom Tottenhams organisation. Ett par spelare har även kommit att lämna Charlton för att spela klart säsongen på annat håll. Ben Dempsey har inte lyckats knipa en trupplats denna säsong heller och lånas ut till Ayr United i Skottland. Josh Davison hamnade i en formdipp den senaste tiden och fick se sig omsprungen av Mason Burstow, vilket lett till att han tar nya tag via en vårsäsong på lån i Swindon. Och till sist så blev det en utlåning för Charlie Kirk som tar ett kliv uppåt i systemet och tillhör Blackpool i Championship säsongen ut. Värvningen av Kirk väntade vi oss mer av men sett till formation och självförtroende så är han i behov av ett miljöombyte. I Blackpool känner han tränare Neil Critchley och ett par före detta Crewespelare. Förhoppningsvis kan han komma tillbaka till London som en ny spelare i sommar.  

Till kvällens match beger sig Charlton mot Fratton Park, där ett 11:e placerat Portsmouth huserar. Under ännu en säsong befinner sig Portsmouth på tabellens övre halva och det med resultat som blandar och ger. Starkast period hittills hade man mellan oktober och decmeber månad med nio raka matcher utan förlust. Marcus Harness har varit den klart mest lysande stjärnan med sina nio mål. Man förlorade den senaste ligamatchen med 1-0 mot Sunderland och kommer eventuellt med något stukat självförtroende då man inte vunnit i ligan sedan den 11/12. Samtidigt så brukar Pompey vara starka på hemmaplan och det är i sin tur på bortaplan som Charlton verkligen har haft problem.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Fleetwood 2-0 (h), Cheltenham 1-1 (b), Crewe 2-1 (b), Wycombe 0-1 (h), Plymouth 1-0 (b).
VOFFF
Bästa målskyttar Charlton
Jayden Stockley – 7
Conor Washington - 7
Ben Purrington – 3


Pompeys fem senaste ligamatcher: Sunderland 1-0 (b), AFC Wimbledon 0-0 (b), MK Dons 1-2 (h), Cambridge 0-0 (b), Morecambe 2-0 (h).
FOFOV
Bästa målskyttar Pompey
Marcus Harness – 9
John Marquis – 4
Ronan Curtis & Reeco Hackett-Fairchild – 3

Avspark: 20:45
Arena: Fratton Park
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-01-31 12:24:57
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson