Lagbanner
2021-02-06 16:00

Rochdale - Charlton

Inför Rochdale AFC - Charlton

Inför Rochdale AFC - Charlton

Charlton beger sig till Rochdale under lördagen och spelar för ett bättre resultat än tisdagens .

Det är inte ens en månad sedan lagen möttes sist och då genomlevde man den tillställning som varit sämst för hälsan den här säsongen. Med sammanlagt sex mål i första halvlek och ett 2–4 underläge i halvtidsvilan, var det en pågående känslomässig berg och dalbana. Tyvärr vara den dock efter första 45 minuterna överhängande negativ. En mycket bättre andra halvlek räddade en poäng och ett 4–4 resultat, men sett ur ett Charlton perspektiv ska ett oavgjort resultat på hemmaplan och fyra insläppta mål mot Rochdale anses vara för dåligt. Någonstans var det i denna matchs andra halvlek som Charltons sämre trend började vända och det är inget annat än att man hoppas att den nykomponerade offensiven ska kunna ställa till problem för Rochdale även imorgon. Mot Portsmouth hade Charlton det inte lätt och det här måste ses som en trepoängare om man vill vara med i racet. Tabellen fortsätter nämligen halta och går resultaten inte Charltons väg riskerar vi att få ett litet glapp till topp sex.

Det finns glädjande nyheter på spelarfronten. Akin Famewo är tillbaka i full träning och närmar sig speltid för varje dag. Troligtvis kommer han matchas något i U23 innan han görs till en del av seniorelvan igen, men ett ordinarie mittlås i försvaret står snart redo igen. Ryan Inniss är också på bättringsvägen men ligger någon vecka efter Famewo vad gäller den fysiska statusen. Conor Washington lär dock med största sannolikhet missa helgens match, men han kan direkt ersättas av offensiva nyförvärvet Diallang Jaiyesimi som när är spelklar. Detta gäller också det andra nytilskottet, Matt Smith, men han gjorde debut redan i tisdags mot Portsmouth. Det som är till Smiths nackdel är att han blev truppen sjätte inlånade spelare och det är i en matchtrupp bara tillåtet med fem lånespelare. Bowyer har bekräftat att någon kommer behöva stå utanför laget men att man jobbar på att få någon av två lånespelare till permanenta Charltonspelare. Rent spekulativt känns det mest rimligt att detta berör antingen Akin Famewo (Norwich) eller Andrew Shinnie (Luton).

I Rochdale kan nyförvärven Jack Vale, Conor Grant och Conor Shaughnessy göra debuter, medan trion Eoughan O´Connell, Paul McShane och Jimmy Ryan uppges vara indisponibla. Precis som i förra matchen är de offensiva korten Matty Lund och Stephen Humphrys som man ska hålla lite extra koll på. Detta gäller såklart även Kwadwo Baah som gjorde vad han ville under förra mötets första halvlek. Lund och Humphrys står i sin tur på 10 respektive 8 mål vilket visar på att Rochdale är ett målglatt lag. En match i matchen blir Humphrys duell mot Chuks Aneke, då de båda hade svårt att sluta hetsa varandra under förra mötet. Faktum är att Rochdale verkligen är farliga offensivt och har hittills gjort 40 mål framåt. Ett facit som endast Hull slår genom sina 41 gjorda mål. Trots detta befinner sig Rochdale endast på en 18:e plats i tabellen och orsaken till det är såklart att man å andra sidan har släppt in 48 mål sammanlagt. En inte lika imponerande statistik. Hade laget bara lyckats hålla mer tätt bakåt hade sitautionen sett annorlunda ut för Brian Barry-Murphy och hans mannar.  

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-02-05 21:12:27
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson